Bezpracný perník - recept?

Michaelakkk
29.1.11 17:39

Bezpracný perník-recept?

Prosím prosím, potřebuju rychlou radu, potřebuju upíct nějakou buchtu, ale mám jen jedno vajíčko :roll:
mamka mi říkala, že existuje nějaký recept na perník, do kterého se nemusí dávat žádný vajíčko, ale nemůžu ten recept nikde najít… prosím neznáte ho některá?? díky moc :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
29.1.11 17:42

PERNÍK BEZ VAJEC:

500 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 dl oleje, 1/2 litru mléka, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce skořice. Vše smícháme dohromady. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečený můžeme zdobit polevou nebo jen pocukrujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
29.1.11 17:45
:palec: :palec: :dance: :srdce:
Svatka píše:
PERNÍK BEZ VAJEC:500 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 dl oleje, 1/2 litru mléka, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce skořice. Vše smícháme dohromady. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečený můžeme zdobit polevou nebo jen pocukrujeme.
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
29.1.11 18:28

Už se peče, ale přidala jsem tam i 50g medu :-)

• Citovat
  • Upravit
11502
29.1.11 18:32

každej recept si můžeš upravit, takže i perník a vajíčka můžeš vynechat a dát něco jinýho, já teda vajíčka dávám, ale přidávám i oříšky, rozinky a já nevim co ještě, zkrátka skoro všechno co doma najdu a ten muj recept na perník je podobnej tomu co psala Svatka, akorát tam nejsou ty vajíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
29.1.11 18:33
Pettulle píše:
každej recept si můžeš upravit, takže i perník a vajíčka můžeš vynechat a dát něco jinýho, já teda vajíčka dávám, ale přidávám i oříšky, rozinky a já nevim co ještě, zkrátka skoro všechno co doma najdu a ten muj recept na perník je podobnej tomu co psala Svatka, akorát tam nejsou ty vajíčka…

ted jsem tě nějak nepochopila :think: akorát tam nejsou ty vajíčka? vždyt svatka v tom receptu taky nemá vajíčka :think: :?:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
29.1.11 19:05

2 hrnky pol. mouky
1 hrnek hl. mouky
1 1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku oleje
1 1/2 hrnku mléko
3/4 pr.do perníku
1 prdopeč
3 lžice kakaa
2 vejce, nemusí být chutná to i bez nich :wink:

Vše smíchat, nalít na plech, rychlé a výborné.

• Citovat
  • Upravit
11502
29.1.11 19:09
Michaelakkk píše:
Pettulle píše:
ted jsem tě nějak nepochopila :think: akorát tam nejsou ty vajíčka? vždyt svatka v tom receptu taky nemá vajíčka :think: :?:

no myslela jsem to tak, že Svatka tam nemá ty vajíčka, já jo, ale každý recept si můžeš upravit, takže něco můžeš vynechat a něco nahradit něčim jinym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
29.1.11 20:36

Já jsem vyzkoušela tento:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
a je fakt moc dobrej. A je potřeba jen 1 vajíčko. :wink:
Normálně všechno smícháš, vyliješ na plech nebo pekáč a šup s ním do trouby. Já většinou hotový proříznu a namáznu marmeládou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
10.12.14 11:25

V perníku se dají vejce a tuk vynechat, mléko nahradit vodou, džusem, colou sirupem. Celkově to není vůbec špatné, ale ani zvlášť dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí