Jaké brýle koupit?

30420
10.7.13 12:15

Jaké brýle koupit?

S nástupem do nové práce řeším jeden pro mě velký problém. Mám problémy s očima skrz světel. V prodejně je 12 zářivek + dalších 5 docela silných lamp. Oči mám každý den po směně jak bych týden v kuse někde kalila :-/
Proto se ptám, existují nějaké brýle bez dioptrií, které mají čiré skla a pomohly by s tímto problémem? Má někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.7.13 12:49

Můžeš si koupit speciál čočky (tedy na brýle), ty se samy zabarvují dle potřeby, odráží odlesky a pod. Zajdi do optiky, tam ti poradí. Ale jedna věc je cena, já platila před pár dny téměř 4 tis právě jen kvůli tomuto :zed: Ale je to super, nejsou potřeba sluneční brýle. Jak je ostré světlo a pod, tak se prostě sami zatmaví, je to paráda :palec: mmchdm, nezatmaví se tak, aby Ti nebyly vidět oči, takže není problém je nosit i na pracovišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.7.13 14:12

Osvětlení je normované a hygiena ho určitě při uvádění do provozu kontrolovala, problémy v interiéru s přemírou světla jsou vzácné (a řeší se vždy ochrannými brýlemi, které ti zaměstnavatel musí poskytnout). Jseš si jistá, že je to světlem? Oči trpí i kvůli jiným věcem, např. klimatizaci (sucho), zvířenému prachu atd.. Kup si Opthalmo Septonex, kapej a čekej jestli se to zlepší. Jinak k očaři, prohlédne, proměří, poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
10.7.13 20:13

@BaraF je to určitě světlem (ty stejné problémy má i šéfová), jinak problémy s očima nemám :-( a byla jsem se dneska optat v optice a řekla mi ať počítám s cca 3t :-OO. Zítra zkusím zajít k dr a poradit se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.7.13 22:31

No tak začněte u zaměstnavatele ať to dá do pořádku. Nebo zajděte k doktorovi a dejte echo na OIP (oblastní inspektorát práce). Pracovní úraz nebo nemoc z povolání, z toho mají dnes zaměstnavatelé vítr. Pracovní prostředí musí být bezpečné, osobní ochranné prostředky zajišťuje zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí