Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky mám 7. měsíčního chlapečka a pokaždé se ráno vzbudí a je pročůraný. Vaše tipy jaké dáváte přes noc plenky? Teď jsem zkoušela asi troje a pokaždé pročůraný
@Elisabeth118 pokud pročůrá všechny, měla bys ho prostě přebalit během noci častěji
@Elisabeth118 kdyz byli mali, tak Pampers premium. Pozdeji jsem davala pleny z Alberta.
Edit: jeste me napadlo, zda mu nejsou pleny male a nepotrebuje uz vetsi?
Lupilu z lidlu. Ale kdyz se procura tak je bud blba velikost, nebo na noc moc pije a je tudiz treba aspon jednou za noc prebalit.
Mohu opravdu doporučit Pampers active baby, v akci se dají sehnat cca za 250kc a malej se mi opravdu hodně procuraval po nočním mliku a ráno byl vždycky v suchu a plina durch mokrá.
U nas vetsinou procurani bylo ze spatne velikosti. Mala ma Pampersky a vydrzi celou noc. Ma teda kalhotky, prijdou mi lepsi a lip sedi, jak normalni pliny.
OT: Jeste jsem ted koukala na kalhotky od bezvaplenky a ceskeplenky, nema nekdo zkusenost?
@Kukacka123 Bezvaplenky používáme od narození a jsem moc spokojená. Ted ma mala 15 měsíců a plenka vydrží celou noc. Za mě fakt dobrý a hlavně mi vyhovuje že ta plena není navoněná ![]()
Na noc dávám synovi Pampers pants (jsou pružné a pohodlnější), po prvním nočním procurani jsem začala dávat o číslo větší než je uvedené na balení a máme klid. Ale je také pravda, že se snažím pohlídat, aby se alespoň 2× vycural, než jde spát.
@Alenice14 píše:
@Kukacka123 Bezvaplenky používáme od narození a jsem moc spokojená. Ted ma mala 15 měsíců a plenka vydrží celou noc. Za mě fakt dobrý a hlavně mi vyhovuje že ta plena není navoněná
Mne jde spis o ty kalhotkovy, protoze plenky zapinaci male nesedely a hlavne mi vadilo, ze na zadickach nebyla ta gumicka, takze nehoda byla kolikrat az na zadech… ale to byla malinka uplne, to je fakt ![]()
@Kukacka123 máme bezvaplenky a právě dcera co má v noci UM, a né MM je ráno pročůraná. Asi sáhnu pro Kolorky, mají přímo noční.
Prucorala mi plenky, když už byla na jejich horní hranici velikost (napr. plenky 3-6 kg, jak měla kolem přes pět, už ji na noc nestačily). Takže buď v noci jednou přebalit nebo zkusit číslo větší
Jinak používám Pampers premium care a ráno v pohodě (většinou 11-12 hod).
@kve-tinka píše:
@Kukacka123 máme bezvaplenky a právě dcera co má v noci UM, a né MM je ráno pročůraná. Asi sáhnu pro Kolorky, mají přímo noční.
Primo ty kalhotkovy?
Dcera uz nema ani MM a UM taky nema, v noci max vodu. Kolorky vim, ze nocni maji no. Jako mala neprocura Pampersky, ale tamty se mi libi, ze nemaji parfemaci, latex,…