Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Cukrovi by se melo hlavne skladovat tam, kde je stala teplota. Takze rozhodne ne balkon a ani ta garaz nebude nejlepsi.
@Silverine247 já bych to nechala v tej garáží. A chodila ochutnávat, ať to kdyžtak zavčas sníte.
Na mě je to taky brzy, ale mražené se nedá jist ![]()
A jogurt je v pohodě, dokud není plíseň. Fakt, nemyslím to ironicky ![]()
Mrazila bych jen,,suché", ostatní s krémovou náplní bych se bála, co to udělá. Co objednat na termín to krémové znova a tohle sníst teď, když je čerstvé? Já běžně strkám do mrazáku vanilkové rohlíčky a pracny, když zbydou…a řekla bych, že jsou daleko lepší, když jsou vyndané z mrazáku ![]()
Dekuji vsem za reakce. Ja to stejne vetsinou rozdam to cukrovi. Tak to holt lidi dostanou letos driv, no. Lepsi nez zlukle nebo zdrcle z mrazaku asi. Mozna si odlozim krabicku nekremoveho na Stedry den. Krasne svatky vsem! ![]()
Jestli je to plnene i kremem, tak jedina zachrana je, ze to ulozis do mrazaku. Kremove do svatku nevydrzi. Strida se teplo, zima a je to dlouho. Ani v lednici to nevydrzi. Bude to mit chut stareho.
Pak vytahuj porce na jidlo.
Jsem rada, ze si pecu sama a podle sveho. Nebyla bych vubec nadsena, ze uz ted mi nese hotove cukrovi.
Mam zatim vanilkove rohlicky a delala jsem perniky. Perniky maji snedene. Koncem pracovniho tydne si udelam testa a o vikendu upeceme suchary.
@Semtex píše:
Já bych to dala do te garáže a chodila denně testovat, zda je to ještě v poradku![]()
![]()
Jedine sezrat nebo zamrazit. Nechala jsem o vikendu v garazi zbytek prdelacky (zabijackove polevky). Jak se strida docela teplo a zima. Tak byla jeta. Takze si nedovedu predstavit, jak by tam tolik tydnu kvetlo kremem plnene cukrovi. Maslo zlukne. Neni stala zima a dost chladna, aby to vydrzelo.
@Kelsey píše:
Jestli je to plnene i kremem, tak jedina zachrana je, ze to ulozis do mrazaku. Kremove do svatku nevydrzi. Strida se teplo, zima a je to dlouho. Ani v lednici to nevydrzi. Bude to mit chut stareho.
Pak vytahuj porce na jidlo.
Jsem rada, ze si pecu sama a podle sveho. Nebyla bych vubec nadsena, ze uz ted mi nese hotove cukrovi.
Mam zatim vanilkove rohlicky a delala jsem perniky. Perniky maji snedene. Koncem pracovniho tydne si udelam testa a o vikendu upeceme suchary.
A ty uz jsi kremove nekdy mrazila? Nezdrcne se to? Ja prave taky nejsem vubec nadsena, 3 tydny pred Vanocema. Fakt nevim, co s tim, asi to sezrat uz ted. ![]()
@Silverine247 píše:
Ja mam prave z tech kremovych vzdycky strach. Kdyz pecu (letos poprve nemuzu), tak mam rada tak do poloviny prosince hotovo, proto jsem se vzdycky tem kremovym vyhybala, protoze se pry ma plnit tak tyden pred Vanocemi, aby to treba nezluklo. No a ted do Vanoc 3 tydny, zaskocilo me to.Jestli teda rikas, ze vydrzi v garazi, tak to asi nebudu zbytecne mrazit. Jeste jednou dekuju a pekne svatky preju.
Taky přeju hezké svátky ![]()
@Silverine247 píše:
A ty uz jsi kremove nekdy mrazila? Nezdrcne se to? Ja prave taky nejsem vubec nadsena, 3 tydny pred Vanocema. Fakt nevim, co s tim, asi to sezrat uz ted.
Ano, mrazila. Nezdrcne se to. Mrazim bezne i venecky, kde davam maslovo-pudingovy krem a vzdycky bez problemu. Kdyz se to mrazi hned cerstve, tak po vytazeni je to cerstve.
Ale predstav si, ze pujdes do cukrarny, kde budou mit nekolik tydnu v chladaku zakusky. Das si?
Nevzala bych to ted od ni. Nebo pro priste bych si od takove pani upect nedala.
@Silverine247 zamrazit muzes, ja taky zbytky zamrazim a vytahnu na Velikonoce ![]()
@Kelsey Já to taky nechápu. Každý rok tu udiveně čtu, jak ženský, který pečou na kšeft, začínají péct pomalu už v říjnu. A to se ještě některé chlubí, že pečou výhradně z másla, ale už neřeknou, že to máslo koupily na jaře ve slevě za 20-30,–Kč (což jsou ta rozmrazená másla z rezerv, která jsou přebalená do nových obalů s nápisem „máslo“ - nikoliv „čerstvé máslo“). Pak to máslo zase zamrazí, v říjnu rozmrazí, upečou z toho cukroví, to se jim měsíc někde válí, pak to naplní a nazdobí a za dalších 4-6 týdnů to někdo nabízí jako domácí čerstvé máslové cukroví od výtečné cukrářky.
Já bych i pochopila, že někdo nestíhá péct a koupí si to, ale platit za to třeba 400-600,–Kč/kg mi přijde vyloženě absurdní.
@Silverine247 Jak vysvětlila že už je to ted? Kdo ví kdy pekla to neplněné
To je teda kšeft
bych chtěl od ní říct jestli si myslí že to plněné vydrží do vánoc
.
@Markéta80 píše:
@Silverine247 Jak vysvětlila že už je to ted? Kdo ví kdy pekla to neplněnéTo je teda kšeft
bych chtěl od ní říct jestli si myslí že to plněné vydrží do vánoc
.
No ja se ji zeptam samozrejme, ale nechci se ji nejak dotknout. Je to moje kamaradka, ktera to dela tenhle rok poprve na kseft, protoze covid. A me se to zrovna tenhle rok hodilo, protoze budeme rekonstruovat kuchyn. Ale vzdycky mela cukrovi velmi dobre, tak snad vi co dela?
Zacala pect v druhe pulce listopadu, asi nechtela byt pozde a podarilo se moc brzy.
Neobjednala jsem toho mraky, tak asi kremove sezrat hned a zbytek zamrazit. ![]()
To jsem toho mela objednat vic.