Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manželovi bych řekla svůj názor, jak jsi ho napsala sem nám. A pokud by trval na zakoupení dárků, navrhla bych, dobře, ale ať se stará sám. Od výběru, objednání, nakoupení, placení atp…že ty se účastnit nebudeš.
Pokud manžel chce obdarovat své sestry a jejich rodiny, ačkoli ty ne, tak ať dárky vymyslí a sežene sám
Nevím, proč by ses ty měla přetrhnout kvůli někomu, kdo o vás evidentně ani zájem nemá.
Nic a pokud manžel nesouhlasí, tak ať dárky vymyslí a obstará sám!
Nic
já nechápu proč něco dávat každýmu, u nás se dává jen dětem. Co vám dávají oni?
Nic. U nás si mezi sourozenci dárky už dávno nedáváme, ani u mě v rodině, ani u manžela.
Davali jsme vzdy jen detem, zbytek jsme po vzajemne dohode uz davno zrusili.
Matně přemýšlím, co nám minulý rok dali ![]()
Každej rok dostaneme od té jedné ručně vyráběné ozdoby na stromek (který ani díky kočkám nemáme), domácí vaječňák a jo - minule nám dala nějaký bylinný sirupy, protože dělá v lékárně (předpokládám, že na ně měla zaměstnaneckou slevu) ![]()
A ta druhá taky nějakou drobnost..
Jeden rok jsme přišli s tím, že si dáme dárky jen dětem (my je nemáme) a dospělí nic. Všichni to odkývali a pak jsme se sešli u tchyně a samozřejmě nám něco koupili a my byli za blbce
![]()
Jako přemýšlím, že jim dáme poukaz do Lidlu. Neurazí, nenadchne… Jako jeden na jednu rodinu.
Jeden rok jsem jim nakládala domácí utopence, což taky není nejlevnější záležitost, když jsem to dávala do takové té obří sklenice zavařovací a kupovala kvalitní špekáčky… A crcala se s tím, ale líbilo se mi, že je to osobně dělané a úspěch to mělo..
Letos se mi nechce ani to.
Blbé je, že máme společný účet, takže to není moje platba - jeho platba ![]()
Nic nekupujte a řekněte, že jste se přeci na tom domluvili.Ale předpokládám, že jak píšeš, tak tvůj chlap to udělat nebude chtít.
@Anonymní píše:Blbé je, že máme společný účet, takže to není moje platba - jeho platba- nejde přece „jen“ o peníze, mně přijde ještě horší to vymýšlení
Situace na houby, tohle se řešívá obvykle dárkovým košíkem (zde spíše krabičkou), kam bych hezky nechala zabalit čaj, kávu, dobrou kvalitní sladkost, oříšky, stužka a nazdar.. prostě pro všechny jako rodinu takový celkový dárek a máš to za slušný peníz naslušno vyřešený… žádné dary bych teda rozhodně nevymýšlela a pořád je takový balíček pro rodinku osobnější a vánočnější, jak klidně ještě dražší poukaz do Lidlu…
Nech to na něm. Mě by se líbila forma - dáváme dárky jen dětem. Protože upřímně vůbec nevím, co vymýšlet. Jenže to nechci navrhovat, protože jsme jediní, kdo to dítě má. Takže je to takové… Ehhh
@navy blue píše:
- nejde přece „jen“ o peníze, mně přijde ještě horší to vymýšlení
Mne taky!
a nejvic nenavidim, kdyz mi nekdo strci penize a chce, at mu nakoupim a zabalim darky, co jakoze da on za sebe.
Nechala bych asi na manželovi. Případně bych s ním ještě probrala, jestli dárek chce opravdu dávat (pokud vy od nich nic nedostáváte a nemáte peněz nazbyt). Jinak pěkný dárek by byl poukaz do cukrárny/kavárny (na rodinu), my tak již dávali a mělo to úspěch.
Prosím o zachování anonymu, netuším, zda sem některá z nich nechodí…
Manžel je ze tří dětí, má dvě starší sestry.
Obě mají rodiny (jedna je teda rozvedená), jedna má muže a tři děti (15 + 18 + 20) a druhá má dvě děti (13 + 15).
Ani jedna z nich není schopná se za celý rok manželovi ozvat, manžel na můj popud jim volal několikrát, ale nebraly telefon a pak nezavolaly zpět.

Když jsme na chalupě u jeho rodičů náhodou střetli i tu rozvedenou a já jí říkala, že jí manžel volal a nikdy se neozvala, tak ona že to tak má, že nějak na zmeškané hovory nevolá
No rok nyní o nich zas nevíme, kdyby se manžel nezeptat rodičů, kterým pravidelně volá, jak se sestry mají, tak ani nevíme, zda žijou…
A jako každý rok touto dobou začínám řešit, co jejich rodinám pořídit k Vánocům.
Nemáme extra moc peněz a kupovat dárek každému z nich, tak se nedoplatíme.
Loni jsme jim dali poukazy na rozvoz jídla (Rohlík, Košík), jeden na rodinu.
Letos popravdě nemám chuť jim koupit nic. Nevidím důvod, když jsme jim evidentně ukradení.
Ale manžel samozřejmě chce.
Co byste takovým dali?
Uvidíme je asi - jako každý rok - 25/12 na rodinném obědě u tchyně…