Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Za měsíc vyrážíme na dovolenou k moři s rok a půl starou slečnou. Ráda bych jí pořídila boty do vody, ale nemám s nimi zkušenosti. Co jsem se koukala, jsou dva druhy - uzavřené až ke kotníčkům (na šňůrečky), nebo něco jako plastové sandálky.
Prosím poraďte co je lepší (budeme asi spíš u bazénu, ale počítám, že s pískem u moře si taky hodně vyhraje).
Moc díky za všechny rady a zkušenosti.
Elissa
Elisso, já mám zkušenost, že lepší jsou uzavřený boty. Do sandálků se nabere písek a Šimon pak ječel, že ho to bolí…
Takže my máme uzavřený a pohoda.
Katka.
Ahoj, osobní zkušenost ještě nemám, ale pro malého mám vyhlídnuté tyhle botičky do vodičky ![]()
holky a jsou vůbec ty botky potřeba???
já je nepořizuju vůbec - přijdou mi zbytečný.
Uzavrene boticky jsou fajn, kdyz mas strach, ze ti dite uklouzne u bazenu - vetsinou jsou vsude kluzke dlazdice a pro deti nemotory, jsou lepsi boticky. Do vody v mori nedoporucuji, protoze se do nich vzdy dostane trochu pisku a pak to deti dre a pak to pali ve slane vode…
Bubina
jo taky beru k bazenu botky, jednak se mlada tak neklouze a jednak mam zaruku kvuli plisnim a tak. Taky nesnasim chuchvalce vlasu u odtokoveho kanalku ve sprchach, to bych blila…pouzivame Croscy obe - ne origos, pac origose kamosce primo u bazenu corli, ale ty smradlave nahrazky od vietnamcu a jenom do bazenu. Origose pouzivame doma a ven. Jinak gumove botky do vody meli v mothercare, vypadaji jako klasicke sandalky, ale jsou gumove. ty co jsou tu vyfocene jsou dobre maximalne do bazenu, ale predstava oblazkove plaze nebo slapnuti na jezka v chorvatsku je nic moc.
Můžete prosím někdo doporučit nějaké zaručeně neklouzavé boty k bazénu pro 15m batole? Syn kolem bazénu lítá jak střela už hodil pár takových tlamiček že jsem fakt myslela že bude mít hlavu na kašu.. Nehledě na to že mně osobně teda přijde nechuťárna chodit kolem bazénu bosky všude vlasy atd. no možná je to moje úchylka jenom, ale byla bych klidnější kdyby i syn měl něco na nožkách. Předem moc díky za tipy.
My používáme v bazénech tyhle: http://www.decathlon.co.uk/…8153999.html Prodávají se v Decathlonu. Na „podešvi“ je silikon, už máme v pořadí třetí a rozhodně půjdeme i do dalších. Jen jsem je už doporučovala kamarádce a té se zdály hodně drahé (cca 500,–).
@MrsDuck píše:
My používáme v bazénech tyhle: http://www.decathlon.co.uk/…8153999.html Prodávají se v Decathlonu. Na „podešvi“ je silikon, už máme v pořadí třetí a rozhodně půjdeme i do dalších. Jen jsem je už doporučovala kamarádce a té se zdály hodně drahé (cca 500,–).
Já mám velice podobné, jako máš ty na obrázku, ale kupovala jsem je ze sportsdirectu. Někdo určitě v okolí kupuje, tak se přidejte a vyšly me na nějakých max 100,– Pravda, koupila jsem v akci a nevěděla jsem, co malý bude mít za nohu, tak jsem koupila dvoje a nakonec oboje využil.
Chystáme se v létě do Chorvatska a přemýšlím, zda koupit dětem (3 a 5let) do moře obyčejné cvičky (jarmilky) či přímo gumové boty do vody (příští týden budou v akci v Lidlu).
S čím máte lepší zkušenost.
My s manželem si koupíme asi ty v lidlu, ale u dětí to více řeším… aby je vůbec chtěly na nožičce mít, tak které jsou lepši..
Já jsem rozhodně pro cvičky. Mají pevnou spodní část, přes boty do vody jdou cítit při chůzi kamínky.