Jaké dělate vy večeře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
1.2.13 14:50

Holky, jen tak dál, dobře inspirujete ;)

• Citovat
  • Upravit
2659
1.2.13 15:01
@Johankac píše:
Poradte jake delate večeře? Snažim se šetřit nebo spiš vijit s malo penezi.Co udelam k obedu vetšinou i večeřime, ale když udelam omačku, tak chci aby zbyla i na druhy den a ješte trochu schovat do mrazaku.Tak jake levne večeře? Jsme 4 ja manžel dcera 9let a druha dcera 2roky.

U nás je večeře hlavní jídlo dne. Teď v zimě je to buď polévka (do té dám vše, co je po ruce - zeleninu, rýži, vločky, luštěniny atd.) a k tomu domácí chleba, nebo zelenina dušená/vařená/pečená a k tomu např. pohanka, jáhly, rýže, polenta atd. Jednou týdně pak ryba se zeleninou a jednou maso se zeleninou. Občas těstoviny s pestem, suši, domácí zeleninová pizza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.13 14:38
@zasemamina píše:
Mám doma kuchařku „Co bude dnes k večeři“ od nakladatelství DONA. Jsou tam perfektní recepty, opravdu levné. Pokud chceš, pošlu něco v SZ.
Jinak u nás taky většinou rychlovky nebo co si kdo najde v ledniciPříspěvek upraven 31.01.13 v 10:27

Ahojky, mohu take poprosit o nejake recepty do SZ? dekujuuu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.2.13 17:21
@ohnivá žena píše:
Ahojky, mohu take poprosit o nejake recepty do SZ? dekujuuu.

A máš nějakou představu, jaké recepty by jsi chtěla? Mám na mysli, těstoviny, pizzy a slané koláče, maso, sladké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.13 21:53
@zasemamina píše:
A máš nějakou představu, jaké recepty by jsi chtěla? Mám na mysli, těstoviny, pizzy a slané koláče, maso, sladké…

Neco nenarocneho a levnejsiho.Rada bych pizzu, urccite s testovinami i s, masem. Varim spise z veproveho, plecko, obcas kyta, mleta a kureci.Ja nejsem zadna kucharka, v mase se nevyznam moc. A popravde me to ani moc nebavi. A take jako vetsina, resim finance.Take nejakou pomazanku, ne rybi a z vajec a cibuli. Pritel cibuli nesnasi.Tak neco co te napadne.Moc i dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxl
27.2.13 17:58

Teplá večeře bývá levnější a víc zasytí

I těstoviny jdou upravit na moc způsobů, např. s houbami a vajíčkem, ale i se zbytky masa z pekáče se sosem nebo s tuňákem.

• Citovat
  • Upravit
2677
27.2.13 18:30

Určitě to tady padlo, ale -pomazánky vajíčková, krabí (ta vyjde opravdu levně - krabí tyčinky mají všude v supermarketech do 20 Kč a do toho majolka, třeba i s jogurtem), mrkvová, rybí, budapešťská.. -Toasty, topinky, chléb ve vajíčku (smaženka) - bramborová kaše s čímkoli, krupičná kaše, těstoviny na mnoho způsobů - nějaký salát s bagetkou - babička nám vždy dělávala palačinky, nebo lívance :jazyk:, takže když mám chuť pustím se i do toho..
napadá mě toho moc :lol: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Spajee
27.2.13 18:53

Diskuzi jsem rychle prolítla, tak se možná budu opakovat :think: Já si občas udělám špagety, hodím na ně míchaný vajíčka a poliju kečupem :palec: Někomu se to zdá divný, ale já se vždycky oblizuju… :P Dneska jsem třeba dělala fakt levný jídlo - špenát a bramborové placky. Koupila jsem špenátový protlak za cca 10Kč 450g. pár stroužků česneku a jedna cibule se u nás najde vždycky.. bramborový placky jsem udělala z uvařených brambor, trochu hrubé mouky a jednoho vajíčka. A smlslí jsme si pěkně :) Chlapovi jsem k tomu udělala vepřové výpečky se špekem, ale já vepřové nejím, tak jsem to jedla takhle samotné :) Jinak obvykle dělám volský oka, míchaný vajíčka, k tomu třeba oprančený párek nebo anglickou, když mám starší pečivo, hodím ho do topinkovače a ještě za tepla na něj položím, co doma mám - salám, sýr, paštiku… Nebo dělávám česnekové nebo bylinkové máslo - máslo (když nemám, klidně použiju margarin..) utřeš se solí, mačkaným česnekem/bylinkama a pak je to eňo ňuňo na toustíčkách (i z rohlíků ;) ) a ještě když je k tomu čerstvá zeleninka… mmm… :) Jinak co si pamatuju z dětství, mamka nám často dávala těstoviny s kakaem, krupičku nebo třeba puding s piškotama ;)

• Citovat
  • Upravit
2677
27.2.13 18:56

@Spajee

Né, puding s piškotama.. proč si to napsala :lol: :cert: :lol: :jazyk: :jazyk: :jazyk: :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Spajee
27.2.13 19:18

@AnySs Já když jsem tady vypisovala, co všechno jíme, taky mě přepadla mlsná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Právě přemýšlím, co zobnu :P

• Citovat
  • Upravit
2677
27.2.13 19:25

@Spajee
Puding s piškotkama a ty piškotky trochu zakáplý sirupem :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
27.2.13 19:47

@Spajee já bych si dala tu krupicovou kaši :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.13 21:32

Holky, kdyz ja mam doma tak mlsnyho chlapa :cert: tyhlecpomazanky by nejedl a neji tamto a tamto a kdyz mucto reknu, tak mi jeste vynada, ze to neni pravda, ze vybiravej vubec neni :cert: tak fakt nevim co by chtel :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
27.2.13 22:07
@ohnivá žena píše:
Holky, kdyz ja mam doma tak mlsnyho chlapa :cert: tyhlecpomazanky by nejedl a neji tamto a tamto a kdyz mucto reknu, tak mi jeste vynada, ze to neni pravda, ze vybiravej vubec neni :cert: tak fakt nevim co by chtel :pocitac:

asi by chtěl postavit v kuchyni grill a rožnit prasátko :D :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
28.2.13 08:57

Mám super knížku od Jarmily Mandžukové- Vaříme šetříme (kapsu i čas). Jsou tam prima recepty, převážně ze zbytků a „co dům dal“. Mají ji v Levných knihách a je fakt dobrá. Většinou vařím sobě na oběd- malá má ještě mléko ode mně a manžel má teplý oběd v práci. K večeři pak buď chleba s něčím (sýr, tvaroh, pomazánka, máslo s řeřichou…) nebo polévka s rohlíkem, chlebem. Výjimečně manželovi dovolím, aby snědl můj oběd na druhý den :). Teplé večeře jsou podle mně drahé, zbytečně syté a tak je máme málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí