Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, male je rok a zjistila sem ze nevim jakou ma mit spravnou teplotu. Vim ze do jednoho roku se pri mereni v prdce odecita a ze to ma byt mezi 36,6-37,2C. Ale jak je to ted
Kdyz merim v prdce kolik je to rozmezi pro spravnou teplotu a uz tedy neodecitat
Diky. Sany.
Ahoj Sany,
nejsem si úplně jistá, ale myslím si, že od jednoho roku je optimální teplota 36C-37C po odečtení.
Pa Zuza
Ahoj Zuzo a Marty1,
dnes sem byla s holkama u Dr.(7l a
)tak sem se na tu teplotu u male zeptala a bylo mi receno ze v prdce se 0,5C odecita vzdy. A teplota je normalni do 37C. Od 37-38C je zvysena ale na cipek to jeste neni teda pri 38C uz je lepsi ho dat aby se teplota nevyhoupla vys, no a 38,5C je horecka. Akorat sem se nezeptala do kdy todle plati ale myslim ze do 3l asi jo, no holt pak se na to preptam znovu ale asi to bude platit nejspis pro predskolni deti. Sany.
Ahoj Sany,
děkujeme za informace, jsi hodná, že na nás myslíš
![]()
Pa Zuza
Ahoj, taky jsem se doktorky ptala na to odečítání teploty. Odečítá se vždy půl stupně, protože se měří v zadečku a tedy uvnitř, kdežto v podpaží je to zevně, takže i dospělý člověk by si toho půl stupně odečetl, pokud by se vrátil k miminkovskému měření. ![]()
Eva
Holky a nevíte jak je to s kolísáním teploty? Mám 8-letou dceru a někdy se jí nechce do školy, tak si chce změřit teplotu, co kdyby náhodou
.....a měla včera večer 37,1 (byla ale v kuchyni,kde jsem vařila a bylo tam děsně vedro) a ráno jen 36,4. Jinak jí nic není, ale už jsem si toho výkyvu několikrát všimla. Je to normál a nebo se mám zeptat doktorky? Na internetu jsem o tom nic nenašla.
Hela
To je normální, večer má člověk tělesnou teplotu vyšší a ráno nižší, nejnižší je cca kolem páté hodiny ranní, ale doktorky se příležitostně zeptej, ať máš klid. ![]()
Eva
zapomněla jsem se přihlásit, tak se hlásím k předchozímu příspěvku, ať ze mě není anonym ![]()
Eva
Helusa:
Tady je muz dotaz na Snizenou teplotu:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Myslim ze ta snizena je normal. Ze u skolnich deti se teplota bere jak u dospelych(mam 7l a u ni to tak uz beru), sice 37.1C je malinko zvysena ale pricitala bych to tomu hroznemu vedru
. Sany.
Ahojte,u nás je to asi všechno jinak. Večer si dcera šla zase měřit teplotu a měla 37,4! To se mi nějak nezdálo, tak jsem ji donutila přeměřit přímo přede mnou a měla 36,6
a prý, že ten teploměr špatně měří
.Manžel ji prý jednou viděl jak si teploměr nahřívá pod lampou, takže už máme diagnózu hotovou
A nepřizná se potvůrka a nepřizná, že je prý špatný teploměr. To se teda děsím, co bude vyvádět v pubertě, když teď má 8 a je tak vynalézavá ![]()
Tak hezký večer a díky.
Hela