Právo otce na děti

25.8.11 17:58

Právo otce na děti

Mám takový problém. Mám malá dvojčata, mají rok a půl. Od začátku jsem s dětmi sama, zůstali jsme u rodičů. Otec dětí během těhotenství za mnou v té době chodil, ale co se narodily děti jsem si uvědomila, že žít spolu nebudeme. Dnes je to rok a půl co se o děti starám sama. A teď k situaci. Je závislý na marihuaně, vím, že dříve měl problémy s drogami (pervitin). Dále je závislý na výherních automatech. Bydlí u kamaráda, trvalé bydliště má na městském úřadě, má exekuci na plat, spousty dluhů. Tři měsíce poo narození dětí mi byly dvojčata svěřena do výhradní péče, on s tím souhlasí. Celou výbavu jsem si kupovala za své. Alimenty platí jak jdy, nyní mi například tento měsíc neposlal nic, protože to naházel do automatů. Pořád mi vyčítá, že za celou situaci můžu já, že s ním nechci být. Jsou to asi 4 měsíce co mi posílal vulgární a výhružné sms, je o tom zavedený zápis u soc. pracovnice.
A dnes jsem mu napsala sms s tím, kolik mi dluží peněz za alimenty a on mi pořád jen vyhrožuje, že mě dá k soudu, že mu nechci dávat děti samotné ven. Dohodli jsme se na každou lichou sobotu na návštěvě, už tu 12 týdnů nebyl. Dnes mě zasypal smskami, že mě dá k soudu, že mu nechci děti půjčovat ven a nakonec, žemě dá k soudu a bude chtít střídavou péči. Já vím, že bych asi měla být klidná, ale stejně mám strach, co myslíte, má vůbec takový člověk na něco nárok, mohl by uspět? Jsem ze všeho už naprosto unavená, honička kolem dvojčata ještě jeho výhrůžky. Má šanci je dostat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4306
25.8.11 18:12

Schovávej si důkazy o vyhrožování, spolupracuj se sociálkou (hlaš vše) a v případě, že dojde k soudu, raději si vezmi dobrého právníka. Šance, že by pak dostal střídavku, by byla v tomto případě minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
25.8.11 18:22

Taky myslím, že šance aby uspěl s nějakými jinými návštěvami je minimální, ale schovávej všechny důkazy a kdyby to fakt dotáhl k soudu, vem si právníka. Jistota je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
25.8.11 18:46

Vše si zapisuj, schovávej…přesně jak radí holky, na sociálce to oznam, sami ti řeknou, že takový člověk by neměl mít šanci. Už kvůli tomu, že bral drogy, hraje automaty, nemá trvalé bydliště a vůbec by neměl kde děti umístit, děti nemohou být svěřeny do střídavé péče. To všechno musí soud zohlednit.
A tobě radím jedno…ikdyž píše sms, tak mu vůbec neodpovídej, ani neoznamuj, kolik dluží, veď si poznámky a za čas ho dej k soudu ty sama, za neplacení alimentů…
Ať je jaký chce, dala bych od něj ruce pryč, za čas si najdeš přítele třeba, a život ubírej svým směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
25.8.11 18:52

Na střídavou péči musí prokázat vhodné zázemí pro děti, což bydlení u kamaráda jistě není, jedině, že by tam měl pro děti samostatný pokoj vybavený dětskýma postýlkama apod., což u něj asi nehrozí. Píšeš, že má exekuci na plat, takže pracuje, jak by řešil hlídání dětí když by byl v zaměstnání. Předpokládám, že na hlídání nemá finanční prostředky. Navíc mám pocit, že střídavá péče může být až u starších dětí (ale to je jen moje domněnka). Musí to být dosti náročné, ale ohledně střídavé péče bych si starost nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
25.8.11 19:07

Souhlas s holkama…Jen mě ještě napadlo - pokud ti neplatí pravidelně, neuvažovala jsi o podání exekuce na plat? Pokud znáš zaměstnavatele, tak je to bez problémů. A výživné je přednostní pohledávka, tudíž by mělo přednost před jinou exekucí/jinými exekucemi, které má na plat… :think:

• Citovat
  • Upravit
29577
25.8.11 19:16

vůbec nemusíš mít strach. Jemu soud děti nesvěří do střídavé péče ani omylem. A návštěvy možná tak pod dozorem.Právník ani nebude potřeba,stačí vše dokládat na sociálce,jako důkazní materiál. A zkus i tu exekuci na plat. Třeba něco málo dostanete…
Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.8.11 19:36

Taky se pridavam k holkam!!! Vse zapisuj, zaved si denicek, kam si kazdy vikend budes psat, zda-li prisel nebo ne, pokud s nim neni kloudna rec, radsi nekomunikuj, kazda malickost by mohla byt pouzite proti tobe (i kdyz by i tak nemel sanci).

Vsechno co pises soud musi zohlednit. Bydli u kamarada? Nema zazemi? Bral drogy a nyni je na marihuane? Neplati alimenty? Vyhrozuje? Neprojevuje zajem se s detmi pravidelne vidat?

STRIDAVA PECE? Haha!!!

Bud zcela klidna i tak soud pristupuje ve vetsine pripadu jen tehdy, kdyz je to pro dite „prospesne“, kdyz se rodice dokazi domluvit a jsou oba dva schopni diteti zajistit adekvatni peci, coz on ZJEVNE neni!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.8.11 19:37

Nehlede na to, ze u takovych „karikatur“ jsou tyto vyhruzky jen plane, hlavne je to zpusob, jak se te snazi vytocit - kdyby mel opravdu zajem, tak se chova jinak!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
25.8.11 19:45
berry4 píše:
vůbec nemusíš mít strach. Jemu soud děti nesvěří do střídavé péče ani omylem. A návštěvy možná tak pod dozorem.Právník ani nebude potřeba,stačí vše dokládat na sociálce,jako důkazní materiál. A zkus i tu exekuci na plat. Třeba něco málo dostanete…
Držím pěsti

Vůbec nemusí mít strach? Promiň, ale docela se směji, protože pracuji v neziskovce a chodí nám tam pak brečet maminky, kterým byly děti svěřeny do společné péče s otcem (přestože ta pravděpodobnost svěření byla malá) a víš na čem to projely? Prohlašovaly, že ony jsou matky, otec je alkoholik (gambler, narkoman, tyran, doplň si co chceš) a právníka přece nepotřebují. Otec dětí si vzal dobrého právníka a milé maminky jsou teď v háji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
25.8.11 19:50

Věřím, že v našem státě ještě nějaká pravidla jsou a takovému člověku by děti nikdo nesvěřil. Hlavně spolupracuj se sociálkou a bude to v pohodě. Držím pěsti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
25.8.11 19:50

Střídavé péče bych se nebála, tu soudy dávají neradi i v případech, kdy jsou oba rodiče v pohodě a chtějí se tak dohodnout. Natož v popisované situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.8.11 19:52
berushkacz píše:
Věřím, že v našem státě ještě nějaká pravidla jsou a takovému člověku by děti nikdo nesvěřil. Hlavně spolupracuj se sociálkou a bude to v pohodě. Držím pěsti. :palec:

Ja bych se asi priklonila k tomuto nazoru!
V techto pripadech podle me ten pravnik jen rekne to, co ty mu povykladas, zadne klicky a tak dale v tom nejsou.
Pokud ma socialka zaznamy (klidne tam kazdy tyden skoc nebo zavolej a rekni, ze neprisel) tak je to plnohodnotny dukaz.
Nahlasila bych kazdou sms, kazdou navstevu, kterou promeskal, kazdy mesic bych nahlasila, ze neprisli alimenty (popr. kolik dal) jen aby pekne meli prehled a to uz prece nikdo nemuze zpochybnit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.8.11 19:53

Oprava - neprisly! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
25.8.11 20:38

JanaK88, tak ale soudci jsou debilové, připadne mi, že co soudce, to zastánce střídavé péče. Přitom pokud opravdu přijde dítě do péče alkoholikovi, gamblerovi apod, tak kde je zájem dítěte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí