Obloha / zelí - v restauraci - jak udělat?

378
2.2.11 11:18

obloha-zelí-v restauraci-jak udělat?

Ahojky, moc prosím o radu, jak upravit zelí (ať už bílé nebo červené), aby bylo tak dobré, jako ho dávají v restauracích jako oblohu (studené-možná by se dalo říct zelný salát), mají ho takové slaďoučké, měkkoučké, taky bych ho chtěla zkusit. Děkuji za rady. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
2.2.11 11:28

ahojky,tak v prvni rade nakrouhat zeli na jemno…zasolit a pockat-zkrehne…pak cukr+ocet dle chuti…jinak davaji do nekterych kopr sterilovany..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
2.2.11 11:28

My děláme doma zelný salát takto .Nakrájí se zelí na malé kousky ,spíš proužky.Přidáme cibuli ,ale jen trochu ,tak pul cibule na hlavku.Potom nastrouhám jablíčko a přidám do toho .Zaleju olejem ,aby bylo zelí celkově promaštěné ale toho oleje nesmí byt zas moc.No a dam cukr ,trochu octa .Podle chuti.Sul taky dávám ale opatrně ono když se to přežene má to jinou chut.Zamýchat a nechat v lednici odležet.Manžel si tam dává i křen .Někdy feferonku.Děláváme to když máme nějakou akci a vždy to slaví úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.2.11 12:10

Já znám uplnou namku :lol: Nakrájet co na nejdrobněji zelí a cibul pak dáš cukr,ocet a hořtici,pepř a sul a zakapat citronem nechat dva hodiny uležet.Čim dýl uleží tim je lepší :palec: Sežeru ho pak klidně celou mísu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
2.2.11 12:21

A jestli se ti nechce čekat, aby se odleželo, tak ho nakrouhej a pořádně promačkej rukama.

Já dělám buď coleslaw - strouhaná cibule, mrkev, majonéza, zakys. smetana, cukr, ocet, sůl, lžička hořčice
anebo obyč. zelný - cibule, oliv.olej, cukr, ocet, sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
2.2.11 12:31

S koprem je úžasný :potlesk: .

Jinak tak, jak se psalo, hodně nadrobno nasekat (nakrouhat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
2.2.11 13:13

ja to taky nakrajim na jemnou , zasolim,zakapnu olejem, pak pridam ocet, cukr, kukurici a jeste pridam soju, tu ja totiz miluju a cpu ji snad do vseho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
2.2.11 13:43

já vždycky dělala v práci tak…nakrájela zelí, posolit, trochu octu, cukru a kopr :-) je to rychlé a mňam :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.2.11 17:21

Už se mi sbíhají sliny, moc děkuji všem za lákavé recepty :kytka: a už se těším až nějaké zelíčko vyzkouším :palec: , pěkný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
2.2.11 22:13

Tyhle nasládlý hospodský zelný oblohy taky miluju  :-D

Ale doma si děláme tak jednou za dva měsíce zásobu zelné vitamínové bomby:
2,5 kg zelí (nakrájet najemno)
2 cibule šťáva ze 2 citrónů
1 šálek olivového oleje
1 šálek jablečného octa
30 dkg cukru krystal
1 Deko
strouhaný křen - množství dle chuti

Všechno dát do mísy a pořádně prohníst rukama, 1 den nechat v chladnu uležet. Pak dát do sklenic a zavíčkovat.
Nesterilizuje se, vydrží dlouho a je to výborná příloha třeba k pečenému kolenu, bramborákům, hamburgrům, nebo čemukoliv podle chuti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2410
4.2.11 20:00

mňam co jsem to precetla dostala jsem na to chut :-)zitra jdu pro zelíčko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí