Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, dcera jde za chvili do skoly a ja zrovna zjistila, ze jetse nemame boty na TV. Pry potrebuji dvoje, jedny na ven a jedny dovnitr
. Na ven, je mi to celkem jasne, ted donosi tenisky z leta a na jaro mam nahodou jedny levnejsi sportovni boty, ktere jsem koupila moc velke(cislo souhlasilo). Ale co dovnitr?
Moje dcera ma uzkou nohu, takze cvicky krome toho, ze mi nepripadaji zrovna vhodne pro nohu, mit stejne nemuze. Kdyz uz ji nepadaji z nohy, tak tlaci palec.
Uz jsme se byly podivat v obchode, Julca trvala na platenkach na suchac, me se vic libily sportovni boty a la salovky…rozdil ceny je samo velky…
Vaham, protoze nechci kupovat zbytecne drahy boty, ale na druhou stranu nevim, co deti v hodine delaji, jesli hodne behaji, byly by asi lepsi salovky, zas na treba preskok pres kozu asi lepsi platenky(necekam, ze by to delali v prvni tride, proste jen priklad
)Za druhe, dcera ma 130 cm a uz ted kupuju velikost 34, vetsi vyber je samozrejme v mensich velikostech…
Obavam se, ze kdyz to necham na prvni skolni den, kdy se muzu zeptat ucitelky, nesezenu u nas uz nic…
Když to vezmu podle naší ZŠ, tak by se dovnitř lépe využily pláťáky, ale je to různé škola od školy a učitelka od učitelky.
Pokud nevíš, je nejjednodušší počkat a koupit je až 1. září. Pokud se zeptáš učitelky, tak určitě poradí a řekne, co vyhovuje víc.
já jsem uvažovala o cvičkách,ale prý se vyzouvají tak budem kupovat plátěnky akorát jsem zas slyšela,že někde něchtějí na sucháč,ale na tkaničky a někde zas naopak.....tak si vyber
zatím nemáme nic asi půjdem koupit 1.9.
Ahoj. Taky bych počkala na začátek školního roku (a nebo si příští týden do školy zavolej, učitelé by tam už měli být).
Já jako učitelka (ne TV) bych doporučila boty se světlou podrážkou, hodně škol to mívá jako podmínku, protože tmavé podrážky dělávají šmouhy (a sama vím, že bílé někdy taky).
Já kupovala prckovi do první třídy plátěnky na sucháč. Vybral si černé s bílou podrážkou a paní učitelka mu to schválila. Nosil je i na bojové sporty a též spokojenost ![]()
Svetlou podrazku maji oba vybrane druhy. Platenky bilou, salovky pruhlednou telovku(jen rozdil v cene je dvojnasobny). Se svetlou podrazkou pocitam, to jedine mi bylo jasne.
jsem koupila tedy klasické cvičky (myslim, že ta hodina týdně bude OK) a případně pak dokoupíme vyměníme…
Sama totiž nevim, jaké případně jiné.
Víc řešim, jakou botu ven - kecky nebo nějaké plátěnky ![]()
Ja bych na ven preferovala kecky(pevnejsi sportovni obuv), oni budou podle me chodit ven docela dlouho a urcite tam budou vic behat…ale dcera bude mit zezacatku platenky, dokud ji jsou…pri jejim rustu nohy nema cenu kopuvat nove, na jare by ji nebyly(zatim nemela dve sezony stejne boty)
u nas ucitelka platenky nebo cvicky nedoporucila, ze si deti casto nechtis slapnou na nohu druhemu a pak to boli…takze za mne salovky…(a Filip jde do treti a doted ma na suchac, setrim nervy jemu i pi.uc.
)
Hm, tak asi pockam na 1.9. a budu doufat…ze jeste neco sezenu…
Řeším zrovna stejný problém. My máme v papírech ze školy napsáno „cvičky s bílou podrážkou“, ale já koupím spíš plátěnky. Budu je kupovat asi teď o víkendu, tak snad mi je učitelka příští týden schválí ![]()
U nas doporucili jednoznacne salovky, pevnejsi tenisky. Ale nase skola ma telocvicnu i halu, stridaji to, a do haly je pevnejsi obuv urcite lepsi. Aktivne jsem koupila predem cvicky, ale vubec se neosvedcily, vyzouvaly se, uz nikdy vice. Taze jsme pak dodatecne shaneli tenisky-podivej se do CCC, tam nejsou tak hrozne ceny.
fidla píše:
U nas doporucili jednoznacne salovky, pevnejsi tenisky. Ale nase skola ma telocvicnu i halu, stridaji to, a do haly je pevnejsi obuv urcite lepsi. Aktivne jsem koupila predem cvicky, ale vubec se neosvedcily, vyzouvaly se, uz nikdy vice. Taze jsme pak dodatecne shaneli tenisky-podivej se do CCC, tam nejsou tak hrozne ceny.
My máme na léto kecky právě z CCC, takže asi koupím ty samé do tělocvičny ![]()
ahoj,
koupila jsem plátěnky na sucháč (taky vel. 34
) u deichmana za 150
.
Ahoj…
My loni kupovali synovi vel.36 a koupila jsem ve slevach ve sportu dvoje Nike standartni tenisky na tkanicky celkem za 1400. Oboje mely psano, ze nebarvi podlahu a v pohode nosil jedny na ven jedny do telocvicny. Noha se mu ted bych rekla zasekla a ty 36 mu porad jsou takze v nich snad jeste chvili vydrzi. A musim rict, ze se fakt vyplatilo investovat do znacky - syn mel 2× tydne telocvik, 2× tydne atletiku a boty jsou porad jak nove, zadne trhliny, seslapani atd.
Jako pokud ma dcera tak velkou nohu tak bude nejlip naucit se vazat tkanicky a zacit vybirat ne v detskych, ale damskych. Detske boty maji velky vyber tak do te 34 a pak uz nic.