Jaká jídla pro 8 měsíční dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaká jídla pro 8 měsíční dítě?
Ahojky holky,
naše malá má za pár dní 8 měsíců, od 4. měsíce je na příkrmech, takže už mlíko má vesměs jen ráno a večer, sem tam se probudí ještě na jednu dávku mlíka v noci (ale fakt zřídka kdy) a když vstáváme hodně brzy, tak někdy i během té osmé si dá, ale jinak dopolední svačina je přesnídávka, na oběd maso-zelenina, na odpolední svačinu bílý jogurt s přesnídávkou a večer buďto kaši nebo jen um.
Jde mi hlavně o ty obědy. Snažím se vařit co nejvíc a skleničky mám jen v případě, že nestíhám nebo jdeme ven či na návštěvu.
Vaříte nějaké dětské varianty klasických jídel. My zatím zkoušeli jen koprovku a ta měla velký úspěch. (Baby verze, takže bez soli, jen plnotučné převařené mléko, cukru co by se za nehet vešlo a místo octu jsem zakapla trochou citrónu a dala s rozmačkaným bramborem a žloutkem). Vaříte i vy nějaké dětské verze jídel a případně jake? Nic moc mě už nenapadá. Ale říkám si, že už je větší a hlavně jídlo miluje a už ani na rajčata nemá žádnou reakci, tak bych ráda pomalinku zkoušela nějaké novoty. Přecejenom mrkev a maso a tisíc druhů zeleniny furt dokola, taky bych chtěla vyzkoušet něco nového ???? tak jestli máte nějaký tip, vychytávku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Napadá mě baby svíčková - zelenina, maso, zakapat citronem, k tomu zakysku nebo kapku smetany a třeba těstoviny? Různé polévky, krémové i vývary. Pak něco jako bolonska - teda mrkev, celer, maso, rajčata, těstoviny. Snad všechno jde udělat do baby úpravy ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše děcka jedli vždycky to samé co my. Samozřejmě sem to moc nesolila a my dospělí jsme si to pak dochutili až na talíři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus si najít nějaké blogy, já mám třeba ráda www.mamavkuchyni.cz , recepty jsou vždy včetně doporučení od jakého věku. Jinak jsem prostě vařila co nám, já se vyhýbala lusteninam, z těch bylo bolení. Jinak prostě různé kombinace masa a zeleniny s přílohou. Většinou jsem pro malého dělala zvlášť v hrnci, abych to nám dospělým mohla rovnou dochutit. Pestrost se dá jinak do stravy dodat i přes svačiny, v Česku máme tak nějak zažité, že jedna svačina je ovoce, jedna jogurt, ale dá se toho vymyslet… samozřejmě v závislosti na tom, co už dítě zvládne (i třeba něco hodně měkkého pokousat atd).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Testoviny s rajcatou omackou, bez soli pepře, přidala jsem malinko majoranky a mlete hovezi, protlak ![]()
rizoto nebo rajská s těstovinami, to by už taky mohl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeBa12 @NinaU. @debra.morgan
Holky a kolik je vašim prckum??
v 8 měsících už můžeme zkoušet cokoliv, ne??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z4KL3TA píše:
Holky a kolik je vašim prckum??v 8 měsících už můžeme zkoušet cokoliv, ne??
uplně cokoliv ne, ale většinu věcí ano, do roka by se nemělo solit, cukřit, pepřit, oříšky nejmín do roka a půl ne, pak nejaké ryby se doporučují až po roce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion jojo, s kořením a solí, alergeny (bílek, tvaroh,..) to je mi jasné @Bebeluska8 paráda, děkuji moc!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z4KL3TA píše:
Holky a kolik je vašim prckum??v 8 měsících už můžeme zkoušet cokoliv, ne??
Malému už je 7 let a malé 2 roky
Když jim to chutnalo tak to prostě dostali. Nikdy jsme jim nic nebrala od pusy protože se někde píše že to a ono by dítě ještě jíst nemělo. Když chtěli ochutnat tak ochutnali a tabulky jsem neřešila
Musíš se řídit hlavně zdravým rozumem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Různá omáčky, s těstovinama knedlíkem trochu masa zelenina, zeleninový hustý polévky
střídala jsem pár jídel pbčas skleničku od hippu nebo hami.
- Citovat
- Upravit
@Z4KL3TA těstoviny z celých vajec dávám od 6. měsíce. Celá vejce, třeba míchaná myslím od 7. měsíce. Kravské mlíko, třeba v omáčce, smetanu atp. od 8. měsíce…tvaroh od cca 11.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
uplně cokoliv ne, ale většinu věcí ano, do roka by se nemělo solit, cukřit, pepřit, oříšky nejmín do roka a půl ne, pak nejaké ryby se doporučují až po roce…
Je tolik věcí co by se nemělo, že ztoho de jednomu hlava kolem. Nikdy jsme našim dětem nic neodepřela a ony se mi odměňují tím, že jim chutná a nemám problémy s "nejedlíkama " ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super holky, moc děkuju, kdyžtak kdybyste měly nějakou stránku s recepty pro děti, tak se podělte, budu ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit