Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
dzarunka píše:
150ml mléka,2 polévkové lžíce hladké mouky,2 žloutky,1 vanilkový cukr-to vše smíchám dohromady a dám vařit a míchám do zhoustnutí.....po vychladnutí vmíchám 1 máslo a 180g cukru krystal-mixuji do hladka......může se dát i trochu rumu,já nedávám
varis v pare nebo na plotne?
lucie.t píše:dzarunka píše:varis v pare nebo na plotne?
150ml mléka,2 polévkové lžíce hladké mouky,2 žloutky,1 vanilkový cukr-to vše smíchám dohromady a dám vařit a míchám do zhoustnutí.....po vychladnutí vmíchám 1 máslo a 180g cukru krystal-mixuji do hladka......může se dát i trochu rumu,já nedávám
na plotne
lucie.t píše:dzarunka píše:varis v pare nebo na plotne?
To se vaří na plotně-stejně jako např. krupicová kašička. Jen hlavně musíš dát pozor-nechat to pořádně vychladnout aby kaše měla stejnou teplotu jako máslo, páč kdyby nemělo, tak se ti to máslo zdrcne. ale ani to neva-stačí nahřát (na plotně, nebo v mikrovlnce) a znova vyšlehat
neděláte někdo jovo-krém??já ho miluju ale neumím.....ale prý se dává rostlinná šlehačka a já nevím která to je nebo to je tam přímo napsané?
![]()
JOVO-krém:
Vychlazenou šlehačku s cukrem a vodou řádně vyšleháme do tuha - bude tužší než obyčejná šlehačka a poté zašleháme jogurt a je hotovo.
Krémem v pohodě můžete i zdobit a vydrží stále stejný. Pokud šlehačka zbude lze jí našlehanou uchovávat i v mrazáku.
Ještě přidávám, mám vyzkoušeno i s jogurtem čokoládovým nebo ovocným, je to též vynikající
![]()
já jsem nedala tu rostlinnou šlehačku ale normální šlehačku na šlehání se ztužovačem a teklo to
.....děkuji zkusím s rostlinnou
Ona ta rostlinná je tužší,má míň vody, takže líp drží tvar a nesesedá-dávám ji i pod potahovku, u rostlinný nehrozí že by se potahovka roztekla…viz. obrázek ![]()
rubberbear píše:šikula
Ona ta rostlinná je tužší,má míň vody, takže líp drží tvar a nesesedá-dávám ji i pod potahovku, u rostlinný nehrozí že by se potahovka roztekla…viz. obrázek
potahovka je VARNA-xchutná jak pravej marcipán a vůbec na tom nic neni-150 ml vody -70 g másla -150 g hladké mouky -500-700 g cukru moučky -aroma sladká mandle
(-ječný sirup+trochu sušeného mléka)
Uděláme klasické odpalované těsto (voda s máslem do varu, přisypat mouku a míchat až se těsto odděluje od stěn, sundat z ohně), důkladně promíchat./Nesmí tam být hrudky mouky/
Necháme vychladnout a pak zapracujeme cukr /množství podle konzistence/,pokud se zdá drobivá tak přidat lžíci sirupu, přidáme aroma.
Necháme uležet zabalenou v pokojové teplotě do druhého dne (je měkká a trochu ztuhne), dávka stačí na dort o průměru 30 cm.
Ideální k potahování jednodušších tvarů, nedá se natahovat, jen přihladit. Má krémovou barvu-pozor při obarvovaní-obarvit světlejší odstín-později trochu ztmavne
Chuťově je vynikající
rubberbear píše:
potahovka je VARNA-xchutná jak pravej marcipán a vůbec na tom nic neni-150 ml vody -70 g másla -150 g hladké mouky -500-700 g cukru moučky -aroma sladká mandle
(-ječný sirup+trochu sušeného mléka)Uděláme klasické odpalované těsto (voda s máslem do varu, přisypat mouku a míchat až se těsto odděluje od stěn, sundat z ohně), důkladně promíchat./Nesmí tam být hrudky mouky/
Chuťově je vynikající
Necháme vychladnout a pak zapracujeme cukr /množství podle konzistence/,pokud se zdá drobivá tak přidat lžíci sirupu, přidáme aroma.
Necháme uležet zabalenou v pokojové teplotě do druhého dne (je měkká a trochu ztuhne), dávka stačí na dort o průměru 30 cm.
Ideální k potahování jednodušších tvarů, nedá se natahovat, jen přihladit. Má krémovou barvu-pozor při obarvovaní-obarvit světlejší odstín-později trochu ztmavne
to už je na mě asi moc složitý,zatím se učím zdobit krémem
jsem kopyto ![]()
Dzarunko, to jen tak vypadá, je to lehoučký-chce to vyzkoušet. každej se mě ptá co to je za vynikající parcipán-jóó kdyby věděli že je z mouky ![]()
Bezva-díky moc za recepty.Doufám,že se mi to povede.Bude to pro dcerku k narozkám,tak abych si u hostů co přijdou neudělala ostudu
.Budu to dělat poprvé,zatím jsme měly dorty od cukrářky.Taky jsem si to měla nejdřív asi vyzkoušet ,ale to už nestihnu.
JA MAM NA TO TAKOVOU CHUT.
Ja jeste miluji krem ze salka. ale vzdycky se mi to zdrcne. a to davam pozor, aby maslo i salko meli stejnou teplotu ![]()
Teď jsem na ten krém ze Salka koukala a chtěla ho použít pod potahovou hmotu.Nestraš mě,že to blbě dopadne ![]()