Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj Holky mam tu hovězí maso, chtěla bych udělat plátky. poradte náký dobrý receptík prosím:-) a ještě jak udělat ty plátky aby nebyli tvrdý, já to neumím vždycky bych si na to zuby vylámala
děkuji za radu
Tak sice neodpovím,na co se ptáš…
jen dám receúpt z hovězího a je to výborný…
a dělám to bez piva
http://recepty.vareni.cz/…mi-kostkami/
jajinka veverka píše:
Ahoj Holky mam tu hovězí maso, chtěla bych udělat plátky. poradte náký dobrý receptík prosím:-) a ještě jak udělat ty plátky aby nebyli tvrdý, já to neumím vždycky bych si na to zuby vylámaladěkuji za radu
NO já je vždycky rozklepu co to jde,pak je z prudka opeču po obou stranách a někdy dusim nebo mrsknu do pekáče.
mňam, hovězí plátky
cibulku do hněda, maso naklepat, osolit, opepřt, potřít hořčicí, osmažit po obou stranách, pak zalít a dusit (já dělám v papiňáku, je to rychle a maso měkoučké)
Pak jen zahustíš, případně dochutíš.
Dobré je s houbami. Nebo nasekaná okurka - znojemská.
Ahoj, tak já vařím hovězí masénko často, tak snad ti poradím můj receptík a je zdravý a chutný a pro děti. A poradím ti, jak si nevylámat zuby
Masíčko musíš parádně naklepat a nesolit. Orestuj si cibulku hezky dozlatova, vlož tam ty naklepané ,tenčí plátky masa a podus na vlastní šťávě, podlévej vodou, dus, dus.....hlídej a dus… a jak bude maso skoro měkké, dej tam zeleninu třeba, ( já dávám mrkev, celer, petržel) a dávám i jeden bujónek ( jsem pažravý nezmar a malá to miluje
) Potom popráším lehce hladkou moukou( zahustím)- prakticky to jen tak všechno jako orestuji a po změknutí zahustím no a je to- dochutím a uvařím rýži a papáme:-D
( když se mi stalo, že bylo moc tvrdé ještě, šoupla jsem tam jednu půlžičku jedlé sody bikarbony- změklo jedna radost
)
jajinka veverka píše:
Ahoj Holky mam tu hovězí maso, chtěla bych udělat plátky. poradte náký dobrý receptík prosím:-) a ještě jak udělat ty plátky aby nebyli tvrdý, já to neumím vždycky bych si na to zuby vylámaladěkuji za radu
nemělo by se to asi solit pokud to nechceš tvrdé. My si často děláme steaky a solím to až je to hotové na talíři.
Revu: mňam, to je druhý můj oblíbený bašt- s okurkama a houbama
Já tam dát kousek uzené slaniny a nakonec vetřu česnek- mňam, mňam:-D
Nesolit maso je pitomost, nemá to na jeho měkost žádný vliv. To tak možná u jater.
Nikdy jsem nechětla doma dělat hovězí maso, právě kvůli tomu, že to trvalo strašně dlouho,než to vůbec bylo měkké.
Od té doby, co mám doma tlakáč, tak hovězí pro mě není žádný problém. Půl hodinky po natlakování to tam nechám a úplně se to rozpadá MŇAM.
Jinak recept dělám to podobně jako píše PetraZ
a když mám plátky, tak se dá ještě udělat svíčková.
tak pořád dus (třeba i několik hodin - dle stáří krávy
)a jestli máš papiňák, tak za půl - tři čtvrtě hoďky se rozpadá
tulidlo píše:
tak pořád dus (třeba i několik hodin - dle stáří krávy)a jestli máš papiňák, tak za půl - tři čtvrtě hoďky se rozpadá
asi to hodim do toho papináku holky
nemám čas na to dusit krávu dva dny
moc díky holky, něco z toho udělam, díky za nápady hodí se ![]()