2.narozeniny: tříkolka vs.odstrkovadlo, a další.....

261
11.3.07 13:03

2.narozeniny: tříkolka vs.odstrkovadlo, a další.....

Ahoj holky, za čtrnáct dní budou našemu Ondráškovi dva roky.
Chtěla jsem mu koupit tříkolku, nebo rovnou kolo s těmi odnímatelnými kolečky. Ale nevím, jestli na to není ještě malý, jestli by pro něj nebylo lepší nějaké odstrkovadlo jako jsou třeba motorky atd. Jedno odstrkovadlo máme, je to takové autíčko,to dostal k prvním narozkám. Ale na to už je velikej.
Tak mi poraďte - tříkolka(kolo) nebo odstrkovadlo?

A ještě mi dejte tipy na další dárky. Všichni příbuzní se mě ptají, co mu mají koupit, a já fakt nevím, s čím si děti od druhého roku dokážou hrát…

Děkuji Vám za tipy.
Nicki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
11.3.07 13:52

Ahoj, tak našemu Matesovi jsou dva a čtvrt a jednoznačně vede motorka. Je to ten vyšší typ Enduro
http://www.broucci.cz/…-Enduro.html
Na fotce je ta nižší, tu jsme měli cca od roka a půl do dvou let. Je lehká, stabilní a myslím, že patří mezi nejoblíbenější vůbec. Mates na ní v klidu projede celý park tam a zpět (cca hodina cesty)
Tříkolku už má taky, ale je na ní ještě malej, měří jen 89 cm.
Kolo s kolečkama vůbec kupovat nechceme. Někde jsme našli super nápad, jak naučit dítko jezdit na kole - a to kombinací tříkolky a kola bez šlapek
http://eshop.skiservis.cz/…r_g1111.html
Na tříkolce se naučí rozjíždět a na kole stabilitu. Pak by měl začít jezdit na normálním kole mnohem dřív. Stejně s tohule variantou asi počkáme až do příštího jara, jelikož jsme ještě fakt prcci.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.3.07 13:55

ahoj Nicki,
taky jsme řešili zda koupit tříkolku, rozhodovali jsme se mezi klasickou a takovou tu dětskou s opěrkou aby nevypadl, s košíčky atd… Nakonec jsme zjistili, že na tu je už velkej a na klasickou malej poněvadž ještě neumí šlapat tak to necháme za rok. Doporučuji odstrkovadlo motorku je to praktičtější i když půjdete na procházku a nebude chtít už jezdit jednoduše ji vemeš do ruky, je lehká a nebo dáš dolů do kočárku s tříkolkou by to bylo horší.

Tipy na dárky- kostičky s krtečkem nebo jinou postavičkou, stavebnice, dětskou knížku, autíčka, míč, hračku kterou by mohl tahat za sebou,bubínek, hračky na písek,....... už mě nic nenapadá.

Snad jsem trošku pomohla

Hezký den

Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
11.3.07 14:06

Jo a co se týká ostatních hraček, tak u nás boduje dřevěná vláčkodráha (ke které lze dokupovat tisíce doplňků - praktické :lol: ). Dostal ji v listopadu k narozkám a pořád je vytažená :D :D :D
Jinak se mu líbí domino se zvířátky, ovocem atd., pěnové puzzle nebo kostky Mega Bloks (větší lego).
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
11.3.07 14:31

Ahoj, tak pro nás také aktuální téma. Dva roky nám budou za měsíc. Taky jsem uvažovala o tříkolce, ale nakonec jsem koupila už zmiňované odrážedlo, motorku Enduro, tu vyšší. Máma koupila Lego Duplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
11.3.07 16:12

Ahoj nicki,
myslím, že kolem těch 2let si většinou prcci vystačí s motorkou. Taky máme to Enduro a je super, máme sice to menší, ale Tomík na něm drandí pořád, i když má přes 90cm. S tříkolkou měl na konci léta ještě docela problém, moc nevěděl, co s nožkama a teď v únoru na ni nasedl a jel :D Zkoušíme i kolo s kolečkama, jde to, ale trojkolka jde přece jenom snáze ušlápnout, je jednodušší se na ni rozjet a nevyvine takovou rychlost, což docela oceňuju :lol: Hodně záleží na tom, jak je Ondra vysoký a obratný. Nejlepší by bylo ho někde v obchodě na trojkolku po:,–(it a prostě to vyzkoušet.

Jinak u nás osvědčené hračky: pokladna (s košíkem, zbožím, penízkama), tabule na kreslení, dřevěné vláčky, umělohmotné zvířátka (takové ty malé, dá se to dokupovat, stavět pro ně ohrádky z leporel…to Tomíka vždycky zabaví :wink: ), já mám nejraději, když mu někdo donese knížku, těch není nikdy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
11.3.07 17:35

Ahoj,

nás čekají narozeniny až v létě, ale toto téma mě samozřejmě taky zajímá. Byla bych ráda, kdyby Elenka jezdila na kole dobře a pokud možno i brzy, takže mě zajímá, kdy a jak začít a si stejně jako kdy ty malé lyže, ale kdo ví, jestli bude příští rok sníh.

Z hraček už nakupuju na narozeniny doplňky k Lego Duplo. My si s Duplem hrajeme každý den a moc se nám to líbí, ale je to dost drahé, tak sháním různě levné kousky po internetu a zabavím se už půl roku dopředu :wink: . Já jsem osobně taky pro knížky, těch je teď opravdu velký výběr a nám se líbí i telefonky, ale to už je hodně o jednotlivých dětech a jejich zájmech. Taky se určitě hodí různé výtvarné věcičky, které také nejsou z nejlevnějších, třeba voskovky do vody, plastelína a spousta dalších a dalších věcí.

Suri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
11.3.07 19:17

Ahojky,

tak přesně toto dilema jsem dneska rozlouskla:-) Tříkolku kupovat ani nebudeme, příští rok pořídíme rovnou kolo s kolečkama… Myslím, že na šlapání ještě zralej není a přichází to prý kolem toho 3 roku (aby to tedy stálo za to a děti něco z toho ježdění měli…) Letos ke 2 narozkám pořídíme již zmiňovanou motorku Enduro větší:-) Sice jednu máme - malou, ale ta tak dobře nejezdí, je spíš terénní. No a poslední dobou na hřišti si Mates cíleně Endura půjčuje a dneska jsme se domluvili, že jí koupíme. Chce zelenou, tak uvidíme, jestli i tohle přání splníme:-))))

Tak dobrý výběr v „přibližovadlech“

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
11.3.07 19:24

Tak já se budu odlišovat, my jsme ještě před 2.narozeninama koupili tříkolku a měla úspěch. Od 2 let na ní jezdí, nejdřív trošku bojovala, ale velmi rychle ji zvládla. Jezdí na ní pořád, ale od včera už jezdí taky na kole s pomocnými kolečky, které díky trojkolkové průpravě dobře zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
11.3.07 19:25

A ještě tipy na další dárky, které se u nás osvědčily nebo se chystají: auta a autíčka všeho druhu, knížky (těch není vždycky dost), puzzle pro prcky, stan - bunkr, vláčkodráha Tesco (možnost dokupovat díly), stoleček, židličky, modelína, prstové barvičky, nářadí pro kluky (lze i s ponkem), houpačka (chystáme se přidělat na strop nebo do futer, tak aby se dala lehce sundavat a odvážet na chalupu), plastová zvířátka (opět se dají dokupovat), stavebnice, dřevěný kostky (s obrázky a bez), velké navlíkací dřevěné korálky s obrázky (ty se mi nějak nedaří sehnat…).
tak ahoj Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.3.07 19:25

a co tohle, to jsem našla

je to jak odstrkovadlo a tříkolka v jednom

http://www.bobecek.cz/index.php?…

• Citovat
  • Upravit
28414
11.3.07 20:34

Ahoj nicky, nám jsou taky za 14 dní dva roky (to letí, viď ?) :D
Tak tchánovci koupili malýmu elektrickou motorku od Smoby (na nabíjecí baterii)
http://www.moje-miminko.cz/…ego-raider-1 (jen červená od Smoby). My malýmu pořídíme odstrkovací traktůrek s valníkem, aby nezakrněl v pohybu, Enduro už máme. Posílám ukázky http://www.mimishop.cz/…/katalog.php?… /jeden z nich) nebo tenhle http://www.kulisci.cz/…110_g34.html . No a pak nějaké autíčka nebo traktůrky domů, a na písek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
11.3.07 20:47

Ahoj, asi tady budu jediná, kdo je pro klasickou tříkolku se šlapáním mezi koly a převodem přes řetěz. Tomášek se na ní fakt vyblbnul, dostal ji v 18měsících a v 19už krásně jezdil. K 2.narozeninám dostal vlečku právě k této tříkolce, tím se ještě zatraktivnila. Pravda, šlanání jsme trénovali, nespadlo to z nebe, ale byl dost mladý, když se to učil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
12.3.07 08:21

Ahoj holky,
moc vám všem děkuju, už jsem se rozhodla, že mu koupíme to Enduro.
Je pravda, že on zas tak extra pohybově zdatný ještě není, tak kdoví, jak by se s tou tříkolkou pral. Tak mám aspoň vymyšlený dárek na příští narozeniny.
Mějte se hezky, a užívejte si konečně hezkýho počasí!
 Nicki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
12.3.07 09:43

Nezlobte se, holky,
ale kupovat ve 2 LETECH odrážedlo Enduro, považuju za vyhozené peníze!

Náš mrňous jezdil od 18m na tříkolce. Tedy na podzim v těch cca 18m byl vožen a tlačen, na jaře od 2 let najednou pochopil, jak šlapat :lol: ! Sláva byla veliká…
(Doporučuji ale cyklohelmu, taky jednou boural. Rozjel to a narazil do zábradlí, prostě nevybral zatáčku.)

Ve 3,5 letech začala být tříkolka malá. Tak jsme koupili výše uvedené odrážedlo s 2 koly pro větší děti, vypadá podobně jako toto http://www.yoomcom.de/…uct_info.php?….
Jezdí na něm druhý den a je to paráda.

Kolo máme taky, už 16", ale nedosáhne na zem. Kolo s postranními kolečky jsme zavrhli jako nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí