Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, k založení tohodle tématu mě inspirovala, tuším že ze včerejška, jedna mamina, která netušila, že ani není třeba parní hrnec. Já už takhle vařím nějakou dobu a parní hrnec nám fakt nechybí, podle mě to jsou jen vyhozené peníze.
Maminy, jestli některá máte už todle vyzkoušené, mohly byste se podělit s recepty ![]()
Tak já jsem zase parní hrnec vyhodila,protože jsem zakoupila mikrovlnku kde je nádoba na a funkce vaření v páře a je to supeeer. ![]()
no vidíš to . . tak s tlakáčem já mám ted problém, ale budeme kupovat nový.. jak se v tom tedy vaří na páře?
já vlnku odnesla do sklepa
příjde mi to žrout elektřiny.
MOFIZ: velmi rychle
naliju asi 2dcl vody, dám pařák a pak už jen suroviny
za tu dobu co v tom takhle vařím, už mám trochu vypočítané i časy
třeba na brambory stačí 3m + 5-6 minut na dosyčení a jsou výborné, mesolím, ale na chuti to nepoznáš!! Je to mnohem lepší než vařené a tak je to se vším, dneska jsem dělala lososa a oblizovali jsme se až až ![]()
No vidíš to.. to není špatné… jen si ted musím koupit tlakáš.. mám od tescomy 5 let a odešlo mi těsnění, ale to nové nám tam nejde dát.. sice je to ten typ, který to má být, ale nemůžeme ho tam narvat, tak já nevím co s tím.. je mi líto ho vyhodit.
taky mám tescomu, bioexclusiv a nedám na to dopustit
už bych si nedovedla představit vaření bez tlakáče ![]()
no jo jenže já mám presto…sice vařil dobře, ale bez těsnění je to na prd
manžel chtěl koupit parní hrnec, ale podle mého to bude jen krám který nám tu pak bude zabírat místo… tohle je optimální řešení
já malé vařila do dvou let jen v parním hrnci a nám zeleninu,brambory,omáčky i těstoniny nemusím u toho stát nic veuteče,nespílí se a ještě to 45 min ohřívá takže když si zrovna hraju s malou nemusím hned vstávat a běžet k tomu.
já v tlakáči dělám brambory:
na kolečka 1 cibuli, na plátky česnek 2-3 stroužky, na trošce oleje to zpěním, na to dám na plátky (0,5cm) nakrájené syrové brambory, trošku to promíchnu, osolím a zalígruju…jak to začne syčet, tak po minutě sundám a nechám dojít dokud to nepřestane syčet…
je to zespoda mírně připečený a křoupavý a voňavý cibulí a česnekem a je to pekelná mňamka ![]()
nedává se tam žádná voda - brambory jí trochu pustí.
Jo a pozor, dát tam najednou tak max. 2 porce (dospělé), při větším množství se brambory víc „rozmatlají“ než opečou a není to ono…
Já mám tlakáč od Teffalu s časovačem. Musím říct, že je to perfektní, protože to začne samo odečítat čas, až od doby, kdy je v hrnci dostatečný tlak.
Potom můžete ten minutér sundat z hrnce a vzít s sebou, na konci pípá, dokud nezmáčknete tlačítko.
Měla jsem totiž předtím dost velký problém včas tlakáč vypnout a dost věcí jsem netrefila. K hrnci byla i příručka, kolik minut co vařit. Vařím v něm často brambory, veškerou zeleninu.
Já si loni koupila Tefal Clipso a nedám na něj dopustit. Losos, amur (klidně i jiná ryba) na páře nemá chybu - stačí osolit, troška citrónu a steak koření, obložit brambory… Za 20 min. hotovo. Mňam.
Mar__tanka1983 píše:
já v tlakáči dělám brambory:
na kolečka 1 cibuli, na plátky česnek 2-3 stroužky, na trošce oleje to zpěním, na to dám na plátky (0,5cm) nakrájené syrové brambory, trošku to promíchnu, osolím a zalígruju…jak to začne syčet, tak po minutě sundám a nechám dojít dokud to nepřestane syčet…
je to zespoda mírně připečený a křoupavý a voňavý cibulí a česnekem a je to pekelná mňamkanedává se tam žádná voda - brambory jí trochu pustí.
Jo a pozor, dát tam najednou tak max. 2 porce (dospělé), při větším množství se brambory víc „rozmatlají“ než opečou a není to ono…
Ahoj holky,
děkuji za super tip. Přiznám se, že tohle by mě nikdy nenapadlo
takže zítra vařím v páře
díky díky ![]()
danule zkus to a uvidíš
nebudeš vařit jinak
my nejvíc takhle milujeme zeleninu na páře, to je úplně jiná chuť a nepotřebuješ ani sůl ![]()
Holky, můžete mi, prosím, poradit jak vařit na té páře? Chci tak vařit pro malého, taky jsem teď zjistila, že to jde, mám nový tlakáč, ale nějak pořád tápu. Dle návodu, naleju do tlakáče alespoň 6 sklenic vody, dám pařák, na to např. syrové brambory na čtvrtky. Zavřu tlakáč. A jak dlouho to mám vařit, než se ohřeje voda, chviličku to trvá, než se vypustí pára taky trvá.. V návodu je na brambory 12 min. Tím se myslí ten čas dohromady - od zapnutí po vypuštění páry? A co když mám nějakou zeleninu mraženou, nějakou syrovou, musím asi vařit zvlášť, že? Achjo, to je věda.
![]()