Jaké dělate vy večeře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
31.1.13 11:37
@GabuleP píše:
@wildcherry to my je milujem :lol: ale ja asi jen v tom hemenexu a nebo chleba ve vqajicku…michany jsme nemela snad deset let :mrgreen:

michany, ruzny omelety atd dela moje polovicka na snidani, smrad vsude uz po rano a uz vidim, jak mi bude do obeda tezko :|,pritom mi to chutna :mrgreen:, takze si vajicka uzivejte i za me :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
31.1.13 11:39

Abych se neupsala tak tady máte to co holky co si napsali výše:
Karbanátky z lančmítu
1 konzerva lančmítu, 100–150g tvrdého sýra, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, strouhanka, tuk na smažení
Lančmít nahrubo nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, sůl a dle chuti pepř a česnek. Smícháme, vytvarujeme karbanátky které obalíme ve strouhance a usmažíme. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Květákové halušky
1 květák, 1 cibule, 50g másla, 2 vejce, 100g tvrdého sýra, sůl, pepř, strouhanka, tuk na smažení
Pokrájená cibuli osmažíme na másle, přidáme nadrobno nakrájený květák a dusíme asi 10 minut. Odstavíme, přidáme vejce, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Když je směs řídká, zahusžtíme strouhankou. Lžičkou vykrajujeme z těsta halušky které obalujeme ve strouhance a v horkém tuku opékáme z obou stran. Podáváme s vařenými brambory.

Honzovo překvapení
600g kuřecích prsíček, 150g angl. slaniny, 1 cibule, 1 paprika, 150g nivy, gril. koření, sůl
Na alobal položíme slaninu, plátky cibule, naklepané a okořeněné kuřecí řízky, plátky papriky, sýr a zabalíme. Dáme na plech, podlijeme a pečeme v horké troubě asi 45 minut. Podáváme s chlebem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
31.1.13 11:41

Teď končím, odpoledne nebo spíš večer můžu zase něco připsat… ;)
kdyžtak hoďte téma-těstoviny, polévky, pizzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3444
31.1.13 11:42

@wildcherry beru te za slovo :mrgreen: ja si na snidani micham takovy jogurt :) takze ty mam pomerne jednotvarne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3444
31.1.13 11:44

@zasemamina jsi zlata :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
31.1.13 11:46

Buď máme studenou večeři (chleba, houska…) nebo něco nenáročnýho uvařim… rejžovej nákyp, žemlovka, chleba ve vajíčku, knedlík s vajíčkem, toasty… je to různý… někdy máme zbytky od oběda… prostě jak kdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
31.1.13 11:53

Tak my dělame večeře tak pul napul teple-studene, teple napr. domaci pizza, hermelin v troube, brambory+slanina+oregano v troube, tousty, ted v zime i docela polivky, manzel nekdy klobasku nebo parek-ja to nejim, a studene klasika co tady padlo plus mě ještě napadla uzena makrela, to taky máme občas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
31.1.13 13:13

Tak ja varim jak obedy, tak i vecere ze sezonni zeleniny a neprijde mi, ze by to bylo extra drahy, treba vcera jsem udelala salat z krouhanyho zeli, mrkve, cibule, jogurtu, trosku majonezy a v tomu jedno kureci prso, bylo to i dneska k obedu
nebo kapustovy hrnec s masem, ale i bez…
porkovou polivku, celerovy krem, cocku s rajcatovou konzervou, mrkvi, muze byt i troska skorice
V pondeli jsem byla na vysetreni, co se jidla tyce, i kdyz podle nutricni terapeutky varim dobre - hodne zelenina a maso, tak mymu telu je 43, melo by mi to ukazovat 14, kdyz mi je 28. Jim jen 3 jidla denne a malo piju, takze jestli chci byt zdrava a uzit si deti co nejdyl, tak se musim snazit a nejist jako prase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
31.1.13 13:58

Tak 4×,,co dům dal,, a jinak pizzu, špagety, guláš, buřtguláš, palačinky, zapečené brambory, fleky, párky, krupicovou kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
31.1.13 13:59

Myslela jsem 4× týdně :mrgreen:.
Jo a 1× za měsíc jdeme do restaurace, puboši to milují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
31.1.13 15:26

Saláty vlastně taky, těstovinový, rýžový, fazolovo-tuńákovo-sýrový a pod., hlavně vlétě, přes zimu ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
31.1.13 16:49

Tak sem tu, všechno mám z kuchařky „Co bude dnes k večeři“
Houbová večeře
Houby, cibule, čerstvá paprika, 1 malá konzerva lančmítu, sůl, pepř, kmín, 3 vejce, sekaná pažitka
Pokrájené houby podusíme na nakrájené cibulce, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, nakrájený lančmít, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Zalijeme vejci, promícháme a smažíme, až vejce ztuhnou. Nakonec posypeme pažitkou.

Utopenci v Moravance
Točený salám, 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka, cibule, sůl, pepř, cukr
Do veliké sklenice vyklopíme kyselou zeleninu, větší množství cibule nakrájené na kolečka, osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. Točený salám nakrájíme na větší kusy, promícháme se zeleninou a necháme 24 hodin uležet v chladničce.

Veka s překvapením
1 veka, 2 vejce vařená natvrdo, 1/8 másla, 2 tavené sýry, hořčice, 300g salámu, ½ sklenice sterilované zeleniny, sůl
Bílky nakrájíme nadrobno, žloutky utřeme s máslem, sýrem a hořčicí, osolíme, přidáme ostatní suroviny nakrájené nadrobno a vše dobře promícháme. Necháme chvíli odležet. Směs nandáme do vydlabané veky a naplněnou veku necháme asi hodinu v chladničce ztuhnout. Krájíme šikmo na plátky.

Zapečené rohlíky s párky
4 rohlíky, 2 párky, 50g sardelové pasty, 200g tvrdého sýra
Rohlíky podélně rozřízneme a střed vydlabeme. Vnitřek rohlíků vytřeme sardelovou pastou, vložíme půlku párku rozřízlého podélně a navrch vložíme plátek sýra. Půlky rohlíků k sobě přitiskneme a pevně zabalíme do alobalu. Zapečeme v troubě. Podáváme teplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
1.2.13 07:24

Mám ráda teplé večeře, hlavně přes zimu, drahé mi to nepřijde, vzhledem k ceně kvalitního pečiva, sýrů a salámů na studenou večeři..
Zbytek rodiny obědvá přes týden mimo a mě nevadí, že mám stejné jídlo k obědu a k večeři. Nebo o víkendu dělám na večeři rychlé teplé jídlo. I děti mají rády po celodenním shonu druhé teplé jídlo, nají se víc.

Dělám např. špagety s masovou nebo sýrovou omáčkou, bramboráky, sladké knedlíky(koupené hotové nebo mražené),zapečené veky se sýrem, topinky, obložený chleba ve vajíčku, tousty, játra s rýží nebo rychlé rizoto(se zeleninou a obraným masem z polévky na oběd např.)filé na másle s kmínem nebo husté polévky s pečivem. Někdy hranolky nebo krokety se sýrem a kečupem, párky, pizzu. Různé zapečené pokrmy(z brambor, těstovin),dětem žemlovku..Řídím se podle toho, kolik mám času a jaký máme režim odpoledne(starší kroužky), podle toho buď uvařím dopoledne nebo večer. Jídlo se dá ohřát vždy.

Ty recepty z rychlých večeří mi zase tak super nepřijdou. Lanšmítem a točeným salámem bych sebe a děti pravidelně cpát nechtěla :nevim: Nedávám to ani do zapečených pokrmů, buď šunku nebo maso, ze kterého udělám polévku a potom ho oberu.

Naše celková částka za jídlo není nijak astronomická, není pravda, že teplé večeře jsou drahé, jak tu někdo psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
1.2.13 08:10

@Jana206
Ja myslim, ze je to uhel pohledu-kupuju kalitni lancmit, ktery ma 93% masa-nevidim nic spatneho ho upict k veceri s bramborovou kasi. Ja zas bych diteti ani nam k veceri nedala sladke knedliky z polotovaru ani krokety ci hranolky s kecupem :nevim: Tim nechci rypat-jen, ze kazdy to ma se stravovanim jinak a to, co jiny by si nedal, nekdo di dava pravidelne ;)

My mame na teple vecere casto polevku (miluje i mlada) rybu nebo kureci maso-s ryzi nebo bramborem. Hodne delam maso se zeleninou ve woku. Jeste casto vecerime kuskus. Snazim se delat lehka jidla, aby nam na noc nebylo tezko. Hranolky a krokety se u nas teda nedelaji vubec, jen pecene brambory v troube (coz je vlastne to same jako hranolky z brambor v troube), ale bramboraky, plnene knedliky, kachnu a jina „tezka“ jidla varim k obedu. Zatim je dcerka mala, tak veceri stale kasi s mlikem, ale nekdy uz si da i pecivo nebo tu rybu s br. kasi, polivku kdyz je, tak si da vzdycky, ale mlecne kase zatim porad jedou:-) A my s manzelem mame radi salaty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
1.2.13 08:18
@Luciiia píše:
Tak ja varim jak obedy, tak i vecere ze sezonni zeleniny a neprijde mi, ze by to bylo extra drahy, treba vcera jsem udelala salat z krouhanyho zeli, mrkve, cibule, jogurtu, trosku majonezy a v tomu jedno kureci prso, bylo to i dneska k obedu
nebo kapustovy hrnec s masem, ale i bez…
porkovou polivku, celerovy krem, cocku s rajcatovou konzervou, mrkvi, muze byt i troska skorice
V pondeli jsem byla na vysetreni, co se jidla tyce, i kdyz podle nutricni terapeutky varim dobre - hodne zelenina a maso, tak mymu telu je 43, melo by mi to ukazovat 14, kdyz mi je 28. Jim jen 3 jidla denne a malo piju, takze jestli chci byt zdrava a uzit si deti co nejdyl, tak se musim snazit a nejist jako prase…

Ty jo, jak je to nespravedlivy, co? Mela jsem to podobne a hodne dela ten pitny rezim, byl to ocistec, ale dneska uz min 1,5 l vypiju a zainvestovala jsem do rasy a mladyho jecmene a to mi pomohlo se detoxikovat, ani ne tak zhubnou-to jsem byla ok, ale zmizely otoky a pocit tezkosti. A 1-2× do mesice (podle penez, nekdy taky vubec) chodim na lymfomasaze. Ale to jidlo je u me porad boj-taky jim jen 3× denne a k tomu 2 kavicky denne :oops:
Jinak ja mam letos taky 28 a me to ukazovalo 40 :oops: Ted na posledni kontrole mam 24 :pankac: Tak jsem te chtela povzbudit ;)

A dotaz-delas ten salat se zeli jako coleslaw salat? Shanim na dobry coleslaw recept, tak prosim das ho sem? Dik!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí