Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky, potrebuju poradit. Kibi / Tula / Rischino nebo jiné nositko co doporučujete. Mám jedno vybrané a je jen do 1,5 roku. A je lepší šatkový či látkový? ![]()
Ahoj, mne nejlépe seděla manduca, ale chce to zkusit sama na sobě.
@Tichošlápek od Manducy jsem už od více lidi odrazovana, ale určitě ji zkusím..třeba mi taky nejvíce sedne
Nejlépe si najít nějakou regionální skupinku a vyzkoušet různá nosítka, maminky bývají vstřícné a většinou půjčí i na pár dnů. Jinak my máme Kokona a Fidellu fly tai.
@Kokoska17 Mám jak Manducu i Kibi. Za mě Manduca je dobrá tak max do 9kg pak už je to nepohodlné. Kibi je nejlepší co jsem zatím měla z nosítek. Zkoušela jsem Tulu, ErgoBaby a x dalších.
Zkoušela jsem manducu, kokon a monilu. Monilu za mě naprosto nej
Manduka, kibi, kokon, Magionmi nesedli. Ale MoniLu super. Teď dělají už i rostoucí tak musím najít šátek z kterého si ho nechám ušít ![]()
Mám Madame googoo a je skvělý
ušitý přesně podle mýho výběru a suprově mi padne..
až z něj malá vyroste, bude mi líto ho prodat ![]()
Kibi jsem měla. Bylo mi pohodlné do cca 10 kg dítěte. Pak už na delší pochod moc ne. Přesedlala jsem na Aloe
a je to moje láska. Ale určitě ať už se rozhodnete pro jakékoliv nejdřív zkuste. Každému sedne jiné. ![]()
Také zjišťuji, jak nosítko by bylo dobré pro mimi od narození. A zatím je mi doporučeno nosítko Storchenwiege. Maminky, které s ním mají zkušenosti si jej chválí. Takže mám také dilema ![]()
@MamaLili Já prave zatím dostávám nejlepší ohlasy na nosítka ze šátku, prý pohodlnější pro obě strany, tak koukám i po slovenských jako Rischino či zumbuca
![]()
@Kokoska17 No práávě
Momentálně brouzdám po internetu zmateně jak lesní včela a zjišťuju, čtu a zvažuju, co bude nejlepší. Ve finále je asi stejně bezkonkurenční šátek, se kterým bych se však musela nejdříve naučit ![]()
@MamaLili já prave satek používala od narození, ale ted už jak jsme větší tak se ohlizim po nositkach. Tak jsem se rozhodla pro Andalu je až do 3 let ale taky se muže od narozeni, takže ted shanim z jakého šátku si ho nechám usit chci nějakou pecku najít
jinak se neboj, se šátkem se naucis raz dva ![]()