Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
PERNÍK BEZ VAJEC:
500 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 dl oleje, 1/2 litru mléka, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce skořice. Vše smícháme dohromady. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečený můžeme zdobit polevou nebo jen pocukrujeme.
Svatka píše:
PERNÍK BEZ VAJEC:500 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 dl oleje, 1/2 litru mléka, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce skořice. Vše smícháme dohromady. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečený můžeme zdobit polevou nebo jen pocukrujeme.
každej recept si můžeš upravit, takže i perník a vajíčka můžeš vynechat a dát něco jinýho, já teda vajíčka dávám, ale přidávám i oříšky, rozinky a já nevim co ještě, zkrátka skoro všechno co doma najdu a ten muj recept na perník je podobnej tomu co psala Svatka, akorát tam nejsou ty vajíčka…
Pettulle píše:
každej recept si můžeš upravit, takže i perník a vajíčka můžeš vynechat a dát něco jinýho, já teda vajíčka dávám, ale přidávám i oříšky, rozinky a já nevim co ještě, zkrátka skoro všechno co doma najdu a ten muj recept na perník je podobnej tomu co psala Svatka, akorát tam nejsou ty vajíčka…
ted jsem tě nějak nepochopila
akorát tam nejsou ty vajíčka? vždyt svatka v tom receptu taky nemá vajíčka
![]()
2 hrnky pol. mouky
1 hrnek hl. mouky
1 1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku oleje
1 1/2 hrnku mléko
3/4 pr.do perníku
1 prdopeč
3 lžice kakaa
2 vejce, nemusí být chutná to i bez nich ![]()
Vše smíchat, nalít na plech, rychlé a výborné.
Michaelakkk píše:Pettulle píše:ted jsem tě nějak nepochopila
každej recept si můžeš upravit, takže i perník a vajíčka můžeš vynechat a dát něco jinýho, já teda vajíčka dávám, ale přidávám i oříšky, rozinky a já nevim co ještě, zkrátka skoro všechno co doma najdu a ten muj recept na perník je podobnej tomu co psala Svatka, akorát tam nejsou ty vajíčka…akorát tam nejsou ty vajíčka? vždyt svatka v tom receptu taky nemá vajíčka
![]()
no myslela jsem to tak, že Svatka tam nemá ty vajíčka, já jo, ale každý recept si můžeš upravit, takže něco můžeš vynechat a něco nahradit něčim jinym
Já jsem vyzkoušela tento:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
a je fakt moc dobrej. A je potřeba jen 1 vajíčko. ![]()
Normálně všechno smícháš, vyliješ na plech nebo pekáč a šup s ním do trouby. Já většinou hotový proříznu a namáznu marmeládou.
V perníku se dají vejce a tuk vynechat, mléko nahradit vodou, džusem, colou sirupem. Celkově to není vůbec špatné, ale ani zvlášť dobré.
Prosím prosím, potřebuju rychlou radu, potřebuju upíct nějakou buchtu, ale mám jen jedno vajíčko

mamka mi říkala, že existuje nějaký recept na perník, do kterého se nemusí dávat žádný vajíčko, ale nemůžu ten recept nikde najít… prosím neznáte ho některá?? díky moc