Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky.
Prosím poradíte nějaký opravdu funkční koš na pleny?
Máme obyčejný z IKEA, ale co prcek baští příkrmy je to masakr.
Poctivě vynáším i dvakrát denně, ale stejně po hodině co je tam bobek tak to dost zámoří pokojíček.
![]()
To máte v pokojíčku?
Já teda látkuju, na ty mám kýbl od barvy v koupelně pod umývadlem. Na něm leží ještě škopek, do toho dávám zabalené papírové s ranním kákošem a nějak zvlášť to nepáchne. Když jdu s košem, hodím je k tomu - cca po dvou dnech.
My máme jakýsi funkční v pokojíčku, nevzpomenu si. Nicméně dole máme obyčejný kyblík s víkem a cítit nic není. Vynášíme ho, až přetéká, nesmrdí. Možná je lepší, než ten funkční koš nahoře.
My mame specialni kos na pleny Sangenic Tec od Tommy Tipee a je to parada, akorat se tam musi dokupovat specialni zasobniky s igelity a neni to uplne levne
@RadkaAndBaby
Na ten jsem koukala. I na tu cenu náplní ![]()
Ale klidně připlatím než aby to tady tak,, vonělo,,
![]()
@Tynulda já mám látkovky v kýblu na psí granule, ten těsní suprově. My ten kýbl kdysi dostali ke granulím, pokud nemáte psa, tak když obejdete zverimexy tak určitě narazíte na nějaký za pár stovek.
My každou plenku balíme do těch jednorázovejch sáčků a házíme do normálního koše s ostatníma odpadkama a nic nikdy nesmrdí. Maj je v bille, DM… a asi jdou i použít i obyč svačinový. Jako neni to zrovna zero waste ekologický, ale to obecně mimina asi nejsou. ![]()
@Tynulda musite koupit takovy, co opravdu tesni. Nebo kazdou pokakanou zvlast do sacku a pak mate po problemu. A nebo uplne specialni kose. Ale to je drahy jak p… ![]()
@Cenarius
No zvlášť do pytlíku jsem už zkoušela dávat a beze změny ![]()
Jedině zkusím sehnat něco co lépe těsní no..
Obyčejný kyblík s víkem a nikdy jsem nic necítila. Každý večer vynest a hotovo. ![]()
Jasne, hod plastovou plenku do 4 plastovych pytliku a do plastoveho pytle a budes vonet jak fialka. Paneboze zenske, to je fakt hruza tohle cist… ![]()
Davala jsem do kyblu od malovani a poradne zavrit, pozdeji kybl na balkon. Pokid musis mit v pokojiku, co koupit takove vonave pytliky na pleny, do toho ji das, zavres a hodis do kose, po smradu ani pamatky
Pouzivala jsem venku, kdyz nebyla kam vyhodit, aby se za nami netahnul ten puch ![]()
@svntvt
Bydlet v baraku, nebo mít balkon, tak to řeším jinak, ale v bytě prostě nevím jak jinak to udělat… nebudu přeci běhat s každou plenou dolů. A kybl nevím kam bych dala…
@Tynulda bydlim ve 3.patre bez balkonu a plenky latkove a fakt sem nemela potrebu kazdou zvlast balit do sacku… normalni kybl s vikem. Po otevreni mozna smrdi, ale tak to kazdy kos, vzdyt je to jen moment, co to tam hodis a hned zavres. A pokud mas tak maly byt, ze se tam nevejde kybl, tak to jo. To kup na ty dva roky x cca 6 plenek denne hooodne plastovych sacku a budete mit doma vonavo… ![]()