Jaké auto, tři mrňata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Trudinka
9.4.14 14:47

@webparazit

Ahoj, máme tu nejsilnější motorizaci - 2 litr, nafta. Na tři isofixy jde ALE velká nevýhoda - u postranních míst je úložný prostor pod nohama, tedy není možné sem dát sedačku s podpěrnou nohou třeba Römer safefix nebo Römer vajíčko s isofixem. Nevím, třeba to není u všech typů stejné nebo se už to přestalo dělat, mně to ale přijde hrozně nepraktické, samozřejmě jsme obě zmiňované sedačky měli… Tak u vajíčka jsme to neřešili, teď u R. safefixu jsme ji dali doprostřed (zde je tuším jediné výrobcem homologované místo pro autosedačky s podpěrnou nohou). Jinak za mě v ostatním velká spokojenost, jezdí se mi s ním velmi dobře, možná malou nevýhodou je automatická brzda (ručně pro normálního člověka není možné auto odbrzdit) na druhou stranu pomáhá při rozjíždění. Má systém na omezení výfukových plynů, což je pro mě u nafťáka dost důležité. Spotřeba je úměrná typu auta, cca kolem 6 litrů na letních pneu (a to jsou jen krátké pojížďky, na delší trasy je to o trochu méně). Kufr je super. Za tři roky provozu jedna závada, vyřešena zárukou. Já bych do něj šla opět, nemohu si stěžovat. Jakou budete mít barvu? Moc pěkná je ta perleťová červená :palec:

Příspěvek upraven 09.04.14 v 20:40

• Citovat
  • Upravit
7253
9.4.14 14:53

@Amys máš odkaz? To už musí být nějaký koráb.. :mrgreen: Chápu, co chceš říct. Já to beru tak, že pro mě má nedostatečný kufr i typ auta jako Ford S-max nebo VW Touran a i jakýkoli kombík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
9.4.14 15:12

@kaminky Tak uvědom si, že Volvo není standardní auto, je prostě širší a delší, než normální auto :lol: Zadní sedadla jdou sklopit do úplné roviny, takže z toho může vzniknout i pěkné letiště, případně „stěhovák“, v případě potřeby :lol: Samozřejmě to je mnohem nižší, než rodinné vozy.

Já našla dokonce i fotku kufru :lol:

http://www.autohit.cz/…0-2-4d-6.jpg
http://www.yauto.cz/…i_2_0T_1.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
9.4.14 15:32

@Amys tak tohle já si náhodou uvědomuju :lol: taky mi prolétlo hlavou při výběru. Kufřík to má teda slušný, takhle otevřený jsem ho ještě neviděla. Opravdu letiště :palec: Pěkný to je ;) A tam dáš kočár na výšku rozložený, normálně tak jak je (korba, rukojeť, podvozek) nebo něco musíš sklopit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
9.4.14 15:40

Největší kufr má asi :nevim: Caddy Maxi.

Tohle na 1. fotce je pracovní verze, proto má ten plechový neobložený kufr.
 http://www.autocentre.ua/…i_283873.jpg

To je hangár.. :mrgreen: Zvenku je dlouhý zhruba jako VW Sharan.

http://www.carshowroom.com.au/…03312627.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
9.4.14 16:30

@kaminky Dám, ale já nemám normální kočárek, ale tandemový :lol: Takže to bude možná ten rozdíl - nemá korbu :)

Jinak já se přiznám, že kvůli třem dětem bych takový hangár nepořizovala. Z představy, že s tím couvám, se mi dělá špatně. Ani s tím volvem to není úplně ok a to máme parkovací kameru. Bez ní bych nezacouvala už vůbec, takhle mi to aspoň řiká, kolik mám místa a vidím bez otáčení, kam couvám. Jen podle zrcátek bych to totiž nezvládla :oops: Takže rodinné auto tohoto typu až pro vícečlennou rodinu, než je „jen“ pět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
9.4.14 16:43

@Amys no přesně tak, nezvládla bych s tím couvat. Maxi je to tedy z venku stejně dlouhý jako jakékoliv MPV či jak se tomu říká.. jako je VW Sharan, Ford Galaxy. Na tyhle parkovací kamera je potřeba. To Volvo taky musí být pořádně dlouhé. Já bych to omlátila, jak se znám :roll: :oops: Ale ty jsi teda opravdu šikovná, že ses to naučila.. já bych měla stres, úplně se vidím :lol: Krátký Caddy je normálně dlouhý, na ten parkovacího asistenta nepotřebuješ, ale ten Maxi už vypadá jak autobus, přitom jak píšu, zvenku není delší než Sharan. S tím bych samozřejmě taky jezdit neuměla, i když asi je to o zvyku jako všechno. Sice se to nezdá, ale když chceš např. vzít kočár pro miminko, kolo pro 6leté a 3leté dítě nebo ještě vozík za kolo, cyklosedačku apod., tak do krátké verze už to budeš štosovat a o sebe odírat, zato do Maxi to naskládáš pohodlně, přičemž ten kufr s přehledem zaplníš.

A pak je to taky asi i o těch penězích, přeci jen ty užitkové vozy by měly být snad o něco málo levnější, i když nové jsou taky dost drahé, ale osobáky jsou ještě o něco dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
9.4.14 19:42

@Trudinka my budeme mit ojete, nove si dovolit nemuzeme a mame jen cca 240 tisic. pujcku ani lizacku si brat nechceme. mame zamluvenou 1.6 diesel ( je pro nas vyhodnejsi, co se tyce poplatku za auto - nebydlime v ceske republice)
no s tema sedackama si me dostala :think: syn ma prave britax safefix plus, takze tu s nohou, dcera ma britax kid, coz je v poradku, uz to tu nohu nema, je to ta 15-36 kg a pro novorozeme chceme koupit britax baby safe plus, coz ta isofix base bude mit tu nohu :think: :think: jinak auto je z roku 2010/2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
9.4.14 20:15

My máme VW touran - 3 sedačky se vejdou, ale kdybych měla 3 děti, tak bych vzala radši sharan. Má větší kufr… Jinak pokud jsou schránky v podlaze, tak se dá koupit výplň, a pak se dá dát sedačka s nohou… Ta výplň je v podstatě jen kus polystyrenu, tak by šla v pohodě i vyrobit doma, stačí sehnat rozměry. Nebo je varianta, že se schránka otevře a noha se dá na dno - takhle to měla v návodu popsané základna od maxi cosi family fix. Ale když jsme to zkoušeli, tak nám noha vycházela na hranu té schránky. Museli bychom sedačku posunout trochu dopředu, aby to takto šlo udělat. Proto jsme nakonec sehnali tu výplň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
9.4.14 20:24

@lecijasek dekuji za info :hug: no asi po koupi zkusime tvuj typ, pokud to nepujde, tak koupime malemu novou sedacku. jen pak nevim, co pro mrne, protoze mame britax b dual kocar a ja chtela isofix base na vajicko :think: :think: no musim to nastudovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
9.4.14 20:35

@webparazit My ho máme pořízené konec 2011. Jojo, mě to také naštvalo. Ono při normálním provozu se nic neděje, ale kdyby nedejbože došlo k nějaké nehodě, tak tam ten prostor je a ta noha by se vlastně neměla o co zapřít… Na záruční prohlídce jsem se ptala co je to za nesmysl dělat úložný protor pod nohama a bylo mi sděleno, že dokonce došlo i k prošlapání…

• Citovat
  • Upravit
7438
9.4.14 20:53

@Trudinka no pri nehode by snad mely sedacku drzet ty oka isofixu :think: diky moc za info, tohle jsme vubec nevedeli :zed:

ted premyslim, kdyz dam nejstarsi do prostred, zda-li bude dost mista, aby si dala pas? :think: a taky, jestli by ty nohy isofixu nebudou vadit, aby se dostala do sedacky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
9.4.14 21:15

@webparazit Asi jsi mě špatně pochopila, sedačka s nohou nemůže být u okna, jen uprostřed… My máme nejstarší u okna - má Römer Kid fix, takže bez nohy. Vedle ní - uprostřed - je syn, ten je v R. safefix (s nohou). Je pravda, že pás dcery se hůře upíná, je tam vlastně hned vedla sedačka a chce to cvik, dcera nemá šanci si ho sama zapnout (ale to asi bude problém ve všech vozech kde budou vedle sebe sedačky).

Jinak při nehodě má určo noha význam, jde o další opěrný bod, myslím že zabraňuje rotaci sedačky při nárazu nebo tak něco…

• Citovat
  • Upravit
7022
9.4.14 21:20

Za me renaul espace, vzadu tri pohodlne sedacky, jsou samostatne-kazda jde polohovat zvlast, ohromny kufr-v nem mame dalsi sedacku, a pri rizeni skvely vyhled a to mam jen 155cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
9.4.14 21:23

@Trudinka @webparazit Aha, to s tou nohou jsem úplně zapoměla, je pravda, že sedačky jsme pak kupovali až do peugeota, tak jsem podle toho vybírala. 9-18 romer safefix+TT a dvě maxi cosi rodifix/ferofix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí