Recept: čokoládový dort

Přidat recept
 
  • Čas 120
Hodnotilo 0 lidí

extra čokoládový dort

Postup

1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C.

2. Čokoládu nechte rozpustit v kastrolu s máslem 120 ml vody a instantní kávou

3 Všechny suché ingredience smíchejte dohromady

4. Vejce podmáslí vyšlehejte

5. Vaječnou směs a čokoládovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi a poté nalijte do kruhové formy vymazané
pečte cca hodinku a půl záleží na troubě.

Tip pokud chcete dort rozkrojit na více částí doporučuji menší kruhovou formu cca o průměru 21 cm, já osobně dělám dort ve formě o průměru 24 cm

Poleva

  1. Všechny ingredience zahříváme v kastrůlku a necháme dokonale rozpustit čokoládu
  1. Pokud budete mít korpus na více pater potřete každé patro polevou. Čokoláda se tak vpije do celého korpusu

Pokud budete mít praskliny na korpusu nezoufejte ty tam chcete a potřebujete poleva je zakryje a zároveň čokoláda prostoupí více do korpusu.

Dort po polití polevou nechte v lednici uležet :) vydrží až 4 dny

Autor: Zoraerny

Ingredience

Korpus

  • 200 g tmavé čokolády s aspoň 50%
  • 200 g másla nakrájeného
  • na kousky + na vymazání formy
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 170 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ¼ lžičky sody
  • 400g přírodního krupicového cukru nebo třtinového
  • 25 g tmavého kakaa holandského typu nebo tzv. cukrářského kakaa
  • 3 středně velká vejce
  • 75 ml (5 lžic) podmáslí

Na polevu

  • 200 g kvalitní tmavé čokolády min 50%
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce přírodního krupicového cukru

Chutnalo vám? Okomentujte recept čokoládový dort

Váš příspěvek