Jaké doklady otce jsou potřeba do nemocnice?

1459
27.8.11 09:41

Jaké doklady otce jsou potřeba do nemocnice?

Ahoj. S přítelem za dva měsíce čekáme přírůstek do rodiny:) Celou dobu jsem si myslela, že bude stačit, když do porodnice pojedeme oba s rodnými listy a OP. Nyní jsem ale v časopise četla, že když nejsme oddáni, tak že je potřeba vyplnit dopředu na matrice nějaký dotazník o otcovství a nechat ho úředně potvrdit, jinak nám tátu do rodného listu malého nedají.. :nevim:

Můžu se teda zeptat, jak to je? Děkuju :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Neprihlasena Jaruna
27.8.11 09:47

Ahoj,musis na matriku a tam rict,ze jde pritel podepsat otcovstvi.Zaroven tam podepisete,jake chcete jmena a prijmeni pro dite,to je vse.Tento papir pak vezmes sebou do nemocnice.

• Citovat
  • Upravit
29436
27.8.11 09:48

Příspěvek upraven 17.05.16 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.8.11 10:02

a ještě se musíte dohodnout jaké příjmení dítě ponese. Z různých hrůzných zkušeností známých i cizích v diskuzích doporučuji dát dítěti příjmení po tobě. V případě svatby se to snadno změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
27.8.11 10:06
ynax píše:
a ještě se musíte dohodnout jaké příjmení dítě ponese. Z různých hrůzných zkušeností známých i cizích v diskuzích doporučuji dát dítěti příjmení po tobě. V případě svatby se to snadno změní.

My už jsme domluvení, že bude mít příjmení po tátovi. Já si to tak přeji. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
27.8.11 10:06

Díky za reakce, v týdnu tam zaběhneme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.8.11 10:24
Motýlková píše:
ynax píše:
a ještě se musíte dohodnout jaké příjmení dítě ponese. Z různých hrůzných zkušeností známých i cizích v diskuzích doporučuji dát dítěti příjmení po tobě. V případě svatby se to snadno změní.
My už jsme domluvení, že bude mít příjmení po tátovi. Já si to tak přeji. :wink:

ja take davala prijmeni po otci. je to tak zazite. cloveka ani nenapadne, ze to muze komplikovat nektere veci. me treba odmitli vydat pro malou hotovy pas, nenapadlo mi, vzit si nejaky doklad, kde bude uvedeno, ze je moje dcera a mam pravo na prevzeti, podle jmena to patrne nebylo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
27.8.11 10:30
gabi.design píše:
Na jakékoliv matrice vyplníte souhlas s otcovstvím. Udělají vám to na počkání, sebou musíte mít OP a těhotenskou průkazku, dostanete tam kulaté razíko, vyplníte jak se bude dítě jmenovat a oba podepíšete, každý dostanete originál. Pak to vezmeš do porodnice, kde to odevzdáš.

Ještě doplním - kromě OP a těhuprůkazky musíte mít i rodné listy :wink:

• Citovat
  • Upravit
29436
27.8.11 13:28
Palina.zl píše:
gabi.design píše:
Na jakékoliv matrice vyplníte souhlas s otcovstvím. Udělají vám to na počkání, sebou musíte mít OP a těhotenskou průkazku, dostanete tam kulaté razíko, vyplníte jak se bude dítě jmenovat a oba podepíšete, každý dostanete originál. Pak to vezmeš do porodnice, kde to odevzdáš.
Ještě doplním - kromě OP a těhuprůkazky musíte mít i rodné listy :wink:

To vlastně taky, na to jsem už zapomněla. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
27.8.11 18:57
gabi.design píše:
Palina.zl píše:
gabi.design píše:
Ještě doplním - kromě OP a těhuprůkazky musíte mít i rodné listy :wink:
To vlastně taky, na to jsem už zapomněla. :-D

Já si to pamatuju hlavně díky tomu, že přítel byl upozorněn, že by si měl ten svůj „salát“ nechat vystavit nový…protože příště už by jinde tak benevolentní být nemuseli a odešel by s nepořízenou :lol:

• Citovat
  • Upravit
30.8.11 10:19

teď jsme to vyřizovali, a k dokladům co už tady uvedeny jsou potřebuješ ještě v případě že jsi rozvedená, tak doklad od soudu o rozvodu, s potvrzením nabytí právní moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
30.8.11 11:49

Sluníčko, včera jsme to zařídili a je hotovo:) Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí