Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
mám takový dotaz. Zítra máme návštěvu, rozhodla jsem se připravit dobředu nepečený ovocný dort s piškotama a šlehačkou.
Šlehačku kupoval včera můj muž, koupil jinou značku, než jsem zvyklá, při otevření jsem ji ochutnala, zdála se mi malinko kyselá, ale jelikož mám teď docela divný chutě, navíc ta značka… No, ušlehala jsem ji bez cukru /cukrářské piškoty už jsou dost sladké/, nezdrcla se mi, jen najednou dost rychle zhoustla.
Až když jsem vyhazovala obal, všimla jsem si, že má datum spotřeby do soboty /čili za dva dny/.
Takže konečně můj dotaz - myslíte si, že se mám obávat o můj moučník? Bude to k jídlu??
No každopádně se dozvím výsledek zítra večer, přinejhorším pozítří na toaletě
.
Každopádně mě to dost znervóznilo ![]()
no bývá to většinou minimální trvanlivost, takže při dobrym skladování má ještě pár dní navíc, takže bych se toho nebála. Už jsem kolikrát něco dělala z prošlý šlehačky a nic jí nebylo.
Já si zrovna tenhle víkend dala do salátu kysanou smetanu se spotřebou 26.11.2010
otevřela jsem ji, ochutnala, a šup tam s ní…
Mě se párkrtá stalo, že jsem měla doma prošlou šlehačku a použila jsem ji a nic se nestalo. Nebála bych se. Než to nekrájíš, tak kousek ochutnej, pokud není OK, tak už bude hodně zkyslá.
Díky za názory.
Ještě mě zajímalo, kdyby byla kyslá, jde stále ušlehat? Logicky si myslím, že ne, ale prakticky jsem to nezkoušela…
A jaký je rozdíl mezi zkyslou šlehačkou a zakysanou smetanou? ![]()
Nevím postup výroby, ale kysaná smetanaje prostě nakyslá a prodává se v kelímkách jak jogurta už nejde šlehat. Kdežto zkysaná šlehačka je prostě zkažená ![]()
Bych řekla ![]()
Jinka já bych se toho nebála, pokud nebyl obal nikde narušený a datup spotřeby jsi neprošvihla… Už se mi taky párkrát stalo že jsem musela použít něco prošlýho a nic tomu nebylo ![]()