Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@poppaea Volvo V70 - je to natěsno, ale vejdou se
Ale nemáme isofix, jinak by to bylo asi lepší (má to uprostřed zcela plnohodnotnou sedačku i s tříbodovým pásem a hlavovou opěrkou), máme vedle sebe autosedačky 9-18kg, 15-36kg a pak 0-13kg. Všechny tři jsou celkem objemné a samozřejmě „bojuju“ s pásem
Ale fakt se vejdou. Nejstarší dítko už má autosedačku, která se poutá jen pásem, takže jeho musím poutat až nasedne (myšleno, že už nemá vlastní pásy).
@Amys Díky za info
Ptala jsem se muže, a prý chceme V60, snad to bude podobný ![]()
@Amys jo, ještě mě napadlo, myslíš, že se ti tam pak místo tý 0-13 vejde 9-18?
@Trudinka ahoj, muzu se zeptat, jak jste s autem spokojeni? my jsme minuky tyden slozili na auto zalohu, na netu ctu docela dobre recenze, ale nekteri chytri znamy rikaji, jak by do francouzkyho auta nesli
![]()
mame dve deti, cekame treti, nas pozadavek byl auto s isofixem pro tri autosedacky, chtela jsem posuvne dvere, nakonec jsem od toho musela odstoupit
jaky mate motor a kolik vam zhruba zere? moc dekuji za odpoved ![]()
@poppaea My máme to vajíčko docela robustní, takže by mělo
Ale nemám to jak vyzkoušet
![]()
@webparazit Jestli jsem se nepřehlídla bude to 5008? Máme třetím rokem a jen pravidelný servis a teda ještě tam nějaká mrcha něco prokousala. Vzadu tři sedačky -2×15-36 a vejce, bez problémů. Do kufru jsme se taky vždycky vlezli.
@nausikaa dekuji moc
jaky mate obsah motoru?
a diesel, benzin? a cca spotreba?
Diesel, ten slabší - 1,6 a dobrý, stačí to. Spotřebu si přesně nepamatuju, ale myslím, že cca 5l?, tohle si sleduje manžel, nechci si moc vymýšlet. Manžel tak velký auto v benzínu ani nechtěl, tehdy si ho kupovala i nějaká jeho kolegyně v benzínu a ten celkem žral -kolem 10l? ale nevím jaký měla motor.
@nausikaa super, my mame zamluveny 1.6 diesel. kolik vas max jelo v aute?
@steeve píše:
Pro 3 děti, aby se pohodlně vešly a nebyly omezovány tak nejlépe nějaké MPV, ty jsou primárně určeny pro početné rodiny,3 sedačky se tam vejdou v pohodě, mají i velký kufr, a se 3 dětmi je vždycky plno krámu, a hodně odkládacích ploch
Souhlasím. Osobáky (i kombíky) - to má všechno malý kufříček a 3 autosedačky se vedle sebe vejdou opravdu s odřenýma ušima. Kufr musí být prostorný ve všech 3 směrech, takže i na výšku. 5členná rodina ho určitě využije běžně.
@Monysek8 píše:
Kvůli třem autosedačkám vedle sebe jsme koupili VW Caddy http://www.vw-uzitkove.cz/…3/cdp004.jpg A je to super! Vysoký, šoupací dveře, skvělá spotřeba, navenek malý a sympatický, uvnitř prostorný.
Tyhle typy aut dělají jak v pracovní verzi, tak v rodinné verzi (hezčí interiér) a dobré jsou i v tom, že mají na stropech dlouhé poličky a tam se dají poskládat bundy atd. Šoupací dveře jsou při 3 dětech samozřejmě velká výhoda. Oproti větším MPV typu Sharan atd. jsou kratší a lépe se s nimi parkuje ve městě.
@kaminky Tak zrovna kombík Volva kufříček nemá, dokonce se tam dá koupit přídatné sedadlo, respektive sedadla, samozřejmě s menší nosností a část kufru tím nahradit ![]()
5, máme pětimístné. Většinou děti vzadu, dospělí vpředu. Víc jsme nezkoušeli a ono sedačka zabere víc místa než člověk ![]()
@Amys Volvo má určitě větší kufr, zřejmě hodně hluboký a i široký, ale stále nízký. Ten VW Caddy apod. můžeš využít i jako dvoupatrový (má pevný dekl, tak se na něj dají odložit různé věci, kvůli bezpečnosti ty lehké jako např. bundy, deky atd.) a když vyndáš dekl, tak tam najedeš s rozloženým kočárem.
Obrázek zde
Děti tahají kočárky pro panenky, kola, odrážedla, plus kočár a golfky pro ně + tašky, zavazadla.. U těch užitkových nebo u typů jako Renault Espace se nad tím nákladem moc přemýšlet nemusí. Dnes dělají v některých autech typu VW Sharan či Citroen C4 Grand Piccaso 3. řadu sedaček sklopnou do kufru, ale nově nejdou vyndat, tudíž je to něco za něco - 7 sedadel v autě X nižší kufr.
@kaminky Tak nižší, než tohle je určitě, ale jinak nesložený kočár tam dám v pohodě taky plus další věci. Já tím jen chtěla říct, že ne všechna „normální“ auta mají malý kufr ![]()