Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně osobně se líbí víc Adéla, u Nely a Stely jednoduchá písmena, a všechna jmenovaná jména na E mi přijdou v dnešní době šíleně dávaná, takže já bych před Elenu dala to „H“ a dala bych Helenku (nebo Alenku), těch je jako šafránu.
@Lékorka453 Mne se vzdycky libila Anita - chtela jsem pro dceru ale jmenovala se tam chlapova ex tak odpadlo. Aneta se mi libi vic neu Adelka, projde mi to vic sebevedome jmeno… pod Adelkou mam zafoxovanou tu submisivni prinzeznu z pohadky S certy nejsou zerty…, takove mouchy snezte si me.
2. Nela ani Stela se mi nelibi v zadne variante.
3. Elena je hezky jmeno, k ceskymu prijmeni bych psala Elena. Je i mezinarodni… s Anetou muj favorit. Ja jsem Alena a se svym jmenem jsem byla vzdy spokojena, hlavne ze mi ho v cizine ( kde zijeme) nekomoli… no obcas jsem Elena ale to se da
Elisku mam zarazenou podobne jako Adelku ale to je jen muj problem. Jinak hezky jmeno.
@zrcadlo S tou Alenkou mas pravdu
Uz v moji generaci jsem byla vsude jedina ![]()
Aneta a Adéla jsou pro mě stejně hezká jména, Anna se mi líbí o trochu méně. Aneta mi nezní jako Anna, Anna je více staročeské. Nela a Stela, myslím, že není potřeba dvě ll. Elena se mi líbí, ale ostatní varianty taky dobrý ![]()
Hodně záleží na příjmení
aby to nebylo jak pěst na oko. Me se líbí ze zmíněných Eliška, Adela a Ellen
Elisek je moc a Adélek docela taky, Ellen neznám ani jednu. Za mě Ellen ![]()
Mame doma Elen, libila se nam Eliska, ale tech je strasne moc, lbi se mi i Nela, pritel chtel Stelu. Vsechno s jednim l, prijde mi to divne, davat k ceskemu prijmeni ceska jmena se zdvojenymi hlaskami.
1. Líbí se mi obě. Na malou holčičku víc Adélka, na dospělou ženu Aneta. A jelikož člověk většinu života prožije jako dospělý a Adéla je dlouhodobě hodně používané jméno, volila bych tu Anetu.
2. Nela, Stela.
3. Ani jedno mě moc neoslovuje, ale kdybych měla jedno vybrat, tak Elena.
@Lékorka453 za mě tedy
@Lékorka453 píše:
1. Je hezčí Aneta nebo Adéla? Je Aneta něco jako Anna?
2. Je hezčí Nela nebo Nella? Stela nebo Stella?
3. Jaká forma je nejhezčí?- Eliška, Elena, Ella, Ellen?
Za mě: Aneta, Anna, Elena
1. Aneta, Adélek se rodí ted hodně
2. Nela a Stela
Spíše bych volila Stelu
3. Ella mi příjde z dostupných variant nejlepší
Jinak Anna je krásné jméno (jedna z mých voleb pro případnou dceru)
![]()
1. Adéla
2. Nela a Stela
3. Ella
Ja mela u prvniho syna napsanou Anitu ![]()