Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky! Chystame se zitra s manzelem a skoro 3mesicni dcerkou na 4 dny do Krakova, mame vyroci svatby
ale az ted, jak balim, si zacinam poradne uvedomovat, ze jsme se malo pripravili
nemate nahodou nejake tipy, kam zajit a co urcite videt, kde jste se dobre najedly, popripade kde se vam dobre nakupovalo a co jste tam koupily? A jak se tam nejlip plati? Mame totiz karty, tak myslite, ze by bylo lepsi si rozmenit, nebo si tam vybrat z bankomatu? No fakt se za sebe stydim
pomoooc
Byla jsem tam cca před šesti lety, je tam moc krásně. Určitě se jděte podívat do židovské čtvrti (natáčel se tam schindlerův seznam), náměstí +sukenica (jakoby zastřešený trh na náměstí), hrad wawel - kousek od náměstí, moc pěkný je i solný důl WWieliczka kousek od Krakowa, ale nevím jak s prckem, možná kdyby byla v šátku…hezká procházka je kolem řeky…v Krakově je všude hezky
Koupila jsem si tam jenom zvoneček do sbírky jinak nakupovací mánie jdou kolem mě, takže v tomhle neporadím. Někde jsem platila kartou někde v hotovosti. Bankomat jsem nepotřebovala.
@estrela jj, o tom solnem dolu jsem slysela! Tak myslis, ze s satkem by to slo??? A nevis, byly tam nejake lode, ktere by delaly takove ty vylety po rece?? A penize jste si teda menili v tesine, jo??
Určitě zajdi na náměstí, procházka kolem Wisly, Wawel, je to všechno blízko sebe a přímo do centra se dá dojet tramvají, pokud chcete nakupovat v nákupním centru je přímo u centra Galeria Krakowska ale tam je hodně lidí spíš doporučuji centrum Bonarka, je větší a je tam málo lidí. Rozhodně je lepší platit kartou než vybírat z bankomatu. Kde máte nocleh?
Bydlime kousek pod wavelem, nevis, kde se tam da i dobre najist??
@Troj
tak turisticke cile ti @estrela pekne shnula
jeste doporucuju i zajit do basiliky na namesti, je zajimava, jina nez klasicke kostely.
Wavel stoji i za prohlidku uvnitr - maji ruzne trasy http://www.wawel.krakow.pl/en/index.php?…
jenom bacha pri planovani - ja to na kopci ![]()
spousta infa: http://www.krakow-info.com/sights.htm
@Troj já doporučuji resauraci Diego i Bohumil je to blízko Wawelu na ul. sebastiana 6, na náměstí je hodně restaurací ale tam to je dražší
V Krakowě je krásně všude
@estrela Ti to krásně popsala, ten solný důl opravdu stojí za to
vlastně jako všechno ostatní tam.
Přímo v centru žije část mé rodiny, ale naposledy jsem tam byla asi před 6 lety, takže s tipem na dobrou restauračku bohužel neporadím.
@Troj
http://www.gosciniec.krakow.pl/…em/about--us
doporucuju zkusit jejich „pierogi“ plnene zelim nebo masem.
@Troj a můžu se zeptat na kolik tě výjde nocleh? Jedeme taky s manželem a synem do Krakowa v květnu tak ať vím díky ![]()
@kitty77 platime 4500 za 4 noci, pak ti muzu napsat jake to bylo, ale nejsme normalne na hotelu, ale v apartmanu, aby byla kuchynka, kvuli male. Taksnad to tam budetak pekne, jak vsichni rikaji ![]()
Holky diky hrozne moc za tipy!
@Troj a jak se jmenuje apartmán? To je dobrá cena, pak napiš jaké bylo ubytování ![]()
Takze holky, vylet byl naaaadherny, bohuzel dvoudenni
mala chytla nerva, takze jsme se pakovali driv, byla k neuteseni… Apartmany vrele doporucuju!! Jsou fakt hned u wawelu a par kroku od wisly! Je to nadherny historicky dum s puvodnim schodistem, vsechno malovane, vysoke stropy, obrovske dvere, apartmany jsou az nahore a ty jsou naopak krasne moderni a uzasne ciste, personal uplna bomba, pomahaji, radi, proste super… Hrozne bych chtela jet priste na stejne misto, akorat to mi zatrhnul manzel, ze leda bych to byla ja kdo potahne nahoru kufr a dvakrat denne sedacku s deckem
takze ten vytah je proste s nechodicim deckem asi problem, ale kdyz jdete sami, tak je to jenom rozcvicka ![]()
Jinak tam byla kousek od nas zrovna pout a spousta atrakci pro deti, hlavni namesti bylo plne kvetin za hubicku! Proste fakt doporucuju!!! Libilo se nam tam mnohem vic nez treba v praze ![]()
Dobrý deň ja som slovak chcem sa opýtať či sa môže v krakowu fotiť myslím v tom kosotle a v zadu čo je ten kaštiel alebo čo je to, na google som našiel fotky že kde je zvnuta aj kostol odfotení. napíšem odkaz.
http://beranek.bigbloger.lidovky.cz/…-vikend.html
a keď som ja bol pred 4 rokmi z cestovkou v krakowe hovorili nám ta že sa tan nemôže fotiť, ani v tom kostole, a činania tam fotili ale aj iný ľudia, aj v tom kaštieli vo vnutri, a čo som si z jednou písal na interente ona povedala že tam všade fotila a nikto jej nič nepovedal, napísala že všade fotila. keď som tam ja bil tak tam taký pan urobil jednu fotografiu lebo videl že tam foti tiež taký pan, a ta pani z cestovky v autobuse povedala že ked odfotil že im skoro dali pokutu za to že odfotil že im chceli dať pokutu, a prečo nedali pokutu tým iným ľudom a nič im nepovedali, videl som to že im nič nepovedali. aj tej kamarátky som sa pýtal či jej niečo povedali že nemôže fotiť že jej nič nepovedali. a ta pani z tej cestovky ešze povedala že dá vedieť každej cestovke že tma fotil že aby mu nepredali žiaden zajazd žiadna cestovka, a to len kvôli jednej fotke. iný môžu fotiť a iný nemôžu tak keď nemôžu tak ani ty čo tam pride sami bez cesotvky keď tam pride rodina alebo som človek autom vlakom alebo autobusom, tak ani ty by nemali fotiť.