Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobré ráno všem ![]()
holky, potřebovala bych poradit jestli některá neznáte dobrej hrníčkovej recept na litou buchtu, nějakej jednodušší řez nebo třeba i hrníčkovej na něco kynutýho, to je mi jedno ![]()
Jde o to, že teď s přítelem máme dost provizorní kuchyň - vybouchané kachle, skoro žádné nádobí jen to nejnutnější
Mám ji dost prázdnou - takže mám k dispozici troubu,k ní hlubokej a mělkej plech, pár hrnků, hrnců, talířů, příborů a vařečku… Nemám teď váhu ani mixér po ruce (a nechce se mi běžet za tchýní do patra)
A chtěla bych dneska přítele něčím překvapit - dlouuho jsme nic neměli.
Takže kdo zná nějakou hrníčkovou dobrotu (já tak nikdy nepekla) - sem s ní prosím ![]()
ahoj, nevím teda, jestli máš formu na bábovku,ale kdyby jo - zrovna včera jsem si našla recept a zkusila ho.Bábovka byla mňam.
http://www.mamincinyrecepty.cz/…s-marmeladou
Příspěvek upraven 25.01.11 v 09:08
2hr polohr.bouky
1hr cukru (já dávám 1/2)
1hr mléka
1prdopeč
lžíce oleje
1vejce
zamícháš, naliješ na vymazaný a ještě lépe vysypaný plech, nafrkáš na to nějaký ovoce, popř žmolenku a fertig.
jinak na netu najdeš receptů spousty ![]()
Surinka píše:
ahoj, nevím teda, jestli máš formu na bábovku,ale kdyby jo - zrovna včera jsem si našla recept a zkusila ho.Bábovka byla mňam.
http://www.mamincinyrecepty.cz/…s-marmeladouPříspěvek upraven 25.01.11 v 09:08
to máš fuk, to naleje do teho plechu a půjde to taky
Akurát se zkrátí doba pečení ![]()
Velice jednoduchý recept-„rychlá buchta“ jí v rodině říkáme:2 hrnky polohr.mouky, 1 hrnek cukru, kypř.pr,vanil.cukr, hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce-vše smícháme a půlku vylijeme na plech. Druhou půlku obarvíme kakaem a vlijeme na plech. Peču na 160 stupňů horkovzduchem 30-45min. Podle chuti přidáš mleté ořechy, kokos nebo cokoliv tě napadne. Když to vliješ do formy na bábovku, máš krásnou bábovku
Ať máš úspěch! ![]()
3 hrnky polohrubý mouky, hrnek moučkovýho cukru, 1 prášek do pečiva. Smíchat, polovinu nasypat na vymazaný plech. Na to nalít náplň ze 2 tvarohů, 2-3 vajec, hrnek mléka a moučkového cukru dle chuti ( já dávám necelý hrnek). Na náplň se rozvrství druhá polovina sypké směsi. Na konec se na to nakrájí půlka hery či másla (hera je určitě lepší). Ten konec je nejhorší, tuk se začne roztékat, ale chce to trpělivost a tenkými plátky to tam nějak poklást po celém povrchu. Chutná výborně… ![]()
Ahoj,
ak mate radi kokos a kakao, tak toto je celkom rychle a dobre:
1 HERA (to je taky maslovejsi stuzeny tuk)
2 hrnceky krystaloveho cukru
3 lyzice kakaa
1 hrncek vody
Heru rozpustis, vsetko das do nej, ked to zacne vriet, odstavis. Z tejto hmoty odlejes 1 hrncek nabok a ten zvysok nechas vychladnut. Potom do neho das:
4 vajcia
2 hrnceky polohrubej muky
1 vanilkovy cukor
1 prasok do peciva.
Vymiesas, vylejes na vymasteny a mukou vysypany plech a upecies. Ked to vyberies z rury, po 5 minutach na kolac vylejes tu hmotu z hrnceka a posypes kokosom. Alebo mletymi orechami. Dobru chut ![]()
Já dělám „hrnkový perník“ - 2hr hladké mouky, 1hr cukru, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vajíčko, kakao, 1/2hr oleje a mléko na zředění - podle potřeby. Syn ho miluje ![]()
sonam píše:
Ahoj,ak mate radi kokos a kakao, tak toto je celkom rychle a dobre:
1 HERA (to je taky maslovejsi stuzeny tuk)
2 hrnceky krystaloveho cukru
3 lyzice kakaa
1 hrncek vodyHeru rozpustis, vsetko das do nej, ked to zacne vriet, odstavis. Z tejto hmoty odlejes 1 hrncek nabok a ten zvysok nechas vychladnut. Potom do neho das:
Vymiesas, vylejes na vymasteny a mukou vysypany plech a upecies. Ked to vyberies z rury, po 5 minutach na kolac vylejes tu hmotu z hrnceka a posypes kokosom. Alebo mletymi orechami. Dobru chut
4 vajcia
2 hrnceky polohrubej muky
1 vanilkovy cukor
1 prasok do peciva.
My ještě přidáváme rum ![]()
juuu holky diky, jste zlaty - neco vyberu a upecu ![]()
uz se tesim ![]()
Suprovej hrníčkovej perník ![]()
2hrn. polohrubý mouky
1 hrnek cukru krystal
1 kypřící prášek do perníku
5-7 lžic medu
2 vejce čtvrt hrnku oleje
2 lžíce kakaa 100%
1/2 hrnku mléka (doléváme dle potřeby) ![]()
Palina.zl píše:
Já dělám „hrnkový perník“ - 2hr hladké mouky, 1hr cukru, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vajíčko, kakao, 1/2hr oleje a mléko na zředění - podle potřeby. Syn ho miluje
když k tomu přidáš ještě med bude ještě lepčejší ![]()
Buchta jogurtovka
2 malé bílé jogurty(kelímek pak použiješ na mouku a cukr.)
2 kelímky polohrubé mouky
2 kelímky cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
a nebo jí dělám z velkého jogurtu a v tom případě 1 velký jogurt, 1 kelímek mouky, 1 kelímek cukru a zbytek už je stejný.
Já pak kousek odeberu a smíchám s kakaem aby buchta byla mramorová.
Peču v srnčím hřbetu, ale lze i na plechu