Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, moc toužím po golfkách Peg Perego Pliko 3 v barvě camelia (buď z kolekce roku 2007 nebo 2008). Typ z roku 2008 bohužel nemohu sehnat, ale teď mám možnost koupit pliko camelia z kolekce roku 2007 (růžovo-černo-šedá barva) a mám z toho strach. Na aktuálních fotkách golfky vypadají velmi dobře, ale…Bojím se, že bude problém třeba s kolečkama, nebo polohováním nebo s něčím jiným. Myslíte, že se bojím zbytečně a že Perego Pliko vydrží 3 roky používání a mě by ještě nějaký ten pátek sloužily?? Přečetla jsem zde další příspěvky k tomuto typu golfek, vesměs jsou zkušenosti kladné. Ale je fakt, že většina pisatelek asi hovoří o novém zboží. Paní, která mi golfky nabízí, říkala, že jsou kolečka trošku vykývané a já právě nevím, zda to vadí nebo ne??? Jo, a jak je to s těmi upínacími pásy? Údajně v letošní kolekci 2010 ty pásy už nejsou to pravé…nebo???? Jaký je v těch pásech rozdíl? Nejraději bych koupila nové pliko, ale už mě tolik „nepřitahují“ barevné kombinace.
Máte zkušenost s Peg Pérego Pliko P3 Classico?
Přidejte zkušenost s Peg Pérego Pliko ...Ahoj, pásy od letoška jsou dělané jako na každém jiném kočáru, jen spodek je stále udělaný jako kšíry (pokud to plika nemají jinak než GT3). Jestli jsi z Prahy tak je zkus koupit, zajdi s nimi do Malli (u Kozí ulice, kousek od staromáku) a tam je řekla bych velmi příjemný pán specializující se právě na Perega a dělá jim servis.
Jinak já mám Centra z roku 2007 a řekla bych že ještě nějaký ten rok vydrží… Celkově se prý o Peregu říkalo že jsou držáky. Prodat to můžeš vždy ![]()
Ahoj, pozor na Pliko, kolečka, zjisti jestli mají středové krytky, pokud ne, znamená to, že ložiska jsou v hájí a oska se vymlátila a tlačí na ty středy až prostě vypadnou. Kolečka samo ještě vydrží, ale už to není ono. Jinak o žádných vadách nevím, často chbí krytky polohování rukojeti, a někdy jdou hůře skládat, ale jinak jsou vždy naprosto super, jen ještě kolekce 07 je výrazně kratšího lůžka než 08- cca 87cm, 08 už má prodlouženou výztuhu operátka a lůžko je 95cm, takže se mimimu i lépe leží. Já osobně bych hledala dále nějaké 08-09. Měla jsem oba typy, pak pliko prodala s tím, že si koupím lepší, no koupila nebyla spokojená, prodala a koupila znovu pliko novější, zamilovala se do PP Sí.
O Pliku ti můžu říci vše, klidně s e ptej
Omlouvám se zakladatelce diskuze, že vložím vlastní dotaz.
Kačko, když máš s plikem zkušenosti, zeptám se.
Co nánožník a pláštěnka - jsou k něčemu ty origo? Já totiž uvažuji, že ten černo- černý titanio vrátím (mám na to 14 dnů) a objednám cedro, ale už je jen classico. Někde jsem dokonce četla, že holky stejně využily jen uni nánožníky. Jakou máš prosím ty zkušenost? Díky.
Pokud chybí středové krytky neznamená to nutně vymletá kolečka… Právě ve středu jsme si byli pořídit novou krytku k Centru. A nic vymletého na nich servis nenašel. Spíš by záleželo na tom jak dlouho byla kolečka bez krytek a kde to jezdilo.
Hanule, možná to tak je, ale potvrdili mi to přímo ze servisu z malli, i babystaru.
Pláštěnka je super origoš, já ji využila maximálně, a nánožník je taky docela fajn, ale malý má teprve 10 měsíců, otázka jaký by byl až bude větší, mě se hlavně líbí jak je to sladěné. ![]()
Teď se dívám Kacko, jsi z Ostravy! Teď jsem cedro completo objevila na skrblikshop.cz, zkusila ho objednat. Jen jsem někde četla, že snad obchod přechází na nového majitele, měli i pozastavený e-shop, ale potvrzení objednávky došlo. Tak uvidíme…
hanule, tak vidíš, každému říkají něco jiného. Já si první pliko kupovala taky starší a chyběli mu krytky a ten pán z Malli mi toto říkal, že je nestačí dokoupit, že upadnou zas. Možná je to jen u plik.Ze skrblíka jsem měla všechno.
GTčko, sedačku, jen to pliko ne. Tak pak dej vědět, bylo to tam super.
Hanule, bohužel z Prahy nejsem, ale o fi. Malli vím, mluvila jsem se slečnou, které zde pracuje. Nebyl by problém do Prahy zajet a nechat kočárek seřídit. Také mě upozorňovala na možný problém s kolečkama, výměna koleček prý stojí cca 2.000,– Kč. No, to by se moc koupě staršího plika nevyplatila.
A ještě k těm kšírům, já nevím co těmi kšírami přesně myslíš? Jenom jsem si přečetla, že u některých typů jsou lepší upínací pásy. Zkusíte mi výhodu těch „lepších“ kšírů popsat? A jsou tyto lepší kšíry i u kolekce roku 2007?
Kacko 1, o té délce lůžka jsem nevěděla, to mě trošku štve.Sice máme dítko spíše drobnější, ale samozřejmě by bylo lepší delší lůžko.
Jinak k těm kolečkům…obávám se, že bych stejně nepoznala, zda jsou kolečka v pořádku. Nemám s tím zkušenosti.
Paní chce prodat pliko o které mám zájem (z roku 2007 černo-šedo-růžová barva) za 2.500,– Kč. Je to cena dobrá nebo špatná? Ke kočárku je taška, pláštěnka, nánožník, držák na láhev a ještě nějaká přebalovací podložka. Poslala mi fotky, kočárek vypadá zachovale, ale podle fotek je to těžký posoudit. Paní tvrdí, že je kočárek ve velmi dobrém stavu, málo používaný, ještě v záruce do 7/2010. Ještě se musím zeptat, na ty středové krytky. Problém je v tom, že bych to musela risknout a koupit kočárek na dobírku, aniž bych golfáček viděla, protože je paní z daleka(od nás 350 km). Samozřejmě mám možnost přijet na golfáček kouknout osobně, ale když si započítám výdaje s cestou…přemýšlím, zda by se to vůbec vyplatilo.
Takže mám dilema. Ještě vyčkat až maminky začnou prodávat i pliko z kolekce 2008 (šedá-růžová) nebo koupit pliko z kolekce 2007?? Ještě ke kolekci 2008, ta „moje“ barva má údajně tu nevýhodu, že je z jiného materiálu, než ostatní plika (viz.moje další příspěvky zde) a že se na tento materiál hodně chytá špína a chloupky. Každý z těchto dvou typů kočárků má nějakou výhodu a nevýhodu.
Tak co mi poradíte? Manžel říká, že ho mám koupit, že prodat jej zase můžu vždycky. To jsou problémy,co!!! ![]()
Ještě vám zkusím přidat fota obou typů.
Příspěvek upraven 12.04.10 v 19:08
a ještě další foto(nevím, jak fotky přidat naráz k jednou příspěvku, nejde mi to).
Toto je ta kolekce 2007…
Kamusko za ty peníze je super, dokonce s taškou a nánožníkem.Za ty peníze jej vždycky prodáš, já bych do něj šla určitě, tenhle typ jsem měla v takové zelenkavočerné, stejný rok a byl super- má dokonce ještě větší boudičku než ostatní. neváhej. ![]()
Kacko1, tak už mi paní psala, že chybí 3 krytky na předních kolečkách, to je asi blbý, že? Když si kočárek nechám poslat poštou (je ze Slovenska), tak bude i s poštovným vycházet na cca 3.000,– Kč. Je to pořád dobrá cena? Jo, a jak je to s těmi upínacími pásy u toho typu 2007 - jsou to ty lepší nebo ne?
Kamusko, jak jsem psala u plika to blbé je, jezdit s ním normálně můžeš, ale jednak je to estetické a jednak jsou fakt vymleté, pásy by měly být ok, ale nevím, určitě to jsou ty lepší, jen jsou dva druhy, jedny co se provlíkají za železo, ty jsou horší a pak že si koriguješ zvlášť ramenní a boční- ty jsou skvělé. Za 3000 bych možná asi počkala na jiné.