Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
U mě je vše opačně… když neberu nic nic mě není, jakmile začnu vitamíny onemocnim ![]()
Imunitu ti nespraví žádný mulťák, imunita se tvoří ve střevě, nějaké mulťáky mají stejný účinek jak Tatranka
Žádné, celoročně beru hořčík, imunitu podpoříš vitamínem C a zinkem. Ale ne těmi z lékárny. Plus otužování, sluníčko, průmyslově nezpracované jídlo.
Já beru vše možné, ale vypozoroval jsem, že největší smysl má asi biopron na zdravé střeva, pak vitamin C, D, zinek - dělá se to právě i vše v jednom někde to C, D, zinek. Ještě mi pomáhaly betaglukany nebo něco s hlivou ustricnou, ale dlouhodobě. U těch doplňků se to musí brát fakt denně a efekt se projevuje až po delší době mi přijde. Hlavně mi na imunitu ale pomáhalo cvičit v posilovně, nebo doma a pravidelne běhat třeba jen 3 km 3× týdně, když sleduju svůj zdravotní stav za posledních pět let.
Děkuju moc za vaše tipy. Začínám po delší době i sportovat, snad se to brzy spraví. Snažím se i konzumovat více ovoce a zeleniny ideálně vypěstované na naší zahrádce. Ještě přemýšlím, že by možná nebylo špatné změnit pitný režim a více pít, aby se tělo pročistovalo více. ![]()
Zakladatelka
To pití hraje taky roli dost, ale obyčejné vody a občas čaje. Ještě mi dost pomáhá hlídat si dostatek spánku. Ještě mě napadlo, že některým lidem vyhovuji lépe potravinové doplňky v tekuté formě jako takové gely a sirupy s vitamíny.
Zdravím,
ráda bych se vás zeptala jaké berete multivitamíny? V poslední době mě jaksi trápí slabší imunita (nejspíše kvůli nečištěné klimatizaci v práci) a chtěla bych alespoň malinko tu imunitu podpořit multivitamíny a tak by mě zajímalo jaké užíváte a jak jste s nimi spokojeni?