Nosí vaše dcerky šatičky?

2.3.07 20:07

Nosí vaše dcerky šatičky?

Ahoj,
právě jsem probírala malé šatník a plánovala, co je třeba koupit na oblečení. Zvažuji, že bych jí koupila hlavně na léto tenké šaty. Jenomže si říkám, jestli je to praktické.
Většinou chodíme ven se vyřádit - hřiště, les, park. Neumím si představit, že by tam nosila šaty, je to spíš na tepláky :lol: .
Jednak by si např. na skluzavce odřela stehýnka a taky se mi moc nelíbí, když jsou při běhání a podobných skotačivých činnostech vidět kalhotky. Takže u nás by bylo využití asi jenom na návštěvy, ale i tam by byl problém ji udržet.
Takže bych chtěla znát váš názor na využití šatů u vašich slečen, případně jestli se vám osvědčily šaty spolu s kraťásky (sešité dohromady).

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
2.3.07 20:43

Baruška už první léto měla šatečky, pod nima plínu (mi se nelíbí ty schovávací kalhotky).

Loni měla jak šatečky (pod nima spoďárky) - měla je na procházky, cesty do Prahy apod, tak kraťásky (popř s laclem) - taky na cestování, prochajdy, ale měla i vyčleněný na blbosti. V teplákách byla zcela výjimečně. Nebudu jí přece v tom oblečení škvařit, když sama chodim div ne nahatá.

Odřený nohy jsem teda nikdy neřešila:

1. ani moc neměla
    b) patří to k dětství, neber to zle, ale přijde mi to až moc opatrování

Letos přemýšlím, že jí je koupím už teď na jaro i na chladnější počásko s tím, že pod ně punčochy, ale samozřejmě jen na cestování.

V případě šatečků jsem obvykle měla přihozený v tašce či batohu jedny kraťasy nap řevlečení na řádění.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.07 20:50

Gabi díky,
Karolínka samozřejmě v létě lítala nalehko - u rodičů na zahradě jenom v tričku a plínce/kalhotkách, případně tričko a kraťásky.
Ty tepláky jsem spíš myslela obrazně, protože moje princezna je povahou spíše kluk (a okolí si často myslí, že kluk je - i když má třeba teď růžovou čepici :roll: ).

A odřené nohy jsem spíš myslela spálené, jak se jezdí po skluzavce, tomuto totiž neodolá nikdy.

Prostě nad tím uvažuju a napadá mě cokoliv, nemám žádnou zkušenost s šatičkama. Ale na druhou stranu by si tak trošku měla zvyknout, že nemusí nosit jenom kalhoty.
Asi je koupím a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
2.3.07 21:40

Ahoj,

tak my jsme vloni nosili saticky je pri reprezentativnich prilezitostech. To znamena navstevy u babicek, oslavy, nebo cesty do mesta, kdy se nemohla umazat. Jinak kratasky nebo lehke kalhoty.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.3.07 08:13

Mamino tak to je u nás stejný - jak vidí klouzačku, musí ji mít:) Zatím teda spáleniny nemáme - spíš občas trochu kolínka, jak dopadne.

Já jsem pro, aby si na šatičky a sukně zvykaly. Ale rozhodně z ní nechci mít fiflenu, co bude chodit od mala na podpatcích apod, to zas ne:)

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
3.3.07 09:37

šaty

Ty jooo holky to je tema :D J sem si vždycky představovala jak budu mít holčičku načinčanou v šatičkách ,i když sama sukně a šaty nemusim .No a ted jsem zjistila ,že u nás to není ani realný,at jim dám co jim dám všechno zaser.....Stačí ve městě zmrzlina ,zajit na dorta apod.a hned máme na šatech vzor navíc :D

Ale jak říká Gabinka ,je dobrý mít u sebe rezervní oblečení atak nějak s tím počítat .
Cožpak o to ta moje nejstarší už sleduje co je hezký a co ne takže si vybírá co si na sebe vezme no jo ,ale pak zapomene v čem je a leze venku po kolenou apod.Ona třeba ničí jeany velice rychle a to je nosí vesměs jenom do školy nebo když jedem někam na výlet ,nevím co v tý škole dělá ,ale už jsm za tenhle rok kupovali třetí ..vždycky díra na koleni .

Ale asi jsme nebyli jiný ..

Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.3.07 09:44

Naše malá zatím nikdy neměla a zatím ani nechystám. . . na léto kraťasy a tričko, přijde mi to praktické. Takže bych se tím netrápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
3.3.07 12:20

Jé holky, já mám sice kluka, ale kamarádka má holčičku 20m a ta chodí skoro jen v šatičkách. Doma má vždy bodyčko, punčochy a šatky. Když je tepleji, tak tak příjde i na návštěvu v šatečkách, na nich má zimní kombinézu. Mají tak desatery šatky, některé i ze sekáče a Barunka je v nich kouzelná, i když je to taková malá uličnice.
Teď si vybavuju, že její maminka sukně moc nenosí. To je paradox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.3.07 12:44

No co se týče zašpinění šatků, tak mi přijde jedno, jestli jsou to šaty, nebo tričko s kraťasama - teda nemá doma žádný načančaný. S tím se musí počítat u všeho…

Jinak já sukně moc nenosim, v létě sotva šaty, ale to je tim, že mam blbou postavu a blbě cse mi kupuje, jinak bych to nosila…

Majdi, myslím, že jsme určitě nebyli jiní:)

Kdepak, já už se těšim, až to vytáhnem…

A doma? No něco jí musim koupit i na doma obyč, ale doma nejvíc leze jen v tričku a spoďárkách…doma je radši bze oblečení než oblečená

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.07 13:09

Majdalenko,
ad vydřená kolena na kalhotech u starší.
Známá mi vykládala, že dneska je normálním, že ve třídách jsou kobercové koutky, kde si děti můžou hrát, odpočívat. A prostě tam lezou po kolenech a dělají blbiny. Takže u nich je situace stejná, prý už to řešily maminy na prvních třídních schůzkách, všechny z toho byly překvapené, holt patříme ke „starší“ generaci, která toto nezažila :lol: :lol: :lol: .

A dneska jsem se byla mrknout na šaty, zatím jsou jenom riflové, ale krásné, takže nad tím uvažuju. Teď ale vyvstal problém s botama. V létě nebude problém (sandálky), ale teď na jaro budu muset koupit kotníčkové asi v modré, aby mi to k tomu šlo :lol: :lol: :lol: . Nějaké střevíčky jsou nám k ničemu, nevyužily bychom je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
3.3.07 14:33

Ahojky,

ono taky záleží na tom, jaký vztah má k šatům maminka :-) Já jsem spíše sportovní typ, šaty nosím výjimečně, občas v létě, sukni skoro vůbec. Dle toho oblékám i dceru. Celé loňské léto běhala hlavně v šortkách a tričku (nebo nahatá na zahradě), občas taky dostala šatičky. Když jsme byli na svatbě, na návštěvě. Co se týká ušpinění, tak je jedno, jestli má zmazaný kalhoty nebo šaty, tak jako tak to vypereš. Takže dle Tvého gusta. Zrovna nedávno jsem ale malé koupila v sekáčku džínový šatky na léto, neodolala jsem :-)
Na doma šatky nenosí, spíše tepláčky.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.3.07 15:07

Ahoj mamky, tak můj názor-šaty ano. Jen na písek apod. jdeme v šortkách, ale jinak i troje šaty denně (no mánie mojí tety), po třech synech a po 12 letech holka, tak máme přehršel šatů, šatovek apod. Prostě se parádíme a využíváme od prvního sluníčka a že se ušpiní…se vypere, vždyť je jedno jestli se perou šaty nebo kalhoty. Jinak já taky nejsem šatový tip, ale malá je pravý opak, snad se jich nepřenosí a nezanevře na ně :-).

• Citovat
  • Upravit
2114
4.3.07 13:28

Malá šaty téměř vůbec nenosí, a starší taky tenkrát moc v šatech nechodila teď už je to jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.07 14:21

Sany, takže myslíš, že s věkem a rostoucí parádivostí by mohla přijít šatům na chuť sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
4.3.07 17:01

Mohla, u nás to tak bylo. Já sama do sukně vlezu vyjímečně a jelikož se mi taky nelíbí holky kterým z pod šatů vylezají gaťky tak sem praktikovala kraťasy a tak ale starší prostě s věkem furt chtěla šaty takže teď převážně v létě nosí hodně šaty, začlo to tak kolem 5 roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí