Jaké dělate vy večeře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
836
1.2.13 12:21
@mischelinmisa píše:
Já myslím, že takové levné jídlo je játrová omáčka. Ale já ji dělám jen jednou za čas. Nepřijde mi to moc vhodné pro děti, ale mě tááák chutná :) Je těžké vařit levně z kvalitních surovin. Já třeba za 20dkg dětské vepř. šunky platim přes 60kč. A z toho udělám max. snídani pro všechny. Někde jsem četla, že na jeden den stačí 150kč na jídlo. Tomu se mi ani nechce věřit.

To máš pravdu, a teď k té šunce ještě sýr, pečivo a třeba vajíčko-pokud není domácí chov, a hned se divíš proč zhubla peněženka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
1.2.13 12:26
@pikola píše:
jako suche salamy, juniory, tocenaky a lunchmeaty neuznavam.

To my zrovna nejíme. Šunka, sýr, pomazánky, zelenina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.2.13 12:28

@zasemamina Všechno je drahé a kolikrát nekvalitní. Mám tři děti a každý den jim dávám jogurt. Jeden stojí skoro dvacku. To je 60kč za den. YTo je 420 za týden a 1800 za měsíc. Je to hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.2.13 12:29

@tessy A co třeba jíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.2.13 12:33

Tak u nás večeře je jakoby oběd.. To co uvařím na oběd má manžel na večeři, protože chodí z práce v 6 a jak tu někdo psal, teplé jídlo většinou nemá…
Dělám většinoou polévku a druhé..
O víkendu to je jak kdy. Někdy chléb se sýrem teplý čaj a někdy si uděláme nějaké zapečené brambory atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.2.13 12:37

Tak zrovna dětská šunka prý podle nějakých testů má víc soli než určitá kvalitní šunka od kosti..
Něco jsou jen reklamní tahy výrobců..

Játrová omáčka vhodná je, já ji vařím i pro děti dvakrát do měsíce. Vhodnější jsou vepřová nebo hovězí játra než kuřecí a krůtí..Je to tak k vůli železu, obsahují ho hodně a dcera trpěla chudokrevností. Doporučili mi, že se nemám bát jí dát dušená játra - omáčku, už před 2. rokem. Je sice pravda, že játra obsahují jako všechny vnitřnosti odpadní látky těla, ale to by člověk nemohl jíst nic. Vše je nutné brát trochu s rozumem. Kdybych měla poslouchat doporučení, tak je fakt, že ty játra nemá ještě teď :mrgreen: A potom ještě játrový knedlíček do polévky máme taky rádi.
My si je sem tam dáváme ještě navíc jako lahůdku - pečená jatýrka s bramborem nebo chlebem, hořčicí nebo tatarkou, taky dobrá večeře :palec:
To ale dětem nechutná.

Já se přiznám, že nemám ráda starší pečivo, jen čerstvé, máme v mrazáku nebo kupujeme v pekárně, ale mám ho ráda jen ten den, co ho vytáhnu nebo koupím. Takže jakékoliv pečivo starší než jeden den spotřebovávám jinak - topinky nebo chleba ve vajíčku, obloha, to se snažím omezit k vůli smažení, nebo zapékáme v toustovači jako tousty, nebo rohlíkové těsto na pizzu, žemlovku pro děti(já to nejím) nebo nádivka ke kuřeti.

V létě máme pořád zeleninu - nejraději ve formě různých nákypů nebo zapečené - např. cukety, lilky, patizony, potom máme jako přílohu rajčata, papriky, okurky nebo saláty z nich.
V zimě taky, ale méně, protože to není čerstvá česká zelenina a výživové hodnotě mám své mínění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.2.13 12:48

@Jana206 Šunku od kosti i děti nejí, tudíž nekupuju, takže nemůžu srovnat. Ale Čtyři roky jim jen tu šunku, žádný salám. Byla jsem na návštěvě a dala si tam z mísi paprikáš. Fuj, to byl hnus. Zlatá šunka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
1.2.13 12:58

@Luciiia

Tak to mame uplne, ale uplne stejne :mrgreen: u me taky pristroj tvrdil, ze jsem obezni a mam to jen od pasu dolu :-) Do pasu je to ok, tam jsem zas skoro podvvyzivena…nejlepsi by bylo, abych cely den byla jen za pultem a byla videt jen ta horni pulka :mrgreen: A pekne me to u ty Mudr prekvapilo-sportuju, pomerne slusne se stravuju…holt ten pitny rezim no…aby se to „vyplavilo“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
1.2.13 13:09
@mischelinmisa píše:
@tessy A co třeba jíte?
@tessy píše:
To my zrovna nejíme. Šunka, sýr, pomazánky, zelenina…
;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
1.2.13 14:12

Jako ja se klidne priznam, ze to levne fakt neumim. Ve trech lidech projime skoro cely muj rodicak. Jdu do kramu pro normalni nakup a necham tam majlant. K snidani mame pecivo a k tomu pomazanka/maslo/domaci dzem/med/syr/sunka/vajicko/zelenina-jak kdy, podle toho co je. Jogurty mame malo, pac dcerka ma intoleranci laktozy, tak jime doma jen bezlaktozove a nemame je v lednicce porad. Varim z cerstvych surovin, nemam rada polotovary. Jime ryby, hovezi maso, drubezi maso, veprove min, jatra, kralika, tofu, soju…Pecivo si kvuli dceri pecu doma-v kupovanym je casto mleko a to i v chlebu. Co se uzenin tyce, tak kupuju prsni sunku, sunku od kosti, ale i trvanlive salamy, ale musi byt kvalitni-napr. choriso. To nedavam ale diteti. Syry-v podstate jakekoli, na testoviny parmezan. Vajicka-jen z podestylky-ne kvuli vyzive, ale kvuli tomu, ze jsem byla na exkurzi v drubezarne a videla jsem nosnice v klecich a odmitam to podporovat. Ovoce a zeleninu-neco mam od mistnich zemedelcu-brambory, cibuli, cesnek, jablka, mrkev, celer…Mame zahradku u rodicu, takze v lete mame vlastni a i to zpracovavame na zimu. Jsem ujeta-vim to o sobe, je to profesionalni deformace-muj obor je bezpecnost a kvalita potravin. Delam si i na Vanoce vinne klobasy, obcas i doma sunku :oops: Ale na stranu druhou nepohrdnu pecenym buckem nebo zabijackou :mrgreen:

Ani nevim, kde by se dalo usetrit-pokud chci sunku od 90% masa, tak cena je plus minus 190 kc/kg :nevim: Ovoce a zelenina je v lete levnejsi, ale vetsinu roku taky +- stejne. Chodim nakupoat do Lidlu, mistni Tesco je katastrofa a jiny kram tu neni, ale jsem spokojena-cerstva ovoce a zelenina, jogurt sice pilos, ale vyrobce je Holandia, sunka 96% masa, maso cerstve-takze me to staci :-)

Na cem setrite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
1.2.13 14:29

@pansy chorizo bych si dala…asi dneska mrknu v krame, mnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
1.2.13 14:33

@Luciiia
:mrgreen: my na nem s manzelem ujizdime, nejlepsi je origos ze Spanelska, chutna lip, nez cesky :-) My mame v lednicce, asi si dojdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
1.2.13 14:35

Jezis, ja musim do kramu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
1.2.13 14:37

@Johankac U nás se dělá teplá večeře, protože k obědu máme chleba. Udělat nějakou pomazánku je velmi levné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.2.13 14:46

No koukam jak se to rozjelo… :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie