Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojík holky,
je nám skorem rok a půl od roka chodíme a od té doby má malá bačkorky. Jenže si je po chvilce sundá. Ještě jsem nepřišla na to jak ty bačkorky na nožičkách „udržet“. Poradíte??
Dík Petra
My mame zavazovaci backorky - zavazuju jednoduse na uzel (klicku zavazu jeste jednou). Jinak tomu pravdepodobne nezabranis
. Jana
Ahoj,
tak my si taky papučky pořád zhazujeme. Malá nosí papučky se šněrováním, šňůrky máme zavazány na dvakrát a za chvilku jsou z nožky pryč. Takže to asi nejde nijak vylepšit. Leda tak přilepit k nožce
![]()
No, já jsem zastánkyně pevné kotníkové obuvi i na doma, takže jsme vždy chodili v sandálkách na přesky. Docela to chválím, asi to je i lepší pro vývoj nohy.
Taky jsem pro boty na přezku. Ty první bačkůrky, co měla malá na zavazování si pořád sundavala. Tyhle si už nesundá. A nebo zavazovat kličky zezadu boty.
Ahoj my měli bačkůrky sandálky ty nesundávala ted už máme jen nazouvací takže si je sundá,ale i sama nandá je to rychlejší.Co se týče pevných bot na doma tak nevím jak moc je to dobré mě řekl neurolog ,že stálym nošením kotníkových bot ochabnou svali kolem kotníku a pak jsou z toho vyhazovací kotníky(mám já).Ortoped zas řekl kotníkový tak si z toho člověk má vybrat.My to různě střídáme Ahoj zuzan
Ahoj, my máme taky bačkůrky na přezku a bez rozepnutí sundat moc nejdou, takže si je nesundává, protože je nedokáže rozepnout.
Tak my (15m) máme kotníkové papučky taky pořád dole. Tkaničky zavázané dvakrát nepomůžou, prostě je přetáhne přes patu. Teď jsem koupila na suchý zip, ty taky dává dolů, ale mě se líp obouvají. Tak to snad přejde.
Místo bačkůrek protiskluzové ponožky nebo takový ten hybrid, co mají např. v H&M - ponožky se silnější „podrážkou“. A chození naboso je prý velmi zdravé pro vývoj nohy ![]()
Jana
Jen dodatek.. Chození naboso je opravdu vhodné, ale ne po tvrdé podlaze! Takže zdravé je chození v trávě, přirozeném terénu, v písku, po malých kamínkách… aby se trénovaly všechny svaly v nožičce..
Jelikož i domácí obuvi i naboso svaly chodidla pracují málo, doporučuje se masírovat chodila, používat masírovací podložku - např. ji mít u vany a před a po koupání naní dítě chvíli nechat stát, přešlapovat.. aby se svaly protáhly, procvičily…
Jinak kotníkovou koženou letní obuv (otevřenou) máme doma též od cca 15m.. a dodnes s nimi bojujeme.. bez botiček je to zkrátka pohodlnější..
nepřihlášená Efina a E. 2r a 8m
U nás se bačkůrky nosily a ted je malej taky sundava .........to je asi zlozvyk. Nosíme proto protiskluzové ponožky .....ty už na noze vydrží ![]()