Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda holky, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho dopředu jste si zamlouvaly na radnici datum svatby? My bychom chtěli nejspíš duben a vůbec nemám představu, kdy tam zajít
Jsme z Pardubic-kdyby někdo věděl aktuálně i tam…Díky!
záleží jak moc atraktivní destinaci si zvolíte, někde jsou čekačky i rok dopředu, ale pokud je to jen na radnici, tak tam asi ne, zavolala bych tam a zeptala se - ideálně
oni to tam budou vědět nejlíp!
Nevím, jak v Pardubicích, ale leckde jsou jisté termíny a datumy zamluvené hodně dlouho dopředu. A jiné, třeba pátek ráno v devět, tak ten si můžeš zamluvit skoro ze dne na den.
Doporučila bych ti normálně brknout na matriku a pozeptat se, jak je to se zamluveností, domluvit pak možné volné termíny doma (jakože v poledne už ne, ale v jednu by to ještě bylo volné) a pak si tam zaskočit pro jistotu ten termín už definitivně zamluvit. Půl roku není ani brzy, ale ani pozdě.
V dubnu není moc svateb, takže opravdu záleží na datumu- jestli nevychází nějaký krásný. Klidně už si ho ale zamluvit mužete a budete mít jistotu. Zvlášť, jestli chystáte větší svatbu, tak kvuli pozvánkách a aby si příbuzní udělali čas
Já zamlouvala dva měsíce dopředu, ale byla to rychlosvatba (taky v dubnu
)
Díky holky, no velká svatba to určo nebude, ale taky bych to měla pro jistotu zamluvené, já teda chtěla květen, ale to jsem si zase vyslechla, že je nějaká pověra a aby se mě každej celej život ptal, jestli jsme se nebáli se brát v květnu… ![]()
ahoj lyrico
my zamlouvali tuším dva tři měsíce předem, brali jsme se v říjnu
podle mě duben by neměl být problém ![]()
Příspěvek upraven 26.08.11 v 09:10
sterezie píše:
ahoj lyricomy zamlouvali tuším da tři měsíce předem, brali jsme se v říjnu
![]()
podle mě duben by neměl být problém
Ahojkyy
![]()
Tak já to teď zatím hrotit nebudu a zamluvíme to po Novym roce…
My jsme si zamlouvali cca 6m před dnem D. Čím dřív si datum zamluvíš, tím větší šanci budeš mít i na výběr přesné hodiny. ![]()
my se tady taky brali v dubnu a byli jsme na radnici v lednu - na začátku a první volný termín krom 13.4 - co byl pátek byl až 27.4.....
Byt tebou necekam a zavolam tam hned. V nejhorsim, pokud jeste nebudou vytistene pozvanky, to jetse mjzete zmenit, ale kdyz po Novem roce nebude volny termin, nic s tim nenadelate… Resp. treba bude, ale v patek… nebo v sobotu brzy rano. Ja si zamlouvala termin svatby nekdy brzy na jare, na leto a v podstate jsem mela na sobotu krom brzkych terminu pred desatou jedinou moznost, nastesti se to zrovna hodilo.A to oddavali po ctvrt hodine,
Ahoj,já se vdávala teď v sobotu a termín jsme zamlouvali necelé 2 měsíce předem. A v pohodě ![]()
Jeste lepsi to bylo se saty, jsme se brali v cervenci, saty jsem vybirala v kvetnu a koukali na me, ze jdu jako pozde
Ale ted uz je salonu asi vsude kvanta, tak to nebude problem.
u nás ve městě můžeš zamlouvat nejvíce půl roku předem, ale min. tam chtějí asi 14 dní předem
teda toto se vztahuje na obřady na radnici…
My zamlouvali v březnu a svatba byla v srpnu,ale u nás to jde i týden před pokud je volný termín.