Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, po 2letech se chystame opet k mori (mladsi dcerka je atopik),byli jsme v Primorsku a ted premyslime kam..jestli zas tam a nebo jinam…
jde mi o to, ze Primorsko je udajne nejvetsi, me tam vyhovovalo spousta obchodu, restauraci, severni ale i jizni plaz…
kde jste byli? co se vam libilo nejvic na te oblasti?
Dekuji
My byli v Pomorii, což je kousek. je to menší město, klidná lokalita. hotel byl kousek od pláže v klidné části. do centra města to bylo 5-10 minut chůze. tam byli obchody, restaurace, kavárny. všude celkem čisto a na letiště do Burgasu 10 minut autem ![]()
Byli jsme v Kitenu a vyhovovalo nám, že tam bylo o něco klidněji a přitom tam nechcíp pes
Letos se chystáme na Slunečné pobřeží, jsem zvědavá, jaké to tam bude.
Byla jsem v Primorsku, tam je to super.
Na vylete jeste v Sozopolu ( luxusnejsi letovisko, plne Rusu) a Kittenu, tam bylo hodne ceskych rodin.
My byli vloni v Primorsku - prvně se dvěma dětma u moře. Byli jsme nadšení. Hrozně se nám libily animační programy od CK Alexandrie. Mají na to přímo prostory vedle hotelu Belvedere. Hráli skoro každý večer pohádky (trochu parodie) a historii hudby, to jsem se málem počůrala, když naběhli jako Kella Family
Letos jedem Turecko, ale jestli pojedeme do Bulharska, tak zase Primorsko.
@Ajdula píše:
My byli vloni v Primorsku - prvně se dvěma dětma u moře. Byli jsme nadšení. Hrozně se nám libily animační programy od CK Alexandrie. Mají na to přímo prostory vedle hotelu Belvedere. Hráli skoro každý večer pohádky (trochu parodie) a historii hudby, to jsem se málem počůrala, když naběhli jako Kella FamilyLetos jedem Turecko, ale jestli pojedeme do Bulharska, tak zase Primorsko.
S jak starými dětmi?
Už jsme byli třikrát v Sozopolu a hodláme se tam vrátit. Bydleli jsme ve vile Venice (nemá svůj bazén, což je dobře, nikdo nám do noci nekřičel pod okny). Skvělé restauračky, pivo na pláži za levno, staré město nádherné, a vždy si platíme piknik s rybařením na ostrov sv. Ivana - koupání přímo z lodi a jen ta jedna malá loď, co pobere tak 10 lidí, moře čisté, stůl praská pod žrádlem (saláty, ryby, brambory, mušle, melouny, víno, pivo, rakija, džusy…). Dceři bylo 7 let a užívala si to. O animačních programech nevím, nevyhledáváme to, ale vždy tam byly i kolotoče a zábavy pro děti blízko pláže ve „Veselé uličce“.
@Petttulis píše:
S jak starými dětmi?
4 a 2. Měla jsem z toho strach, ale bylo to super. Udělali jsme si výlet na Safari jeepech a zvládl to i malej a byl nadšenej. Dokoncee zvládl (díky trpělivosti spolucestujících
i 3hodinoou cestu do Varny na představení v delfináriu, to bylo úžasny.
V tom Alexandria klubu ti i pohlídají dítě od 3 let, třeba na 4 hodiny, když chceš jet na výlet nebo tak, mají tam vlastní malej bazén s klouzačkou a pak místnost, ve který kreslí, vyrábí masky a tak. Ti animátoři chodili i k bazénu převlečení třeba za piráty. Náš tatínek se starším hrááli vodní polom byla to legrace, animátoři posouvali branky tak, aby děti dávaly góly, tak manžel třeba chytal a najedno uzjistil, že branku má 2 metry vedle a v ní gól ![]()
@Ajdula píše:
4 a 2. Měla jsem z toho strach, ale bylo to super. Udělali jsme si výlet na Safari jeepech a zvládl to i malej a byl nadšenej. Dokoncee zvládl (díky trpělivosti spolucestujícíchi 3hodinoou cestu do Varny na představení v delfináriu, to bylo úžasny.
V tom Alexandria klubu ti i pohlídají dítě od 3 let, třeba na 4 hodiny, když chceš jet na výlet nebo tak, mají tam vlastní malej bazén s klouzačkou a pak místnost, ve který kreslí, vyrábí masky a tak. Ti animátoři chodili i k bazénu převlečení třeba za piráty. Náš tatínek se starším hrááli vodní polom byla to legrace, animátoři posouvali branky tak, aby děti dávaly góly, tak manžel třeba chytal a najedno uzjistil, že branku má 2 metry vedle a v ní gól
Jéé to jé krásné. Byla jsem tam 2×, ale bez dětí.. Teď jsi mě pěkně navnadila!!
![]()
@Petttulis píše:
Jéé to jé krásné. Byla jsem tam 2×, ale bez dětí.. Teď jsi mě pěkně navnadila!!![]()
![]()
@Ajdula píše:![]()
Tak co ti brání? My se rozhodovali, jestli letos zase tam nebo to Turecko a nakonec jsme se rozhodli pro změnu, ale po zkušenostech opět do klubového hotelu s animačním programem, jedem už za měsíc, tak jsem zvědavá.
Jo, ještě, my byli 10.-24.6. a ke konci už se to docela zaplňovalo lidma, což mě trošku štvalo…večer kluky pořád za ruku, aby se v tom šíleným davu neztratili, to jsme před tím celou dovču řešti nemuseli, tak jen takový detail
V Turecku je také krásně, bydleli jsme v bungalovech a nic jiného už nechci! Soukromí, klid, romantika… nádhera.
My teď šetříme na jinou záležitost, takže asi až příští rok. Zrovna jsem to mému ukazovala, v Primorsku nikdy nebyl. Líbí se mu, jen by chtěl opět bungalov.
Ani nevím, jestli jsou tam bungalovy, ale určitě je tam hafo penzionků a tak. No, tak příští rok…to se dá vydržet. Já se úplně stejně těšim, až si s našima pronajmu chalupu někde v lese a tam budeme týden vegetit. Manžílka nechám doma, vezmu děti a psa, budem celý den v lese nebo na zahradě a hotovo
Už se nemůžu dočkat!!
Ahoj všem, chtěla bych se poradit, která oblast v Bulharsku je lepší - zda severní nebo jižní pobřeží. Může mi prosím někdo vysvětlit rozdíl?
na Jižním pobřeží jsou letoviska: Achtopol
Burgas
Carevo
Djuni
Elenite
Kiten
Lozenec
Nesebar
Obzor
Pomorie
Primorsko
Slunečné Pobřeží