Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kuchařinky prosím poraďte, jaké používáte barvivo do marcipánu?
Já jsem se hodně nadchla pro potahované dorty a dnes jsem chtěla zkusit první kousek, ale byla jsem v šoku, když jsem si přečetla na obale, že potravinové barvivo obsahuje Éčka 5.třídy!!! To svinstvo bych dítěti do dortu nedala, takže letělo do koše, ale potřebuju poradit, něco, co není zdraví škodlivé a případně kde ho nakupujete ![]()
Předem děkuji za reakce ![]()
Vzhledem k tomu, kolik se barviva dává a kolik toho dítko sní… neřeším a dávám normálně práškové „Kovandovi“.
Přírodní asi bude šťáva z červené řepy, špenát a tak ![]()
Já používám gelové barvy od značky Wilton, ale pochybuju, že to bude bez éček ![]()
Tak jsem se koukla, přímo E.. tam vypsané není, pouze slovíčka, ale nerozumím jim:D.
POužívám Kovandovi nebo Wilton, pozor na takové ty úzké pytlíčky, které obsahují sůl a navíc hodně blbě barví, prostě i malé množství dokáže hroudu hmoty zničit.
Ahoj, taky používám gelovky od Wiltona a nebo prachový a ve všech je éček víc než dost, ale ničím jiným to bohužel barvit nejde a přírodní barviva nedají takovou barevnou škálu, i když něco ano a to dítě toho opravdu tolik nesní a marcipán je sám o sobě dost sladký, takže ho dítěti nedávám a jí pouze korpus s krémem, který dělám odlehčený, ale na to ses neptala. Jinak gelovky kupuju na internetu a práškový normálně v drogérce, pokud teda nechci třpytivý, ty taky na internetu.
Holky, dík za typy. Je mi jasné, že bez éček asi neseženu, ale kdyby alespoň existovalo do třídy max 3. Ta 5 je vyloženě zdraví škodlivá. Nejsem zas takový naturalisty, abych obarvovala řepou - ne, že by to bylo špatný nápad, ale určitě bych udělala vc škody než užitku…
Kde ty Wiltnovky kupujete a na kolik přijdou? Jde o to, že nepeču na zakázku, ale tak max 5 dortů do roka, tak aby to nebylo nějaké extra velké balení
…
Já je kupuju na víc stránkách, záleží jak se pohybují ceny. Balení je 42g a nebo 28g, to 42g je dost velký a na tvou frekvenci dortů stačí těch 28g a i to je dost. Zkusi si zadat do vyhledávání „gelové barvy wilton“ a ono ti to vyhodí plno odkazů, já je kupovala z toho prvního, ale pak tam zvedli o dost poštu, jinak mam sadu 8ks za 400,– jinak se pohybujou okolo tý 50,–/ks.
Já jsem kupovala barvy na stránkách cukrarskepotreby.cz tuším. Tam měli sadu 8 barev v krabičce, každá váží 14,2 gramů (?), jsou poměrně malinké, ale mám je přes rok, dortů dělám za rok tak 10 a vyplácala jsem jenom červenou (a to jen proto, že jsem 3× dělala Elma
…). Jinak toho mám stále fůru. Dokupovala jsem si navíc černou a tělovou (na figurky, cha cha,zatím jsem ji ani nenačala…), je v tom teda žlutá, oranžová, růžová, červená, fialová, modrá, zelená, hnědá.
Jen je tam teď nemůžu na těch stránkách najít…
Jo, chtěla jsem tím říct, že ta sada stála relativně málo peněz, na to, jak to vydrží a jak jednoduše se s tím pracuje (a v porovnání, co stojí jeden standardní kelímek).