Elektro dotazy - (Nejen) Minitrouba - vyplatí se?

110
10.12.20 01:53

Elektro dotazy - (Nejen) Minitrouba - vyplatí se ?

Prosím Vás, dámy, uvažujeme doma o koupi minitrouby (pečeme co 2. den minimálně, ale ne x plechů).

Za jak dlouho by se cca mohla orientačně vrátit investice, když by měla údajně spotřebovávat o dost méně energie (chápu naprosto, že je to orientační a záleží na x faktorech!).

Vyprdnout se na to, když má člověk velkou horkovzdušku? Anebo signifikantně ušetříme?

Také zřejmě roli bude při výpočtu hrát životnost trouby.

Pokud se investice vyplatí, můžete, prosím nějakou konkrétní trubku (do 2500 max, ale pokud lze pořídit i levněji, budeme moc rádi! ) (NE)doporučit?

Moc a moc děkuji!

A můžete doporučit nějaký DIFUZÉR na doma? (Jsou to vyhozené peníze? ) Stejně tak barevná (barvy měnící lampa)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20921
10.12.20 07:36

No jako jsem spokojenej s tou co prodává Lidl (úplně obyč je za 999,– myslím a nějaká vylepšená myslím 1500,–), ale používám to jen sem tam, když se mě nechce nahřívat velká trouba klasická. Jako na rozpékání pečiva, sýry nebo menší porce jídel dobrý, ale třeba celé kuře ve skle do toho nedáš, natož nějaký větší pekáč nebo plech, to úplně zapomeň. Takže méně energie to asi spotřebovávat bude, jelikož to vytápí třeba jen 1/3 prostor oproti klasické velké troubě. Ale silně pochybuju, že se vám to někdy na spotřebě el. vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
12.12.20 00:52
@Cenarius píše:
No jako jsem spokojenej s tou co prodává Lidl (úplně obyč je za 999,– myslím a nějaká vylepšená myslím 1500,–), ale používám to jen sem tam, když se mě nechce nahřívat velká trouba klasická. Jako na rozpékání pečiva, sýry nebo menší porce jídel dobrý, ale třeba celé kuře ve skle do toho nedáš, natož nějaký větší pekáč nebo plech, to úplně zapomeň. Takže méně energie to asi spotřebovávat bude, jelikož to vytápí třeba jen 1/3 prostor oproti klasické velké troubě. Ale silně pochybuju, že se vám to někdy na spotřebě el. vrátí.

Děkuji za 1. příspěvek.
Proč pochybuješ? To mají minitrouby tak krátkou životnost? :)

DALŠÍ NÁZORY a postřehy, prosím? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
12.12.20 23:11

Škoda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...