Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poradíte mi někdo prosím nějaký recept, co z kuřecích prsních řízků k bramborové kaši? Nechci dělat klasické řízky a doma mám nivu, salám, smetanu, mrkev… To je asi tak vše, co můžu použít ![]()
Opranči kuřecí na cibulce (nebo i bez) , přidej nastrouhanou nivu a smetanu. Podávej s těstovinama. ![]()
CO třeba zapéct? Okořenit řízky, postrouhat nivou a zalít smetanou. A mrkev nastrouhat pokapat citronem, nebo smíchat s ovocem jako salát.
Já dám prsa do pekáčku,k tomu zeleninu,podleju,peču a ke konci zasypu sýrem nebo i bez. ![]()
Já dělám zapečené s porkem, ten v létě nahradím cuketou, se smetanou a sýrem.
Kuřecí řízky osmahnu na pánvi z obou stran, na vymazaný plech dám nakrájený porek, na to položím řízky, zaliju smetanou, lepší je 30 procent, zasypu strouhaným sýrem a zapékám v troubě asi půl hodiny.
Nejlepší je to s hranolkami, bramborami, ale hodí se i rýže.
já bych je klidně zapekla v pekáčku,hodila na to smetanu a nivu a k tomu bych dala i tu kaši,koukám že máš malou cácorku tak ta kaši určitě ráda
a z mrkvičky udělej mrkvový salátek..jsem ted těhule tak možná mám divný kombinace
![]()
kovinka2 píše:
já bych je klidně zapekla v pekáčku,hodila na to smetanu a nivu a k tomu bych dala i tu kaši,koukám že máš malou cácorku tak ta kaši určitě rádaa z mrkvičky udělej mrkvový salátek..jsem ted těhule tak možná mám divný kombinace
![]()
Hmm, to není špatný nápad. Jj, Nikolka kaši miluje
Ještě jsem přemýšlela, že bych ty prsa jen obalila v těstíčku z vajec a mouky a osmažila, ale nevím…
Ahoj, mrkev lehce podus a nastrouhej do bramborové kaše - získá oranžovou barvu a super chuť. Řízky bych asi naklepala, okořenila, hodila na talíř s troškou vody a do mikrovlnky (plný výkon 3minuty), pak řízky otoč, dej na ně salám, nivu a znovu do mikrovlnky. Kuře je rychlé, tepelně zpracované a měkkoučké! (Pokud budeš mít silnější maso, tak přidej teplotu, ale je potřeba střídat strany po nejdéle 5 min, jinak začíná vysychat).
citule píše:
CO třeba zapéct? Okořenit řízky, postrouhat nivou a zalít smetanou. A mrkev nastrouhat pokapat citronem, nebo smíchat s ovocem jako salát.
Tééda! Jdu na to, už se mi sbíhají sliny!
Máte stejný nápad s kovinka2. ![]()
Aklama píše:
Ahoj, mrkev lehce podus a nastrouhej do bramborové kaše - získá oranžovou barvu a super chuť. Řízky bych asi naklepala, okořenila, hodila na talíř s troškou vody a do mikrovlnky (plný výkon 3minuty), pak řízky otoč, dej na ně salám, nivu a znovu do mikrovlnky. Kuře je rychlé, tepelně zpracované a měkkoučké! (Pokud budeš mít silnější maso, tak přidej teplotu, ale je potřeba střídat strany po nejdéle 5 min, jinak začíná vysychat).
Zajímavý, nikdy jsem takhle v mikrovlnce nic nevařila - jen ohřívám
Díky!
Aklama:
jak chutnají ty „řízky“ z mikrovlnky? Určitě je to rychlejší, ale nejsem si jistá tou chutí. V mikrovlnce taky jen ohřívám. Ale kolikrát by se šiklo mít oběd za deset minut hotový. ![]()
Ahoj
a co tohle
600g kuřecích prsíček
sůl,pepř,olej na smažení
Těstíčko:
2vejce,50g hladké mouky,50g tvrdého strouh. sýra ,sekaná pažitka
Postup:rozšleháme vejce s mlékem přidáme mouku,tvrdý strouh. sýr a pažitku nakrájenou na jemno.
Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky,osolíme jemně opepříme a jednotlivé kuřecí kousky namáčíme do těstíčka.Smažíme zvolna na horkém oleji,dbáme na to aby se nudličky nespekly dohromady.
Moje děti to milují právě s bram. kaší jo a pažitkou nešetřím ![]()
plaminek píše:
Ahoja co tohle
600g kuřecích prsíček
sůl,pepř,olej na smaženíTěstíčko:
2vejce,50g hladké mouky,50g tvrdého strouh. sýra ,sekaná pažitka
Postup:rozšleháme vejce s mlékem přidáme mouku,tvrdý strouh. sýr a pažitku nakrájenou na jemno.Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky,osolíme jemně opepříme a jednotlivé kuřecí kousky namáčíme do těstíčka.Smažíme zvolna na horkém oleji,dbáme na to aby se nudličky nespekly dohromady.
Moje děti to milují právě s bram. kaší jo a pažitkou nešetřím
Hmm, dobrá vychytávka obyčejných řízků v těstíčku - určo někdy zkusím! ![]()