Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, poradi mi nekdo, kde sehnat mlecne karamelky? Myslim ty normalni ceske, ne polskeho typu „krowki“.. Chci udelat burizonovy chlebicek v karamelu a bojim se, ze to, co se ted prodava, ma k tem starym dobrym karamelkam daleko…Tak jestli vite, ze nejaky obchodni retezec je miva, sem s tipy ![]()
nejlepsi jsou na to choclairs nebo ty tartuffo (u toho nazvu si jista nejsem)
V Tescu mivali karamelovy lizatka, takovy ty klasicky kvadriky na tycce.. Chuti mi pripominaly dobu, kdy jsem byla mala (zacatek 90. let)..
V prodejně belgické čokolády jsem objevila kvělé klasické mléčné karamelky, jaké bývaly za mého dětství. Mňam. A taky si je výjimečně dělám.
holky diky, choclairs u nas myslim maji, tak je koupim a kdyztak pozkousim i dalsi navrhy ![]()
Choclairs jsou plněný čokoládou, ne? Teda jestli je to co myslím (v Anglii se to jmenuje Eclairs).
Ahoj, hodně lidí dělá karamely ze Salka v plechovce a úplně nejlevněji tě přijde, když hodíš na suchou teflonku cukr krupice, či krystal a mícháš a mícháš, karamel je za chvíli, přijde na pár korun, je výbornej a ty burizony do toho už jen lehce vmícháš. ![]()
jj…ale chce to přidat smetanu, jinak to má po vychladnutí malinko betonovou konzistenci ![]()
ja nakonec koupila Albert karamelky, slo to, ale nebylo to to ono, melo to moc lepivou konzistenci… priste to zkusim umichat z cukru a salka, to vim, ze jde, jenom je s tim vic prace, nez rozpustit karamelky a hotovo ![]()