Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nevíte jaký krém nebo hmota se používá na zdobení dortů (např. vlnovky,bochánky po okrajích dortu)?To je nějaký normal máslový?http://img.mimishop.cz/…torty_48.jpg
maslovy z pudingu nebo z moucne kase. recepty urcite najdes na netu ![]()
já dělám krém z mouky,přijde mi že lépe drží tvar než máslo-pudink krém
Můžete mi sem kdyžtak nějaký dobrý receptík na ten krém dát?Vyhledávač mi vyjíždí něco úplně jiného než potřebuju
.
Jestli chceš aby to vypadalo jako na tom obrázku, tak je to máslový krém šlehaný na páře-je hladký a dobře drží.
Do jednoho většího kastrolku dáme vodu, kterou přivedeme do varu. Do hrnce, který se dá vložit do kastrolu, dáme 4 celá vejce a 6 kopečkových lžic mletého cukru a šleháme nad tou parou tak dlouho, až hmota udělá špičku na prstě. (cca 10-12 min). V tento okamžik sundáme z kastrolu s vodou, necháme chvíli vychladnout. Mezitím si nakrájíme 2 másla a 1/2 Hery a pak máslo a Heru zašleháme do vyšlehané hmoty z vajec a cukru. V jednom okamžiku tato hmota zředne, ale při dalším šlehání krém zhoustne a pak už tam přidáme jen trošku mandlového aroma nebo obarvit kakaem.(při plnění můžeme přidat ořechy, kokos, čokoládu.)
Tak ať se dort povede ![]()
Příspěvek upraven 24.01.11 v 15:25
janet9 píše:
Můžete mi sem kdyžtak nějaký dobrý receptík na ten krém dát?Vyhledávač mi vyjíždí něco úplně jiného než potřebuju.
jdu najít recept
dzarunka píše:
a tenhle z krému z mouky
krasne bily krem
, jsem zvedava na recept
rubberbear píše:
Tenhle jsem z toho krému zkoušela a byl moc dobrý!
krásnej
a podle receptu ti vyšel krém na celý dort?
rubberbear píše:
Jestli chceš aby to vypadalo jako na tom obrázku, tak je to máslový krém šlehaný na páře-je hladký a dobře drží.
Např.- 4 vejce
- 6 kopečkových lžic mletého cukru
- 2 másla
- 1/2 Hery
- mandlové aroma
Do jednoho většího kastrolku dáme vodu, kterou přivedeme do varu. Do hrnce, který se dá vložit do kastrolu, dáme 4 celá vejce a 6 kopečkových lžic mletého cukru a šleháme nad tou parou tak dlouho, až hmota udělá špičku na prstě. (cca 10-12 min). V tento okamžik sundáme z kastrolu s vodou, necháme chvíli vychladnout. Mezitím si nakrájíme 2 másla a 1/2 Hery a pak máslo a Heru zašleháme do vyšlehané hmoty z vajec a cukru. V jednom okamžiku tato hmota zředne, ale při dalším šlehání krém zhoustne a pak už tam přidáme jen trošku mandlového aroma nebo obarvit kakaem.(při plnění můžeme přidat ořechy, kokos, čokoládu.)Tak ať se dort povede
Příspěvek upraven 24.01.11 v 15:25
vazne ti to drzi? takovy krem delam do vanocniho cukrovi a musim ho mit v lednici, je to rychle roztekly
. Ale dobry ![]()
dzarunka píše:rubberbear píše:krásnej
Tenhle jsem z toho krému zkoušela a byl moc dobrý!a podle receptu ti vyšel krém na celý dort?
Myslim že ne, ten dort byl obrovskej a musela jsem přidělávat. Už je to dýl, co jsem ho patlala, tak si to moc nepamatuju. Ale pokud si nebudeš jistá a uděláš si dvojitou dávku a zbyde ti, tak neni problém zbytek krému zamrazit-už jsem to zkoušela a nic mu nebylo, přes noc rozmrzl a trochu jsem ho našlehala a naplnila s ním dort.
150ml mléka,2 polévkové lžíce hladké mouky,2 žloutky,1 vanilkový cukr-to vše smíchám dohromady a dám vařit a míchám do zhoustnutí.....po vychladnutí vmíchám 1 máslo a 180g cukru krystal-mixuji do hladka......může se dát i trochu rumu,já nedávám
Drží, je to klasickej máslovej krém-jen tim jak se vejce šlehají nad parou je jemnější než třeba s moučnou kaší-kde se ti může stát že budeš mít hrudky. Vydrží i celkem dlouho-i 10dnů,pokud ho máš teda v lednici