Hrníčkový recept - poraďte, prosím

5570
25.1.11 08:59

Hrníčkový recept - poraďte prosím

Dobré ráno všem :kytka:

holky, potřebovala bych poradit jestli některá neznáte dobrej hrníčkovej recept na litou buchtu, nějakej jednodušší řez nebo třeba i hrníčkovej na něco kynutýho, to je mi jedno :-D
Jde o to, že teď s přítelem máme dost provizorní kuchyň - vybouchané kachle, skoro žádné nádobí jen to nejnutnější :-D Mám ji dost prázdnou - takže mám k dispozici troubu,k ní hlubokej a mělkej plech, pár hrnků, hrnců, talířů, příborů a vařečku… Nemám teď váhu ani mixér po ruce (a nechce se mi běžet za tchýní do patra)
A chtěla bych dneska přítele něčím překvapit - dlouuho jsme nic neměli.
Takže kdo zná nějakou hrníčkovou dobrotu (já tak nikdy nepekla) - sem s ní prosím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22
25.1.11 09:08

ahoj, nevím teda, jestli máš formu na bábovku,ale kdyby jo - zrovna včera jsem si našla recept a zkusila ho.Bábovka byla mňam.
 http://www.mamincinyrecepty.cz/…s-marmeladou

Příspěvek upraven 25.01.11 v 09:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
25.1.11 09:08

2hr polohr.bouky
1hr cukru (já dávám 1/2)
1hr mléka
1prdopeč
lžíce oleje
 1vejce

zamícháš, naliješ na vymazaný a ještě lépe vysypaný plech, nafrkáš na to nějaký ovoce, popř žmolenku a fertig.

jinak na netu najdeš receptů spousty :)

• Citovat
  • Upravit
andela
25.1.11 09:09
Surinka píše:
ahoj, nevím teda, jestli máš formu na bábovku,ale kdyby jo - zrovna včera jsem si našla recept a zkusila ho.Bábovka byla mňam.
http://www.mamincinyrecepty.cz/…s-marmeladouPříspěvek upraven 25.01.11 v 09:08

to máš fuk, to naleje do teho plechu a půjde to taky :)) Akurát se zkrátí doba pečení :)

• Citovat
  • Upravit
3054
25.1.11 09:10

Velice jednoduchý recept-„rychlá buchta“ jí v rodině říkáme:2 hrnky polohr.mouky, 1 hrnek cukru, kypř.pr,vanil.cukr, hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce-vše smícháme a půlku vylijeme na plech. Druhou půlku obarvíme kakaem a vlijeme na plech. Peču na 160 stupňů horkovzduchem 30-45min. Podle chuti přidáš mleté ořechy, kokos nebo cokoliv tě napadne. Když to vliješ do formy na bábovku, máš krásnou bábovku :mrgreen: Ať máš úspěch! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
25.1.11 09:14

3 hrnky polohrubý mouky, hrnek moučkovýho cukru, 1 prášek do pečiva. Smíchat, polovinu nasypat na vymazaný plech. Na to nalít náplň ze 2 tvarohů, 2-3 vajec, hrnek mléka a moučkového cukru dle chuti ( já dávám necelý hrnek). Na náplň se rozvrství druhá polovina sypké směsi. Na konec se na to nakrájí půlka hery či másla (hera je určitě lepší). Ten konec je nejhorší, tuk se začne roztékat, ale chce to trpělivost a tenkými plátky to tam nějak poklást po celém povrchu. Chutná výborně… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.1.11 09:18

já mám oblíbenou tuhle , akorát na ni potřebuješ dvě mísy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
25.1.11 09:25

Ahoj,

ak mate radi kokos a kakao, tak toto je celkom rychle a dobre:

1 HERA (to je taky maslovejsi stuzeny tuk)
2 hrnceky krystaloveho cukru
3 lyzice kakaa
1 hrncek vody

Heru rozpustis, vsetko das do nej, ked to zacne vriet, odstavis. Z tejto hmoty odlejes 1 hrncek nabok a ten zvysok nechas vychladnut. Potom do neho das:
4 vajcia
2 hrnceky polohrubej muky
1 vanilkovy cukor
1 prasok do peciva.

Vymiesas, vylejes na vymasteny a mukou vysypany plech a upecies. Ked to vyberies z rury, po 5 minutach na kolac vylejes tu hmotu z hrnceka a posypes kokosom. Alebo mletymi orechami. Dobru chut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
25.1.11 09:27

Já dělám „hrnkový perník“ - 2hr hladké mouky, 1hr cukru, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vajíčko, kakao, 1/2hr oleje a mléko na zředění - podle potřeby. Syn ho miluje :palec:

• Citovat
  • Upravit
6096
25.1.11 09:28
sonam píše:
Ahoj,

ak mate radi kokos a kakao, tak toto je celkom rychle a dobre:

1 HERA (to je taky maslovejsi stuzeny tuk)
2 hrnceky krystaloveho cukru
3 lyzice kakaa
1 hrncek vody

Heru rozpustis, vsetko das do nej, ked to zacne vriet, odstavis. Z tejto hmoty odlejes 1 hrncek nabok a ten zvysok nechas vychladnut. Potom do neho das:
4 vajcia
2 hrnceky polohrubej muky
1 vanilkovy cukor
1 prasok do peciva.

Vymiesas, vylejes na vymasteny a mukou vysypany plech a upecies. Ked to vyberies z rury, po 5 minutach na kolac vylejes tu hmotu z hrnceka a posypes kokosom. Alebo mletymi orechami. Dobru chut :)

My ještě přidáváme rum :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
25.1.11 09:30

Dělám tu od Sonam :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
25.1.11 09:45

juuu holky diky, jste zlaty - neco vyberu a upecu :kytka:
uz se tesim :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
25.1.11 10:17

Suprovej hrníčkovej perník :-)

2hrn. polohrubý mouky
1 hrnek cukru krystal
1 kypřící prášek do perníku
5-7 lžic medu
2 vejce čtvrt hrnku oleje
2 lžíce kakaa 100%
1/2 hrnku mléka (doléváme dle potřeby) :wink:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
25.1.11 10:18
Palina.zl píše:
Já dělám „hrnkový perník“ - 2hr hladké mouky, 1hr cukru, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vajíčko, kakao, 1/2hr oleje a mléko na zředění - podle potřeby. Syn ho miluje :palec:

když k tomu přidáš ještě med bude ještě lepčejší :-)

• Citovat
  • Upravit
27264
25.1.11 10:26

Buchta jogurtovka
2 malé bílé jogurty(kelímek pak použiješ na mouku a cukr.)
2 kelímky polohrubé mouky
2 kelímky cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva

a nebo jí dělám z velkého jogurtu a v tom případě 1 velký jogurt, 1 kelímek mouky, 1 kelímek cukru a zbytek už je stejný.
Já pak kousek odeberu a smíchám s kakaem aby buchta byla mramorová.
Peču v srnčím hřbetu, ale lze i na plechu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport