Jaká matrace pro 3leté dítě

674
21.1.15 13:57

Jaká matrace pro 3 leté dítě

Prosím o radu.
Chceme koupit novou matraci pro naši dceru (3 roky) do velké postele.
Máme starší postel s pevným roštem.
Případně během roku bývají slevy na matrace. Nevíte kdy? Kde?
Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25190
21.1.15 14:04

Máme obyčejnou pěnovou. Dítě je ještě lehké a může se počůrat, je to lepší volba, jak nějaké speciální drahé matrace. Tu koupíme později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.1.15 14:06

Máme úplně obyč matraci z nějakého nákupáku. Dítě je lehké, parametry dospělácké matrace co se týká růsných zón, podpory těla stejnak nesplní žádná matrace.
ASaž se dostanou z počurávacího období, koupíme po 5ti letech kvalitní. stejnak se maj po 5ti letech měnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.1.15 14:11

Já se na to ptala v Jysku, nakonec sme koupili úplně nejobyčejnější molitanovou matraci, prodavač říkal, že do 20kg dítěte se nijak zvlášť neřeší ani nosnost ani zóny, já chtěla ušetřit u čerstvě odplenkovaného syna, takže nebylo co řešit.
Později mám v plánu koupit něco kvalitnějšího ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.1.15 14:13

Nejde mi dát odkaz, ale je to Pricestar matrace z Jysku 90×200 za 450,–Kč
na to chránič a prostěradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.15 14:14

Zařizujeme pokojíček a taky jsem vybírala matraci. Chtěla jsem mějakou obyčejnou. Když by byla nějaká nehoda, tak pak matraci vyhodím. A pořádnou koupím až kolem 5, 6 roku. Nakonec jsem vybrala matraci v Ikea. Máme od nich i matraci v ložnici a od té doby mě nebolí záda a vážně se mi dobře spí. Matrace stála kolem 1700 Kč. Což je přijatelná cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.1.15 14:15

My teď necháváme dělat dětem palandu, matrace bereme od truhláře, respektive jeho dodavatele. Jsou zdravotní od firmy Koša: http://www.naturmatrace.cz/, mají certifikaci i pro děti do 3 let, 7 zón, hygienicky nezávadná, alergicky neutrální, konkrétně jsme vybrali tuto: http://www.naturmatrace.cz/…edne-tuha-2/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.1.15 14:17
@Fima píše:
My teď necháváme dělat dětem palandu, matrace bereme od truhláře, respektive jeho dodavatele. Jsou zdravotní od firmy Koša: http://www.naturmatrace.cz/, mají certifikaci i pro děti do 3 let, 7 zón, hygienicky nezávadná, alergicky neutrální, konkrétně jsme vybrali tuto: http://www.naturmatrace.cz/…edne-tuha-2/

a k čemu jsou ty zony, když zona pro zadek dospělého má dítě u paty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
21.1.15 14:20
@Lama Lama píše:
a k čemu jsou ty zony, když zona pro zadek dospělého má dítě u paty? :think:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.1.15 14:21

@Lama Lama Nemyslím si, že zrovna pro malé dítě to má nějaký význam, nicméně když se nám ta možnost naskytla, že nám to dovezou i s postelí, tak jsme to využili a u výrobce si jen nechali poradit typ vhodný pro malé děti. Nechtěla jsem řešit matrace ještě zvlášť, toť celé. Kdybychom kupovali postel někdě v Ikea nebo obchodě s nábytkem, budu brát matrace zase tam, ať je to při jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
21.1.15 14:48

Tak naší holčičce jsou 4 roky a už budeme měnit matraci, při objednání postele od výrobce jsme v ceně dostali nějakou 8cm matraci molitanovou, takovou tuhou, já jí na to koupila ještě ve výprodeji molitanovou takovou růžovou z nopama v Jysku, po roce a půl má vyležený důlek, přitom je to lehké dítě má kolem 17 kg :think: Už jsem jí matraci i obrátila, ale je to nějaké divné. Budu kupovat na netu ze stránek WWW:levnématrace. cz. Teď jsme si tam objednali nové pro dospělé a jsou skvělé. Tak asi budu vybírat v akci 1+1 a koupím rovnou i malýmu, i když je mu rok, budem během roku řešit pro něj postel velkou, tak to budem mít se slevou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
21.1.15 17:16

Ahoj, necetla jsem, ale diteti do 40 kg staci jakakoli penova matrace, potah jedno jaky, stejne na nej musis dat podlozku proti pocurani. Mame tu nejlevnejsi z Ikea za 900.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
22.1.15 14:44

Ahoj. :mavam: Moc všem děkuji za zkušenosti a tipy. Řešili jsme, zda bude stačit obyčejná levnější matrace, nebo si připlatit za lepší. Asi skutečně nemá cenu v tomto věku investovat do kvalitnější. Poohlídneme se po nějaké obyč. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
31.1.15 18:39

Já taky teď řeším a vybrala jsem tuto http://www.spime.cz/…ne-peny.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.16 16:07

Nešetřete

Určitě se neřidťe příspěvky typu: dítě je ještě lehké a může se počůrat, stačí obyčejná a později mu koupíme kvalitní. Nesmysl. Pro vývoj zad a páteře je nejdůležitější právě správná volba matrace. Střední nebo vyšší tuhosti 3 až 4. Žádná líná pěna. Žádné speciální zóny apod. Tloušťka min. 14 cm a více. Matraci nemáte na rok ani na 2 ale min na 4-5 let. Ideální pěnová matrace (studená pěna) dobře prodyšná. Dokoupit pak chránič matrace proti vlhkosti. Skutečně má cenu v tomto věku investovat do kvalitnější matrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí