Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dobrý den, malý má 9 týdnů a poslední dobou spinká celou noc. Tudiž papá jen 5× (ale cca 150 ml). Na váze neubývá, ale slyšela jsem, že by mohlo být miminko dehydratované. Také jsem četla, že má být za den 6 počůraných plen. Ovšem já přebaluji jen 5×. Samozřejmě, že když je pokakaný, tak víckrát. Večer když spinká od 22:00 do třeba 6 ráno, tak honebudím a nepřebaluji. Jak mám tedy poznat 6 počůraných plen (že není dehydratovaný). KOlikrát přebalujete vy? Děkuji a přeji hezký den
Jak poznáš, jestli je v té pleně načůráno 2×, nebo jen jednou? Neřeš blbosti a užívej si spící miminko, dokud je takové. A mimochodem, já četla, že těch plen má být denně pět ![]()
@andysek172 neres pocet plen. Nekdy je plena jen malicko pocurana, jindy nacucana. Pokud je spokojeny a nema propadlou fontanelu, bude vse v poradku.
@andysek172 Jestli ti přibírá na váze tak ho nech spinkat. Malá když se narodila tak se mi budila jen 2× v noci na kojení a po šestinedělí už jen 1× v noci a někdy spala až do 6:30 a to jí zůstalo do 10 měsíců pak už mi spala celou noc. Jediný je že sem jí před každým kojením přebalila a to zabralo jen 2 minuty
Ježiši, další tabulková matka. Dítě spí, je očividně spokojené, tak co řešíte? Spíše bych trávila méně času u internetu a nenechala si blbnout hlavu.
@andysek172 píše:
Dobrý den, malý má 9 týdnů a poslední dobou spinká celou noc. Tudiž papá jen 5× (ale cca 150 ml). Na váze neubývá, ale slyšela jsem, že by mohlo být miminko dehydratované. Také jsem četla, že má být za den 6 počůraných plen. Ovšem já přebaluji jen 5×. Samozřejmě, že když je pokakaný, tak víckrát. Večer když spinká od 22:00 do třeba 6 ráno, tak honebudím a nepřebaluji. Jak mám tedy poznat 6 počůraných plen (že není dehydratovaný). KOlikrát přebalujete vy? Děkuji a přeji hezký den
Dehydratace hrozí, když má dítě horečku, nechce se kojit, má průjem, zvrací, a stav se nelepší nebo horší. Jinak to fakt neřeš.
@zuzka2a píše:
Ježiši, další tabulková matka. Dítě spí, je očividně spokojené, tak co řešíte? Spíše bych trávila méně času u internetu a nenechala si blbnout hlavu.
Ona se nehada o tabulky, ona se pta, tak nebud protivná…
Me taky takhle spinkal. Kdyz pribira, tak klid a neboj
@zuzka2a píše:
Napsala žena diskutující na internetu… ![]()
Zakladatelko, klííííd. Pokud je mimčo spokojený, spinká, není malátný a nemá propadlou fontanelu, tak je to ok. Když budeš přebalovat každou hodinu a šest plen bude za den počůraných, tak je to v pohodě.
Pokud je vše v pořádku, tak bych to neřešila, taky to tak bylo, spíš nějaké kvalitní plinky, aby vydrželi přes noc, třeba bella happy ![]()
Neřešila bych kolík plínek pročůrá
Pokud je všechno v pohodě.
Pokud spinká bez vzbuzení tak si toho uživej
Přesně tak, vůbec to neřeš, já jsem to taky neřešila, hlavní je mít kvalitní plinky, aby se nepročůraly…ale nebudila jsem, dítě dehydratované nebylo a měla jsem to úplně jako ty, takže bych akorát řešila ty plinky