Kuřecí prsní řízky - co uvařit?

890
31.1.11 13:22

Kuřecí prsní řízky - co???

Poradíte mi někdo prosím nějaký recept, co z kuřecích prsních řízků k bramborové kaši? Nechci dělat klasické řízky a doma mám nivu, salám, smetanu, mrkev… To je asi tak vše, co můžu použít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13256
31.1.11 13:24

Opranči kuřecí na cibulce (nebo i bez) , přidej nastrouhanou nivu a smetanu. Podávej s těstovinama. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
31.1.11 13:29

CO třeba zapéct? Okořenit řízky, postrouhat nivou a zalít smetanou. A mrkev nastrouhat pokapat citronem, nebo smíchat s ovocem jako salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
31.1.11 13:30

Díky, ale mám už hotovou br. kaši… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
31.1.11 13:30

Já dám prsa do pekáčku,k tomu zeleninu,podleju,peču a ke konci zasypu sýrem nebo i bez. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
31.1.11 13:31

Já dělám zapečené s porkem, ten v létě nahradím cuketou, se smetanou a sýrem.
Kuřecí řízky osmahnu na pánvi z obou stran, na vymazaný plech dám nakrájený porek, na to položím řízky, zaliju smetanou, lepší je 30 procent, zasypu strouhaným sýrem a zapékám v troubě asi půl hodiny.
Nejlepší je to s hranolkami, bramborami, ale hodí se i rýže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
31.1.11 13:32

já bych je klidně zapekla v pekáčku,hodila na to smetanu a nivu a k tomu bych dala i tu kaši,koukám že máš malou cácorku tak ta kaši určitě ráda :wink: a z mrkvičky udělej mrkvový salátek..jsem ted těhule tak možná mám divný kombinace :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
31.1.11 13:34
kovinka2 píše:
já bych je klidně zapekla v pekáčku,hodila na to smetanu a nivu a k tomu bych dala i tu kaši,koukám že máš malou cácorku tak ta kaši určitě ráda :wink: a z mrkvičky udělej mrkvový salátek..jsem ted těhule tak možná mám divný kombinace :roll: :lol:

Hmm, to není špatný nápad. Jj, Nikolka kaši miluje :-) Ještě jsem přemýšlela, že bych ty prsa jen obalila v těstíčku z vajec a mouky a osmažila, ale nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
31.1.11 13:34

Ahoj, mrkev lehce podus a nastrouhej do bramborové kaše - získá oranžovou barvu a super chuť. Řízky bych asi naklepala, okořenila, hodila na talíř s troškou vody a do mikrovlnky (plný výkon 3minuty), pak řízky otoč, dej na ně salám, nivu a znovu do mikrovlnky. Kuře je rychlé, tepelně zpracované a měkkoučké! (Pokud budeš mít silnější maso, tak přidej teplotu, ale je potřeba střídat strany po nejdéle 5 min, jinak začíná vysychat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
31.1.11 13:36
citule píše:
CO třeba zapéct? Okořenit řízky, postrouhat nivou a zalít smetanou. A mrkev nastrouhat pokapat citronem, nebo smíchat s ovocem jako salát.

Tééda! Jdu na to, už se mi sbíhají sliny! :-)) Máte stejný nápad s kovinka2. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
31.1.11 13:37
Aklama píše:
Ahoj, mrkev lehce podus a nastrouhej do bramborové kaše - získá oranžovou barvu a super chuť. Řízky bych asi naklepala, okořenila, hodila na talíř s troškou vody a do mikrovlnky (plný výkon 3minuty), pak řízky otoč, dej na ně salám, nivu a znovu do mikrovlnky. Kuře je rychlé, tepelně zpracované a měkkoučké! (Pokud budeš mít silnější maso, tak přidej teplotu, ale je potřeba střídat strany po nejdéle 5 min, jinak začíná vysychat).

Zajímavý, nikdy jsem takhle v mikrovlnce nic nevařila - jen ohřívám :-) Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
31.1.11 13:57

Aklama:
jak chutnají ty „řízky“ z mikrovlnky? Určitě je to rychlejší, ale nejsem si jistá tou chutí. V mikrovlnce taky jen ohřívám. Ale kolikrát by se šiklo mít oběd za deset minut hotový. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
31.1.11 14:12

Ahoj

a co tohle

600g kuřecích prsíček
sůl,pepř,olej na smažení

Těstíčko:
2vejce,50g hladké mouky,50g tvrdého strouh. sýra ,sekaná pažitka
Postup:rozšleháme vejce s mlékem přidáme mouku,tvrdý strouh. sýr a pažitku nakrájenou na jemno.

Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky,osolíme jemně opepříme a jednotlivé kuřecí kousky namáčíme do těstíčka.Smažíme zvolna na horkém oleji,dbáme na to aby se nudličky nespekly dohromady.

Moje děti to milují právě s bram. kaší jo a pažitkou nešetřím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
31.1.11 14:13

jsem zapoměla toho mléka je 0,5dl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
31.1.11 14:16
plaminek píše:
Ahoj

a co tohle

600g kuřecích prsíček
sůl,pepř,olej na smažení

Těstíčko:
2vejce,50g hladké mouky,50g tvrdého strouh. sýra ,sekaná pažitka
Postup:rozšleháme vejce s mlékem přidáme mouku,tvrdý strouh. sýr a pažitku nakrájenou na jemno.

Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky,osolíme jemně opepříme a jednotlivé kuřecí kousky namáčíme do těstíčka.Smažíme zvolna na horkém oleji,dbáme na to aby se nudličky nespekly dohromady.

Moje děti to milují právě s bram. kaší jo a pažitkou nešetřím :-D

Hmm, dobrá vychytávka obyčejných řízků v těstíčku - určo někdy zkusím! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí