kolikrát má denně spát?

56
5.3.07 21:16

Ahoj Alfie,
Náš malý má taky občas změny spánku, ale zatím se to po pár dnech vrátilo k normálu. Uvidíš jak zítra, kdyby opětovně byl zase moooc unavený, asi bych jej dala spát. Už se nám taky stalo, že Hany vytuhnul už kolem šesté a probral se až ráno v klasický vstávací čas. A další den už byl v pohodě - prostě „dohnal“ co potřeboval.

Toť moje zkušenost.

Kolikrát by měl spát je těžko říct. Kdyby to u nás bylo opravdu jen na malém, tak spí 2×denně, ale to potom vstává ráno v pět, takže to jsem zatrhla, zrušila jedno spaní a od té doby vstává v sedm, což už je lidská hodina :-)

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
5.3.07 22:31

Ahoj, mě malý spal do roka a třech měsíců dvakrát denně (dopoledne a odpoledne), pak ale začal zlobit a odpoledne hůř usínal a pak byl protivný. Začala jsem ho dávat už jen jednou denně a to po obědě, po půl dvanáctý. Spí tak do půl třetí a i večer dobře usíná.
Jinak také může začít období vzdoru a to stojí za to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
6.3.07 08:12

Já bych ho taky nedávala před večeří spát, to Ti bude pak do noci strašit. Spíš možná zkusit dát ho spát po obědě později, nebo večer ho dát prostě dřív spát až do rána.
Náš Matýsek spal dvakrát denně cca do 13 měsíců, ale to bylo dopoledne 30 min. a odpoledne stěží 20 minut. Pak jsem to ucelila na jedno spaní po o a spinká cca 1,5 až 2 hodiny.
Když je občas večer dřív protivný, tak jde spát prostě dřív. Ale poslední dobou spíš řeším opačný problém. Po odebrání dudlíku mu jde špatně večer usnout, tak usíná až kolem deváté, dřív ani omylem, i když ho odpoledne vyloženě budím, aby nebyl tak vyspaný. Zato se ráno budíme kolem půl osmé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.3.07 13:44

Ahoj
malá ještě nedávno spala dopoledne i odpoledne, ráno vstávala okolo 5-5,30, pak jsme spinkaly od 9 tak hodinku a půl a odpoledne od 14 hodin a většinou dvě někdy i tři hodiny, večer chodila v devět spát, ale taky jsme nic nestíhaly, tak když jsme začaly jeden den chodit dopoledne na angličtinu a druhý den na plaváni, musely jsme změnit i spaní, teď spí už jen po obědě max dvě hodinky a ráno vstává někdy dokonce až v 7 hodin :lol: Markéta

• Citovat
  • Upravit
741
12.3.07 11:11

ahoj,

u nás malá vstává kolem šesté ráno, v osum jde spát ještě na hodinku, a pak spí po obědě, další hoďku. Odpoledne jde spát kolem šesté a spí až do rána. Prostě jí to tak vyhovuje, tak jsem jí ten režim takhle uzpůsobila.
Až pude za rok do školky, tak ten režim budeme muset upravit zase jinak, ale kdoví, jak to do té doby bude…
Každý dítě je jiný. Takže kategoricky říkat, že by mělo jít spát jenom po obědě je podle mě hloupost.
Zkus ho dát spat o té páte, jestli bude zase unavený, a uvidíš, co to udělá. Třeba tě překvapí a bude spát až do rána. A třeba je to fakt přechodná záležitost.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect