Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mam 9mesicni holcicku a tak predpokladame, ze brzy zacne chodit. Vim, ze se maji detem kupovat na chozeni kvalitni boty s atestem, ale slysela jsem o kozenych. Kdyz bude mala zrovna zacinat chodit v lete, tak se porizuji jake boticky? Na zahrade muze behat bosa, ale co jinak? Sandalky? Tenisky? Poradte mi nejake opravdu kvalitni boticky /znacku, prodejnu atd. /. Diky moc!
Ahoj Simčo,
tak já bych jí koupila kožené sandálky s pevnou patou na suchý zip a nějaké kotníčkové botasky pokud možno taky kožené (nebo jiné kožené kotníkové botky, ne pořád je teplo), aby svrchní materiál nebyl plast (je neprodyšný). Vybírej tak o číslo větší, když si holčička stoupne na zem a má prsty ve špičce boty, musí se ti za její patu vejít prst.
Dobré boty jsou od Essi, DPK, Superfit,…
Mrkni třeba na tohle http://www.detskeboty.cz/shop.php , ale tady uvádí jen jednu prodejnu a to ve Zlíně. Holky ti podle mě napíší, kde jsou nějaké dobré obuvi. Já vím o jedné na Kladně (mají tam boty se Žirafkou, většinou DPK a Essi) a občas zavítám k Baťovi, ale musím déle vybírat.
Do tří let věku se modeluje klenba nohy. Jo a ještě u těch plných bot je dobrý, když mají takovou tu gumovou špičku, protože se hned neošoupou, zvlášť když dítě ještě venku občas leze. Třeba tady http://www.detskeboty.cz/shop.php?…
Tak hodně štěstí při nákupu ![]()
my jsme velice spokojeni s botickami od DPK, jsou zirafkove, mekke, kozene, kvalitni. Na leto porid urcite sandalky s pevnou patou, nejlepe na tri reminky pres nart (lepe drzi) a primlouvala bych se i za kotnickove polobotky (byva i chladneji, mokro, nebo pojedete nekam na vylet …). Nadmerek by mel u polobotek cinit 12-15mm u sandalku 7-10mm (pokud budes sandalky kupovat ted, primlovam se za nadmerek kolem toho centaku, male jiste vyroste jeste nozicka. Jinak pokud jsi z Brna a okoli mohu doporucit skvelou prodejnu (Balo na Masarykove ulici - od hl.nadrazi smerem na Svobodak po prave strane). Prodavacky ti tam poradi i s tim nadmerkem.
Dekuju moc za rady, presne tohle jsem potrebovala! Jsme z KV, tak snad tu nejakou prodejnu taky objevim.
já první botičky kupovala v B 11měs, v srpnu, do tý doby malá neměla nic. Kupovala jsem sandálky od Essi (od nich kupuju všechny boty). A pohoda
G
Ahojky. My jsme okolo toho 1 roku, když už bylo teplo, koupili klukovi prostě obyčejné gumové bačkorky s atestem asi za 150kč. Moc toho nenachodil a než stačil botky zlikvidovat, tak už mu byly malé, anebo mi nebylo líto dát dalších 150kč na jiné.