Jaké další vzdělávání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Přihlásit se na nějaké celoživotko nebo na oborově související doktorát. Prostě něco. Co má smysl a posune zas dál. Otevře možnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo se zaměřit na studium nějakého jazyka.
Zdravotní sestra mi přijde, že je krok zpět a žádný osobní posun tam nevidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všem, četla jsem, že se teď hodně z Vás hlásí na specku nebo ji má již vystudovanou. Také mám specku vystudovanou (Mgr.), pracuji v oboru na ZŠ, ale cítím, že bych se ráda vzdělávala, získávala nové kompetence. Máte nápad na další vzdělávání, kurz, školení apod.? Táhne mě to zdravotnickým směrem (dříve jsem chtěla na medicínu, ale nedostala jsem se). Takže bych ráda něco užitečného, směrem specka nebo zdravotnictví a také, aby se to dalo zvládnout při plném úvazku. Také částečně váham o změně práce, ale to zatím není na pořadu dne. Takže klidně i něco, co bude vypadat dobře v životopise.
Děkuji za všechny nápady![]()
A raději prosím anonymně (případně smazat).
Chceš ze školství odejít? Potom výcvik krizové intervence, je „vstupenkou“ do odborného sociálního poradenství. Ale ne podmínkou. Můžeš udělat až později, část může uhradit zaměstnavatel.
Pokud máš poradenský obor specky, můžeš i některý psychoterapeutický výcvik.
Taky ho mám v budoucnu v plánu(KI), ale zatím chci ve školství zůstat. Takže jsem upřednostnila školení k jednotlivým diagnostickým nástrojům, které se používají na ŠPP, semináře a kurzy prohlubující znalosti třeba o SPU a ještě celoživotní učitelství pro 1. stupeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jazyky mě moc nebaví. Ale zaujala mě ta krizová intervence a psychoterapeutický výcvik. @1Pears1 Máš vyhlídnutý nějaký konkrétní? Máš představu o časové a finanční náročnosti? Přemýšlím o odchodu ze školství, cítím, že už to tam na mě padá, netěším se tam a potřebuji změnu. Zatím je pro mě výhodné zůstat (finance, v místě bydliště, vstřícné vedení).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jazyky mě moc nebaví. Ale zaujala mě ta krizová intervence a psychoterapeutický výcvik. @1Pears1 Máš vyhlídnutý nějaký konkrétní? Máš představu o časové a finanční náročnosti? Přemýšlím o odchodu ze školství, cítím, že už to tam na mě padá, netěším se tam a potřebuji změnu. Zatím je pro mě výhodné zůstat (finance, v místě bydliště, vstřícné vedení).
Olomoucký a Jihomoravský kraj, tam se ty ceny pohybují okolo 30 000 Kč, což je v podstatě jako úplata celoživotního vzdělávání. V Praze se ty ceny pohybují okolo 50 000 Kč. Někde povolí splátky, jinde ne.
Určitě víkendovku s dojížděním. Ne takový, kde musíš odjet, povinně se ubytovat, bez kontaktu s rodinou a dětmi. Tak je to spíš na tom psychoterapeutickém. Někde dělají přijímací pohovory a vstupní testy osobnosti, jestli se na to adept hodí. Skupinu si vždy skládají sami. Aby se s ní dalo pracovat a fungovala její vnitřní dynamika. Nedoporučuje se to v období, kdy adept řeší nějakou krizi, není vhodné být méně jak rok po porodu k vůli změně prožívání vlivem hormonů. Tyto zájemce zpravidla v nejbližším cyklu neberou.
Každá organizace otvírá výcvik jednou až dvakrát za rok. Vybírej výcvik s akreditací MPSV.
Celková délka průměrně jeden rok, víkendová setkání dvakrát za měsíc, pátek odpoledne, sobota celá, neděle dopoledne.
Ale každá organizace to má trochu jinak.
Příspěvek upraven 07.07.23 v 17:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše: Více
Prosím, k jakým diagnostickým nástrojům jsi byla na školení?? Je nějaký seminář nebo kurz, který Tě nadchl?
Předem moc děkuji za inspiraci.
- Citovat
- Upravit
Ahoj všem, četla jsem, že se teď hodně z Vás hlásí na specku nebo ji má již vystudovanou. Také mám specku vystudovanou (Mgr.), pracuji v oboru na ZŠ, ale cítím, že bych se ráda vzdělávala, získávala nové kompetence. Máte nápad na další vzdělávání, kurz, školení apod.? Táhne mě to zdravotnickým směrem (dříve jsem chtěla na medicínu, ale nedostala jsem se). Takže bych ráda něco užitečného, směrem specka nebo zdravotnictví a také, aby se to dalo zvládnout při plném úvazku. Také částečně váham o změně práce, ale to zatím není na pořadu dne. Takže klidně i něco, co bude vypadat dobře v životopise.

Děkuji za všechny nápady
A raději prosím anonymně (případně smazat).