Zmrazit vánoční cukroví?

Silverine247
7.12.20 11:58

Zmrazit vanocni cukrovi?

Ahoj holky, objednala jsem si pres znamou vanocni cukrovi. Vcera me prekvapila, ze pry uz to mam pripravene k vyzvednuti. Na me strasne brzo! 8o Nevim ted presne, co s tim, aby to do Vanoc vydrzelo. Jsou tam urcite i druhy s kremovou naplni (vosi hnizda 100%). Muzu to skladovat v garazi, kde je mezi cca 1 stupnem v noci a max 8 pres den, vydrzi to do Vanoc? Nebo to mam dat zamrazit? Ja kdyz pecu svoje, tak klidne krabicku zamrazim, ale ja nedelam nic kremoveho, tak nemam zkusenost. Co jsem googlila, tam mi prijde, ze se to spis nedoporucuje. Poradite prosim? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1339
7.12.20 12:02

Mrazili jsme určitě i vosi hnízda, v chuti to pak skoro neslo poznat, nebala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.12.20 12:05
@Any9 píše:
Mrazili jsme určitě i vosi hnízda, v chuti to pak skoro neslo poznat, nebala bych se.

Dekuji. A textura se taky nezmenila, ze by ten krem treba zhrudkovatel?

• Citovat
  • Upravit
1339
7.12.20 12:10

No bylo to loni takže si to úplně nepamatuju, ale fakt si myslím ze by to mělo byt v pohodě. Jinak teda my už cukroví upecene máme a skladujeme ve sklepě / garáži a do vanoc vydrží bez problémů:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.12.20 12:17
@Any9 píše:
No bylo to loni takže si to úplně nepamatuju, ale fakt si myslím ze by to mělo byt v pohodě. Jinak teda my už cukroví upecene máme a skladujeme ve sklepě / garáži a do vanoc vydrží bez problémů:)

Ja mam prave z tech kremovych vzdycky strach. Kdyz pecu (letos poprve nemuzu), tak mam rada tak do poloviny prosince hotovo, proto jsem se vzdycky tem kremovym vyhybala, protoze se pry ma plnit tak tyden pred Vanocemi, aby to treba nezluklo. No a ted do Vanoc 3 tydny, zaskocilo me to. 8o Jestli teda rikas, ze vydrzi v garazi, tak to asi nebudu zbytecne mrazit. Jeste jednou dekuju a pekne svatky preju. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14376
7.12.20 12:22

Hele, mám spoustu známých, které pečou, plní i slepují už v průběhu listopadu. Nechápu to, já to dělám tak v půlce prosince. Ale je pravda, že nikdy nikomu nic nebylo. Ale taky záleží na tom, co za krémy používají. Já třeba dělám většinu s vejcem a tam strach mám. Pokud je to jen cukr utřený s máslem a ochucený, nebála bych se. Zase chápu, že ti, co pečou na zakázku, si nemohou dovolit péct na poslední chvíli. Mně osobně cukroví u mrazáku nechutnalo. Nic mu nebylo, ale chuťově to už nebylo ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
7.12.20 12:26
@Silverine247 píše:
Ahoj holky, objednala jsem si pres znamou vanocni cukrovi. Vcera me prekvapila, ze pry uz to mam pripravene k vyzvednuti. Na me strasne brzo! 8o Nevim ted presne, co s tim, aby to do Vanoc vydrzelo. Jsou tam urcite i druhy s kremovou naplni (vosi hnizda 100%). Muzu to skladovat v garazi, kde je mezi cca 1 stupnem v noci a max 8 pres den, vydrzi to do Vanoc? Nebo to mam dat zamrazit? Ja kdyz pecu svoje, tak klidne krabicku zamrazim, ale ja nedelam nic kremoveho, tak nemam zkusenost. Co jsem googlila, tam mi prijde, ze se to spis nedoporucuje. Poradite prosim? :nevim:

Zmrazené cukroví je hodně velký eklhaft.
A co to třeba za čerstva sníst a pak objednat na termín čerstvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
7.12.20 12:29

@Aduš8 Já je mám ráda, je krehčí a i ty chutě se tak nějak víc prolnou, rozlezi. Sto lidí, sto chutí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.12.20 12:33
@Rachel_cz píše:
Zmrazené cukroví je hodně velký eklhaft.
A co to třeba za čerstva sníst a pak objednat na termín čerstvé?

Tak treba linecke nebo rohlicky uplne v pohode si myslim, nebo cokoliv slepovane dzemem nebo nutellou. Vzdycky si zamrazim krabicku na Velikonoce. :mrgreen: Ale u tech kremovych to asi nestoji za to mrazit, to spis radsi fakt snime driv. Ted uz na termin objednat nic nestihnu.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
7.12.20 12:38
@Aduš8 píše:
Hele, mám spoustu známých, které pečou, plní i slepují už v průběhu listopadu. Nechápu to, já to dělám tak v půlce prosince. Ale je pravda, že nikdy nikomu nic nebylo. Ale taky záleží na tom, co za krémy používají. Já třeba dělám většinu s vejcem a tam strach mám. Pokud je to jen cukr utřený s máslem a ochucený, nebála bych se. Zase chápu, že ti, co pečou na zakázku, si nemohou dovolit péct na poslední chvíli. Mně osobně cukroví u mrazáku nechutnalo. Nic mu nebylo, ale chuťově to už nebylo ono

To je přesně důvod, proč nejím plněné cukroví jinde než doma, už jsem kolikrát na nějaké návštěvě těžce litovala. :oops: Ale já jsem dost citlivá na žluklé tuky.
Jinak u mého manžela v rodině mrazí cukroví pravidelně, zbytky, a vytáhnou to klidně o Velikonocích. Já mám předsudky a strach, tak to nejím, ale oni si pochutnávají, takže to asi nebude tak zlé.

• Citovat
  • Upravit
3265
7.12.20 12:39
@Silverine247 píše:
Tak treba linecke nebo rohlicky uplne v pohode si myslim, nebo cokoliv slepovane dzemem nebo nutellou. Vzdycky si zamrazim krabicku na Velikonoce. :mrgreen: Ale u tech kremovych to asi nestoji za to mrazit, to spis radsi fakt snime driv. Ted uz na termin objednat nic nestihnu.

Já nevím, ja to prostě poznám, že to bylo zmrazené. Asi je to taky tom, že to moc nejím a mám docela vytrénované chutě. Klidně si na velikonoce upecu znovu, ale čerstvé.
Vím ale, že to tak dělá dost lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.12.20 12:39
@ProfZav píše:
@Aduš8 Já je mám ráda, je krehčí a i ty chutě se tak nějak víc prolnou, rozlezi. Sto lidí, sto chutí :-)

Ono asi zalezi jake cukrovi. Mrazila jsi nekdy mleko? Tam nazorne vidis, ze se tuk oddeli od toho zbytku :poblion:, takze bych se bala, ze se mi krem „rozpadne“. Z upeceneho cukrovi bych strach nemela, jak to maslo proslo troubou, tak tam uz snad nic nehrozi, to co bezne zamrazuju (linecke atp) mi prijde chutove stejne jak cerstve.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
7.12.20 12:45
@Kolicek95 píše:
To je přesně důvod, proč nejím plněné cukroví jinde než doma, už jsem kolikrát na nějaké návštěvě těžce litovala. :oops: Ale já jsem dost citlivá na žluklé tuky.
Jinak u mého manžela v rodině mrazí cukroví pravidelně, zbytky, a vytáhnou to klidně o Velikonocích. Já mám předsudky a strach, tak to nejím, ale oni si pochutnávají, takže to asi nebude tak zlé.

Tak on si nekdo pochutna na cemkoliv, jen aby se to proboha nevyhodilo. Vzdycky si vzpomenu na otce, jak ladoval tyden prosly jogurt, ze tomu nic neni. Ja uz jak mam pochybnosti, tak mi to proste smrdi z principu. Ale u toho cukrovi se prave bojim, ze to nejde poznat. :think:

• Citovat
  • Upravit
14313
7.12.20 13:02

@Silverine247 Prý je cukroví chuťové lepší když se zamrazi a pak rozmrazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
7.12.20 13:05

Já bych to dala do te garáže a chodila denně testovat, zda je to ještě v poradku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí