Hovězí plátky - poraďte recept

7142
26.1.11 13:19

hovězí plátky

Ahoj Holky mam tu hovězí maso, chtěla bych udělat plátky. poradte náký dobrý receptík prosím:-) a ještě jak udělat ty plátky aby nebyli tvrdý, já to neumím vždycky bych si na to zuby vylámala :mrgreen: děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65357
26.1.11 13:27

Tak sice neodpovím,na co se ptáš…
jen dám receúpt z hovězího a je to výborný…
a dělám to bez piva
 http://recepty.vareni.cz/…mi-kostkami/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
26.1.11 13:31
jajinka veverka píše:
Ahoj Holky mam tu hovězí maso, chtěla bych udělat plátky. poradte náký dobrý receptík prosím:-) a ještě jak udělat ty plátky aby nebyli tvrdý, já to neumím vždycky bych si na to zuby vylámala :mrgreen: děkuji za radu

NO já je vždycky rozklepu co to jde,pak je z prudka opeču po obou stranách a někdy dusim nebo mrsknu do pekáče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
26.1.11 13:33

mňam, hovězí plátky
cibulku do hněda, maso naklepat, osolit, opepřt, potřít hořčicí, osmažit po obou stranách, pak zalít a dusit (já dělám v papiňáku, je to rychle a maso měkoučké)
Pak jen zahustíš, případně dochutíš.
Dobré je s houbami. Nebo nasekaná okurka - znojemská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
26.1.11 13:35

Ahoj, tak já vařím hovězí masénko často, tak snad ti poradím můj receptík a je zdravý a chutný a pro děti. A poradím ti, jak si nevylámat zuby :mrgreen: Masíčko musíš parádně naklepat a nesolit. Orestuj si cibulku hezky dozlatova, vlož tam ty naklepané ,tenčí plátky masa a podus na vlastní šťávě, podlévej vodou, dus, dus.....hlídej a dus… a jak bude maso skoro měkké, dej tam zeleninu třeba, ( já dávám mrkev, celer, petržel) a dávám i jeden bujónek ( jsem pažravý nezmar a malá to miluje :mrgreen: ) Potom popráším lehce hladkou moukou( zahustím)- prakticky to jen tak všechno jako orestuji a po změknutí zahustím no a je to- dochutím a uvařím rýži a papáme:-D :palec: ( když se mi stalo, že bylo moc tvrdé ještě, šoupla jsem tam jednu půlžičku jedlé sody bikarbony- změklo jedna radost :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
26.1.11 13:36
jajinka veverka píše:
Ahoj Holky mam tu hovězí maso, chtěla bych udělat plátky. poradte náký dobrý receptík prosím:-) a ještě jak udělat ty plátky aby nebyli tvrdý, já to neumím vždycky bych si na to zuby vylámala :mrgreen: děkuji za radu

nemělo by se to asi solit pokud to nechceš tvrdé. My si často děláme steaky a solím to až je to hotové na talíři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
26.1.11 13:37

Revu: mňam, to je druhý můj oblíbený bašt- s okurkama a houbama :palec: :mrgreen: Já tam dát kousek uzené slaniny a nakonec vetřu česnek- mňam, mňam:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
26.1.11 13:40

Nesolit maso je pitomost, nemá to na jeho měkost žádný vliv. To tak možná u jater.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
26.1.11 13:42

Nikdy jsem nechětla doma dělat hovězí maso, právě kvůli tomu, že to trvalo strašně dlouho,než to vůbec bylo měkké.
Od té doby, co mám doma tlakáč, tak hovězí pro mě není žádný problém. Půl hodinky po natlakování to tam nechám a úplně se to rozpadá MŇAM.
Jinak recept dělám to podobně jako píše PetraZ
a když mám plátky, tak se dá ještě udělat svíčková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
26.1.11 13:53

Zrovna v neděli jsem dělala španělské ptáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
26.1.11 13:58

tak pořád dus (třeba i několik hodin - dle stáří krávy :mrgreen: )a jestli máš papiňák, tak za půl - tři čtvrtě hoďky se rozpadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
26.1.11 14:39
tulidlo píše:
tak pořád dus (třeba i několik hodin - dle stáří krávy :mrgreen: )a jestli máš papiňák, tak za půl - tři čtvrtě hoďky se rozpadá

asi to hodim do toho papináku holky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nemám čas na to dusit krávu dva dny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: moc díky holky, něco z toho udělam, díky za nápady hodí se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí