Zdobení dortu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4989
24.1.11 15:44
dzarunka píše:
150ml mléka,2 polévkové lžíce hladké mouky,2 žloutky,1 vanilkový cukr-to vše smíchám dohromady a dám vařit a míchám do zhoustnutí.....po vychladnutí vmíchám 1 máslo a 180g cukru krystal-mixuji do hladka......může se dát i trochu rumu,já nedávám

varis v pare nebo na plotne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
24.1.11 15:47
lucie.t píše:
dzarunka píše:
150ml mléka,2 polévkové lžíce hladké mouky,2 žloutky,1 vanilkový cukr-to vše smíchám dohromady a dám vařit a míchám do zhoustnutí.....po vychladnutí vmíchám 1 máslo a 180g cukru krystal-mixuji do hladka......může se dát i trochu rumu,já nedávám

na plotne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
24.1.11 15:48
lucie.t píše:
dzarunka píše:

To se vaří na plotně-stejně jako např. krupicová kašička. Jen hlavně musíš dát pozor-nechat to pořádně vychladnout aby kaše měla stejnou teplotu jako máslo, páč kdyby nemělo, tak se ti to máslo zdrcne. ale ani to neva-stačí nahřát (na plotně, nebo v mikrovlnce) a znova vyšlehat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
24.1.11 15:51

neděláte někdo jovo-krém??já ho miluju ale neumím.....ale prý se dává rostlinná šlehačka a já nevím která to je nebo to je tam přímo napsané? :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
24.1.11 15:55

.

Příspěvek upraven 09.05.13 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
24.1.11 15:57

JOVO-krém:

• 0,5 l rostlinné šlehačky (koupíte ve zdravé výživě-nejlepší je Holé)
  • 500 g kvalitního bílého jogurtu (já používám Hollandia)
  • panáka ledové vody
  • 3 lžíce moučkového cukru

Vychlazenou šlehačku s cukrem a vodou řádně vyšleháme do tuha - bude tužší než obyčejná šlehačka a poté zašleháme jogurt a je hotovo.
Krémem v pohodě můžete i zdobit a vydrží stále stejný. Pokud šlehačka zbude lze jí našlehanou uchovávat i v mrazáku.
Ještě přidávám, mám vyzkoušeno i s jogurtem čokoládovým nebo ovocným, je to též vynikající :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
24.1.11 16:01

já jsem nedala tu rostlinnou šlehačku ale normální šlehačku na šlehání se ztužovačem a teklo to :cert: .....děkuji zkusím s rostlinnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
24.1.11 16:06

Ona ta rostlinná je tužší,má míň vody, takže líp drží tvar a nesesedá-dávám ji i pod potahovku, u rostlinný nehrozí že by se potahovka roztekla…viz. obrázek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
24.1.11 16:12
rubberbear píše:
Ona ta rostlinná je tužší,má míň vody, takže líp drží tvar a nesesedá-dávám ji i pod potahovku, u rostlinný nehrozí že by se potahovka roztekla…viz. obrázek :wink:
šikula :palec: potahovka je marcipán???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
24.1.11 16:21

potahovka je VARNA-xchutná jak pravej marcipán a vůbec na tom nic neni-150 ml vody -70 g másla -150 g hladké mouky -500-700 g cukru moučky -aroma sladká mandle
(-ječný sirup+trochu sušeného mléka)

Uděláme klasické odpalované těsto (voda s máslem do varu, přisypat mouku a míchat až se těsto odděluje od stěn, sundat z ohně), důkladně promíchat./Nesmí tam být hrudky mouky/
Necháme vychladnout a pak zapracujeme cukr /množství podle konzistence/,pokud se zdá drobivá tak přidat lžíci sirupu, přidáme aroma.
Necháme uležet zabalenou v pokojové teplotě do druhého dne (je měkká a trochu ztuhne), dávka stačí na dort o průměru 30 cm.
Ideální k potahování jednodušších tvarů, nedá se natahovat, jen přihladit. Má krémovou barvu-pozor při obarvovaní-obarvit světlejší odstín-později trochu ztmavne

Chuťově je vynikající

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
24.1.11 16:27
rubberbear píše:
potahovka je VARNA-xchutná jak pravej marcipán a vůbec na tom nic neni-150 ml vody -70 g másla -150 g hladké mouky -500-700 g cukru moučky -aroma sladká mandle
(-ječný sirup+trochu sušeného mléka)

Uděláme klasické odpalované těsto (voda s máslem do varu, přisypat mouku a míchat až se těsto odděluje od stěn, sundat z ohně), důkladně promíchat./Nesmí tam být hrudky mouky/
Necháme vychladnout a pak zapracujeme cukr /množství podle konzistence/,pokud se zdá drobivá tak přidat lžíci sirupu, přidáme aroma.
Necháme uležet zabalenou v pokojové teplotě do druhého dne (je měkká a trochu ztuhne), dávka stačí na dort o průměru 30 cm.
Ideální k potahování jednodušších tvarů, nedá se natahovat, jen přihladit. Má krémovou barvu-pozor při obarvovaní-obarvit světlejší odstín-později trochu ztmavne

Chuťově je vynikající

to už je na mě asi moc složitý,zatím se učím zdobit krémem :mrgreen: jsem kopyto :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
24.1.11 16:31

Dzarunko, to jen tak vypadá, je to lehoučký-chce to vyzkoušet. každej se mě ptá co to je za vynikající parcipán-jóó kdyby věděli že je z mouky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
24.1.11 18:34

Bezva-díky moc za recepty.Doufám,že se mi to povede.Bude to pro dcerku k narozkám,tak abych si u hostů co přijdou neudělala ostudu :oops: .Budu to dělat poprvé,zatím jsme měly dorty od cukrářky.Taky jsem si to měla nejdřív asi vyzkoušet ,ale to už nestihnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
24.1.11 20:26

JA MAM NA TO TAKOVOU CHUT.
Ja jeste miluji krem ze salka. ale vzdycky se mi to zdrcne. a to davam pozor, aby maslo i salko meli stejnou teplotu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
24.1.11 20:34

Teď jsem na ten krém ze Salka koukala a chtěla ho použít pod potahovou hmotu.Nestraš mě,že to blbě dopadne 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí