Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Proc davas misto avivaze jen ocet? Vzdyt avivaz chrani i ty vlakna pred predcasnym sepranim, ne? Jinak davam jeste navic mydla niveu. Voni mi a je to stejna vune ted i za 10 let. Mam to rada.
Záleží co máš za skříň - velikost atd. Já teda peru v aviváži, plus mám v šatně (místnost) vždy jedno balení otevřeného pracího prášku - voní celá místnost a prášek podle mě nevyčichne, normálně v něm potom peru a otevřu zas další. Když je prádlo ve voňavé místnosti voní taky..
ja davam od kuschelweich ty sacky do skrine, maximalni spokojenost, jsou v baleni tri a voni naprosto uzasne.
Petrala píše:
Proc davas misto avivaze jen ocet? Vzdyt avivaz chrani i ty vlakna pred predcasnym sepranim, ne? Jinak davam jeste navic mydla niveu. Voni mi a je to stejna vune ted i za 10 let. Mam to rada.
Mně třeba z aviváže šedne prádlo
Takže dávám jen do tmavého ![]()
Taminka píše:
ja davam od kuschelweich ty sacky do skrine, maximalni spokojenost, jsou v baleni tri a voni naprosto uzasne.
Tyhle vůně jsou z DM? Nebo jiná drogerie?
Petrala píše:
No mě se v těhotenství dělalo z vůní aviváže šoufl a nějak mi to zůstalo, už mi žádná nevoní tak dávám jen ocet
![]()
Příspěvek upraven 12.03.12 v 13:08
Já tam dávám levanduli… mám místnost - šatnu, dřív, když jsem měla skříně, tak jsem dávala levanduli v pytlíčkách a cca po několika měsících měnila. A pak taky třeba levandulové mýdlo. Ale peru v aviváži, tak to není problém. Mýdlo nechávám hlavně v té části, kde jsou kabáty. Teďka končí zima, takže už příští víkend hodlám všechny zimní věci založit, teda před tím ještě kabáty atd. do čistírny, dám dospod do rohu ještě levandulové mýdlo a vytáhnu až za několik měsíců ![]()
Tak ja avivaz davam jak do ktereho pradla - drive jsem ji davala do kazde pracky a myslela jsme si, jak mi pradlo krasne voni a zaroven ho chranim, pak ¨jsme si ale koupila pracky - precetla navod a zjitila, ze paradoxne nejake tkaniny muze avivaz spis poskodit - treba ty s elastanem coz je je hodne veci
Takze tedp ouzivam treba pri prani povleceni apod.
jinak jak tu bylo napsano davam do skrine otevreny psaci prasek - provoni celou skrin i mistnost ![]()
lucsta píše:Taminka píše:Tyhle vůně jsou z DM? Nebo jiná drogerie?
ja je u nas bohuzel nevidela
Kupuji je, kdyz jsem v Rakousku nebo Nemecku. Posilam odkaz co jsem nasla na MMB tady , jen normalne stoji cca 75kc ![]()
Taminka píše:lucsta píše:ja je u nas bohuzel nevidelaTaminka píše:Tyhle vůně jsou z DM? Nebo jiná drogerie?
ja davam od kuschelweich ty sacky do skrine, maximalni spokojenost, jsou v baleni tri a voni naprosto uzasne.Kupuji je, kdyz jsem v Rakousku nebo Nemecku. Posilam odkaz co jsem nasla na MMB tady , jen normalne stoji cca 75kc
Tami a jak dlouho ta vůně vydrží? A je intenzivní? Do šuplíku do komody by byla asi příliš že? ![]()
Kallkapa píše:Taminka píše:Tami a jak dlouho ta vůně vydrží? A je intenzivní? Do šuplíku do komody by byla asi příliš že?lucsta píše:ja je u nas bohuzel nevidelaTaminka píše:Tyhle vůně jsou z DM? Nebo jiná drogerie?
ja davam od kuschelweich ty sacky do skrine, maximalni spokojenost, jsou v baleni tri a voni naprosto uzasne.Kupuji je, kdyz jsem v Rakousku nebo Nemecku. Posilam odkaz co jsem nasla na MMB tady , jen normalne stoji cca 75kc
Tak ona vydrzi celkem dlouho a voni fakt nadherne, ja je menim tak jednou za 2 mesice, staci sacek chytnout, protrepat a to poznas podle vune, zda ti jeste staci nebo uz ne.
Ja davam jak do skrine tak do supliku, kdyz do supliku tak uplne nevytahuji z obalu, ve kterem jednotlive sacky jsou a nevoni tak silne, mam v komode u postele v loznici kde spim a v pohode.
Na papírové kapesníčky nakapu esenciální olej levandule nebo jiný (podle nálady) a nastrkám do skříní.
Taky místo aviváže používám ocet.
Taminka píše:Kallkapa píše:Tak ona vydrzi celkem dlouho a voni fakt nadherne, ja je menim tak jednou za 2 mesice, staci sacek chytnout, protrepat a to poznas podle vune, zda ti jeste staci nebo uz ne.Taminka píše:Tami a jak dlouho ta vůně vydrží? A je intenzivní? Do šuplíku do komody by byla asi příliš že?lucsta píše:ja je u nas bohuzel nevidelaTaminka píše:Tyhle vůně jsou z DM? Nebo jiná drogerie?
Ja davam jak do skrine tak do supliku, kdyz do supliku tak uplne nevytahuji z obalu, ve kterem jednotlive sacky jsou a nevoni tak silne, mam v komode u postele v loznici kde spim a v pohode.
Děkuji ![]()
ahojky, koukala jsem, že máš zkušenost s těma sáčkama od Kuschelweich. já je už strašně dlouho scháním i v Německu a nikde je nemůžu sehnat.
Mohla by jsi mi prosím písnout kde je kupuješ. V jakém obchodě? Fakt bych si je taky moc ráda koupila, protože už dlouho používám aviváž, ale sáčky ne a ne sehnat.
Díky moc za odpověď ![]()
Ahojky,
Co dáváte do skříní, aby zůstalo povlečení a ručníky pěkně voňavý??

otázka je jasná…
Já místo aviváže dávám jen ocet, tak přemýšlím co dát do skříně, aby vůně vydržela
Díky za tipy