Co uvařit zdravého?

693
1.2.11 13:24

Co uvařit zdravého??

Ahoj holky,

chtěla bych tu založit diskusi o vaření zdravých jídel. Česká kuchyně je sice výborná, ale obecně je dost nezdravá, chybí jí zelenina, ryby. Nebo jen já jsem ze svého dětství nebyla naučená dávat pozor na to, co jím?

Bydlím teď ve Francii, kde jsou stravovací návyky trošku jiné, a byl to až můj manžel, který mne naučil dávat pozor na to, co vařím a jak naučit naše děti lépe se stravovat.

Vlastně si myslím, že je to téma tak důležité, že by mělo být probíráno ve škole a umožnit tak všem dětem, aby se zamyslely nad tím, co jedí. Obezita začíná být dost velký problém nejen v USA, ale i v Evropě.
Hrozně ráda a často jezdím domů do Čech a vždy se těším na maminčinu kuchyni, většinou si odvezu dvě kila navíc, ale kdo by se ubránil… :oops:

Myslela jsem proto, že by bylo fajn, dát tu prostor vašim zdravějším receptům. Vím, že česká dušička je vynalézavá a tak třeba i pár tradičních receptů máte trochu „předěláno“ po svém, aby nebyly tak tučné.

Zkrátka nápady, rady, triky a hlavně RECEPTY každému ku prospěchu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lena F.
1.2.11 13:28

Ahojky! Vařim podle super stranek

• Citovat
  • Upravit
16557
1.2.11 13:36

Super téma :palec: Aspon nějaká inpirace,po Novým roce jsem začala hubnout a zdravě jíst,jen mi už došly nápady co pořád vařit :nevim: Já si dnes k obědu dala penne se špenátem a kuřecím masem,posypaný parmazánem.Jen toho bylo málo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
1.2.11 13:37

Ahojky, já už nějakou dobu vařím všechno na páře, ubrali jsme porce, protože jsme se vždycky přecpávali jak nám chutnalo, teď hlavně vařím kopu zeleniny :-) dneska jsem třeba udělala lososa na páře, posypala kořením a za 15m hotovka, k tomu brambory, mrkev a lusky :-P ale my jsme mlsné huby :-D takže k tomu trošilinku omáčky a oběd je na světě :) fakt nám začalo takhle víc chutnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
1.2.11 13:39

a ještě něco, místo kopy brambor co jsme byli zvyklí, tak dělám každému jen 2 pidi brambory a úplně nám to stačí a polévku dělám obden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
1.2.11 13:44

tak my sice úplně zdravě nežijeme, ale do omáček nedáváme smetanu..
objevuje se u nás v jídlech čím dáltím víc zeleniny a ubývají knedlíky
tak třeba dnešní oběd.. myslím, že tak nezdravý není..
rybí file od nowaco nesolit, osmažit na trošce másla sundat z pánve a do výpeku dát oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, papriky,cuketu,mrkev na kolečka,cibuli, kdo nemá rád cibuli může si místno ní dát porek, přidat torchu kečupu a kdo má rád dochutit soj.om nebo worchestr..nasypat těstovinovou rýži a zalít vodou a když je zelenina napůl měkká přidat trochu cukru,aby to nebylo moc kyselé.. vše podle vlastní chuti, vložit file a nechat dojít.. je to podle mého lehké, chutné a nejspíše i snad trochu zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí