Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nazdárek holky
To, že jsem doteď nevybrala golfky, to je kapitola sama o sobě
Ale teď mám další mindrák při výběru - rukojeť. Mnohem víc se mi líbí u golfek dvojitá rukojeť, ale jak tak čtu, tak snad všechny maminky by daly vše za to, aby ten jejich golfáč měl rukojeť spojenou
Opravdu se tak špatně golfky s „klasickými“ rukojeťmi řídí či co? Já mám sporťák Maxi-Cosi Muru 4 se spojenou rukojetí, a taky se nijak extra jednou rukou neřídí (asi to bude díky jeho těžší váze).
No, já právě jsem zvyklá u sporťáku (PP GT3), že se mi řídí luxusně a s golfkama (PP Pliko) je to vždycky běs (bez spojené rukojeti jsou). Pliko si třeba všichni chválí, ono jako je vychytané a hodně velké, ale mě vadí, že se blbě řídí. Když si pak časem zvyknu, tak se to dá, ale za mě bych si pořídila radši ovladatelnější golfky. Jenže…zas nebudou tak super jako to Pliko
Tož jsem ti poradila co?
Tvoje rada je teda fakt nad zlato
A kdybys měla znovu kupovat golfky, koupila bys zase ty stejné nebo raději lépe ovladatelné - tedy se spojenou rukojetí? To je zapeklitá otázka, co? ![]()
Já mám taky PP Pliko, zdědila jsem je po švagrové, takže mi odpadlo trápení se s výběrem, prostě to tak bylo
. Ale je fakt, že ty dvě rukojeti mi taky vadí a kočárek se mi kvůli nim blbě řídí, jsem zvyklá na mnohem těžší Mutsy UR, ten uřídím jednou rukou úplně v pohodě, ty golfky mi vždycky hrozně „plavou“. Navíc se mi zdá, že ty rukojeti jsou kratší než u toho sporťáku, takže si kopu do koleček, ale to je asi úplně jiná kapitola (velká nejsem, mám 168cm).
tak já jsem měla pro Klárku Hocco monterio. je to kříženec mezi golfkami a sporťákem a má spojenou rukojeť. byla jsem s ním strašně spokojená. teď si ho půjčovala i kamarádka a byla také nadšená. takže já hlasuji pro spojenou rukojeť. spíš mají tu nevýhodu, že po složení jsou větší než klasické golfky s „holema“. třeba jsem měla problém dát ho do kufru krátké fabie, tak jsem ho musela vozi vevnitř na spolujezdci…
Anomisko fakt nevím, protože zas já chtěla od jedný firmy, abych je měla kompatibilní s autosedačkou a korbičkou. Tím jsem se dost omezila. Ale to tě nezajímá.
![]()
Kdybych tím nebyla omezená, tak bych určitě hledala se spojenou rukojetí nebo nějaké co se dobře řídí (a nejlépe i odpružené
). Ségra si koupila TFK Buggster a prý se řídí dobře, dá se prý i jednou rukou. Má ho nově, ještě jsem to neporovnávala s tím naším, takže osobní zkušenost nemám.
On určitě ještě někdo poradí. ![]()
No a abych ti ještě zamotala hlavu, nebude problém taky v tom jak se skládají? Myslím, že ty se spojenou rukojetí jdou složit jen „do placky“ tudíž zaberou dost místa v kufru auta. Proto půjdu radši do té dvojité rukojeti. Nebo někdo znáte nějaké superskladné golfky se spojenou rukojetí???
To bych si to i rozmyslela ![]()
Já u golfek spojenou rukojeť nemám a strašně mi to chybělo. Takže teď budu hledat spíš lehkej sporťáček s e spojenou rukojetí.
každá rukojeť má něco do sebe. u klasických golfek je dobré skládání, spojená se skládá do placky, ..
uřídit jednou rukou klasické golfové rukojeti není snadné, chce to hodně síly. lepší jsou golfky s jednuchými koly, ovládají se o fous lépe. ale jen o fous. golfky se spojenou se řídí zase líp, a líp než sporťáky, páč jsou lehčí než třeba mura (prázdného speediho jednou rukou v pohodě uřídím, naloženého už hůlř a umím si představit naloženou muru..).
asi tak. záleží, proč potřebuješ ovládat kočár jednou rukou. jestli je důvodem starší dítě, které vedeš za rujku, nebo jen když ti to kočárkové ťape. v prvním případě radím aspoň buď jednoduchá kola, neebo otočné rukojeti - se to řídí trochu líp. v druhém je to podle mého u golfek jedno. protože prázdné jednou rukou jaktakž uřídíš..
Gina108 píše:cybex callisto. i přes spojenou rukojeť klasické golfkoidní skládání do deštníku - takového co má na každé straně jedny kola. nemusí se nic sundavat, ano madlo, které se složí s kočárem!!!!!
No a abych ti ještě zamotala hlavu, nebude problém taky v tom jak se skládají? Myslím, že ty se spojenou rukojetí jdou složit jen „do placky“ tudíž zaberou dost místa v kufru auta. Proto půjdu radši do té dvojité rukojeti. Nebo někdo znáte nějaké superskladné golfky se spojenou rukojetí???To bych si to i rozmyslela
a pak ještě tohle: http://www.baby-centrum.cz/…magic-3.html?…
spoejná rukojeť a skladný je hodně.
Gino, tak to by mě teda taky zajímalo
Každopádně hledám golfky, které jsou lehoulinké (nad 8 kg už je to moc), kvalitní, superskladné, tak do 4 tis.Kč a nově - se spojenou rukojetí ![]()
Mám ale divný pocit, že takové asi neexistují ![]()
Natašo, jsi fakt machr přes kočárky
Úplně na začátku se mi líbily klasické golfy (např. Jané energy), pak takové ty Zappovské (např. Espiro magic), no a teď jsem ve stadiu, že jsem se těch „Zappovských“ dostatečně nasytila, protože denně potkám tak 100 takových kočárků
No, takže jsem se vrátila ke klasickému typu
Ach jo, jsem hrozná, ale Espiro magic podle všeho splňuje snad vše, co bych chtěla, ale když ono je to taková ta Zappácká napodobenina… ![]()
nevím Anomisko, jak máš staré dítko, ale nám zapp stačil jako golfky od 10měsíců.. prostě sporťák a na popojezdy golfky.. ![]()
jinak nevím, o klasice se spojenou rukojetí, skladností jako zapp nebo aspoň do deštníku a do 4tis fakt nevím ![]()
Já mám Inglesinu Trip, ta spojenou rukojeť nemá a nikdy mi to nijak zvlášť nechybělo… a to už je tahám od dcerčina roku…
Jde jenom o zvyk.
Natašo, můj Samík bude mít 14 měsíců. A z toho, že o takových golfkách, jaké já jsem si já vysnila, nic nevíš, si nic nedělej - jsem si opravdu jistá, že takové neexistují
A navíc, když už i ty váháš, tak to už je co říct
Každopádně děkuji za vaše názory, holky. Vlastně jste mi pomohly už tím, že mi došlo, že budu muset v něčem slevnit - a to se pak bude vybírat jedna báseň ![]()