Jaké druhy cukroví pečete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
916
17.12.20 16:19
@lilith1 píše:
Kazdy nepece, mne ho dava mama..a nemame s tim problem..

Někdo si cukroví i objedná :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
17.12.20 16:24

Letos zkouším kakaové ořechy z albert časopisu :) a dále jsem dělala skořicová klubíčka z pořadu Všechno co mám ráda a jsou moc dobrá :dance:
těsně před vánoci se chystám udělat domácí ferrero kuličky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
17.12.20 16:32
@JohanaRottova píše:
Masarykovo je dobré. To jedl Masaryk v chudé rodině. Je to dobré. To uděláš těsto do něj dáš kakao nebo bez kakaa vyválíš na takovou šišku, pak to nakrájíš a máš v tom oříšky a pak to dáš péct a pak na konci obalíš v cukru :mavam:.

V chude rodine kakao? Cukr? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
17.12.20 16:33

Letos jsem vylepsila marokanky. Misto cukru jsem ve smetane rozpustila karamelky. Mnam :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
17.12.20 16:36

Johano, sorry ale nepecu. Nejlepsi cukrovi u nas jsou utopenci, nakladany hermelin, kozi rohy a kysele zeli v paprice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
17.12.20 17:14

@JohanaRottova Jedno pro tebe… dle Rettigové, jak jinak :-)
Pochroutky z hořkých mandlí
Ustrouhej čvrt libry sladkých a čtvrt libry hořkých oloupaných mandlí na struhadle, dej je na mísu, pak k tomu dej půl libry tlučeného cukru, zamíchej do toho sníh ze sedmi neb osmi bílků, dej papír na plech, dělej malé kulaté hromádky a spěšně je peč až dozlatova, pak z papíru smekni. Můžeš je také na oplatky dělat; a když chceš, můžeš také samé sladké mandle vzít a k tomu kůru z jednoho citronu, drobně krájenou dát.
(Tolik původní recept, dnes se doporučuje použít pouze sladké mandle, hořkost lze zajistit přidáním několika jader z meruněk.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
17.12.20 17:36

Loni jsem dělala poprvé a naposledy sadelnicky, crinkles a marokanky a nikomu to nechutnalo. Tak máme jen linecké, rohlíčky a úlky. Ja to stejně nejím a manžel nic jiného nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
17.12.20 17:37

@Ijen mňam utopenci, to je konečně nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
17.12.20 17:38
@Moringa píše:
@JohanaRottova Jedno pro tebe… dle Rettigové, jak jinak :-)
Pochroutky z hořkých mandlí
Ustrouhej čvrt libry sladkých a čtvrt libry hořkých oloupaných mandlí na struhadle, dej je na mísu, pak k tomu dej půl libry tlučeného cukru, zamíchej do toho sníh ze sedmi neb osmi bílků, dej papír na plech, dělej malé kulaté hromádky a spěšně je peč až dozlatova, pak z papíru smekni. Můžeš je také na oplatky dělat; a když chceš, můžeš také samé sladké mandle vzít a k tomu kůru z jednoho citronu, drobně krájenou dát.
(Tolik původní recept, dnes se doporučuje použít pouze sladké mandle, hořkost lze zajistit přidáním několika jader z meruněk.)

Děkuji to někdy zkusím. Zrovna jsem si od Magdalény Dobromily Rettigové Domácí kuchařku objednala. Láďa Hruška říká, že Rettigové nesahá ani po paty. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
17.12.20 17:41
@lachtanice86 píše:
Loni jsem dělala poprvé a naposledy sadelnicky, crinkles a marokanky a nikomu to nechutnalo. Tak máme jen linecké, rohlíčky a úlky. Ja to stejně nejím a manžel nic jiného nechce
Že, když se někteří členové rodiny nechtějí vidět, tak toho cukroví moc nebudeš vařit, když jí jen manžel žena a dětí. Tím nemyslím zrovna tebe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
17.12.20 18:29

Peču to, co loni, loni jsem měla o jeden nový druh navíc. Letos jsem chtěla přidat další nový, ale není čas, tak nám musí stačit 9 druhů.
Asi budu muset přidělat vanilkové rohlíčky, nějak nám mizí z tácu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
17.12.20 19:22

Ženska, hele, rohlajdy, linecke, snehove, kyticky s citronovym kremem, karamelove košičky, sladke košíčky, cokoořískove čočky a medovnikove koule a orechy s griliašovym kremem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
916
17.12.20 19:25
@PaníKadrnožková píše: Ženska, hele, rohlajdy, linecke, snehove, kyticky s citronovym kremem, karamelove košičky, sladke košíčky, cokoořískove čočky a medovnikove koule a orechy s griliašovym kremem :mavam:

Děkuji za recepty. Pečete štolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.12.20 19:40
@JohanaRottova píše:
Děkuji za recepty. Pečete štolu?

Nene, to uz bych vubec neprosla dverma :mavam: vánočku a domvaječňák

• Citovat
  • Upravit
22907
17.12.20 21:45

@JohanaRottova ja jsem ted vlozila par novych receptu SEM, urxite nejvetsi top novinka jsou pro me ty krehle cokoladove rohlicky, ty se úplně rozplivaji :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí