Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, nemáte zkušenost jaké golfky by se hodily na výlety do přírody? Jezdíme docela často po lesních cestách, loukách a kamenech, když zabloudíme tak i přes les
Prosím poraďte mi nějaký typ a na co si dát pozor.Moc děkuji za nápady. Jarča
Co vim tak tyto toho snesou hodne.Jinak golfky primo do lesa nejsou.
No spíš bych hledala nějaký sportovní kočárek, větší kolečka…
Ahoj. Mám Herqules Razor 6 Spin, potřebovala jsem ho , protože bydlím v přírodě, a osvědčil se, ted ho prodávám hlubokou korbu i sedačku (0-3let i víc), za 3100Kč. A také golfky Dema Duet modro-bílo-černý (k vidění na www.DEMAbaby.sk) za 1200Kč. Nemáte zájem?
Ahoj. Mám kočárek Herqules Razor 6 spin, v přírodě se osvědčil, hluboká korbička a sedačka (plus vložná taška), za 3200Kč (PC 13000Kč), a golfky Dema Duet za 1200Kč, modročernobílé, 2×použité, (k vidění na www.DEMAbaby.sk). Nemáte zájem?
vím, že to asi slyšet nechceš, ale myslím, že golfky moc do přírody nejsou žádné… by to asi chtělo něco s nafukovacími koly, aby nebylo dítko tak vytřesené a kočár něco vydržel… navíc 7m dítko, bude se vzit ještě dloouho…
měli jsme chvilku chicco multiway, které má větší kola, ale i polní cesta tu u nás byl očistec pro mě i pro Vojtu, chudák nadskakoval slušně…
pokud chceš golfky kvůli městu a nechceš sporťák, nám se teď tedy hodně osvědšila manduca… zvládneme každý terén a je to skladné, snadné… i do lesa na houby člověk může… pak si můžeš vybrat golfky podle města…
manduca se dá používat hodně dlouho, místo krosničky, znám holky co nosí i 4leté děti, na dlouhých výletech…
Hm holky, máte pravdu, golfky by se mi asi moc nehodili. Co tedy nějaký bytelný sporťák? Jsou lepší 3 nebo 4 kolečka Na co si dát pozor? Vůbec nemám představu co by se nám hodilo. Teď máme hluboký kočár a malej už v něm nechce být. Já se mu nedivím. Prosím poraďte mne nezkušené
Díky za typy.
jak uz tu holky psaly zadne goflky nejsou do terenu. Kdyz uz tak bych volila sportak typu Jane Nomad. Je lehky a mensi teren v pohode zvladne. Navic ma dost velka bezdusova kolecka, ktere zaaretovana teren projedou v pohode. Hanka
Pokud nomad, volila bych nomad air, má zadní kola nafukovací, do terénu určitě lepší. jinak moje kamarádka ho používala i jako golfky. je lehoučký a pohodlný…
záleží, jaký máte životní styl. jestli jsi limitovaná výtahem, skládáním do auta nebo čímkoliv jiným… (váhou, velikost košíku, cenou). kde častěji jezdíš - vesnice, město, příroda. necháváš spát dítě na zahradě, nebo vždy chodíš ven? chceš polohování klasické, stačí ti ne úpůný leh, nebo chceš naklápěcí sedačku? chceš kočárek klasický (německo-rakouský design) nebo spíše elegantnější?
hhihi - to je otázek, co? ale když budu vědět víc, myslím, že najdeme co potřebuješ… ![]()
jinak - 3kolky jsou snadno ovladatelné, otočíš je na pětníku… 4kolky jsou ovladatelné hůř, ale jsou stabilnější (ne že by 3kolka nebyla!). 2otočná vepředu spojují výhody obou, ale u těchto i 3kolek se musí dobře volit, některé kočáry mají s těmi koly problém…
Natašo, díky, že mi chceš pomoc.Na trhu je tolik kočárků, že se v tom opravdu nevyznám. Žijeme na vesnici, minimálně jednu týdně jezdíme na výlety do přírody, kvůli kočáru se snažíme vybrat cesty alespoň kamenitý, nebo pěšiny. I když jsme kočár tuhle přenášeli i přes 10m lávku pro pěší, která byla cca 15 cm široká. Limitovaná autem nejsem, máme Peuegota 306 combi, takže kufr je dost velký. Výtahy většinou nemám šanci využít. Váha zas taky moc nehraje roli, sice přes 12 kg bych kočárek asi nechtěla. Velikost košíku mě taky netrápí. Samozřejmě čím větší, tím lepší, ale na hlubokým kočáru jsme košík právě v přírodě odrovnali, protože se nám do něj nabodla větev a jak jsme šli, tak se celý rozpáral. Od té doby ho mám připravený na zašití a tak ho už cca 3 měsíce nepoužíváme. Vítek ve stojícím kočáru moc nespí, takže když chci aby spal, musím s ním jezdit. Polohování bych chtěla plynulé, v lepším případě až do lehu.Vítek leží rád na bříšku a kouká kolem.Jak vypadá naklápěcí sedačka si neumím představit a ani nevím k čemu je to dobré. Na vzhledu taky zas tak moc nezáleží, jde mi hlavně o to, aby byl kočárek bytelný, stabilní a pro dítě pohodlný a bezpečný. Vítkovi je teď 7 měsíců a čeká nás první zima, takže potřebuji, abych mu tam mohla dát nějaký návlek na nohy, nejlépe připínací, protože si myslím, že ve vaku ho neudržím, protože nemá rád nohy spoutané. Doteď jsme používali Bebetto Tiger a až na pár maličkostí jsme s ním docela spokojeni. Napadá ti nějaký typ,který by mohl uspokojit naše potřeby? Jarča
Ja bych volila Nomada od Jane. Ty air dusove kola se daji i prikoupit a vymenit misto klasickych bezdusovych. Ted o nich na zimu uvazuji.
Hlavne je hodne prostorny. Mam k nemu i original nanoznik a dovnitr se da jeste pohodlne strcit fusak nebo deka. Je to nas paty kocar a az na rachtajici brzdu, ktera se da jednoduse opravit, jsem na nem nic negativniho nenasla.
Kosik by mohl byt vetsi, ale aspon netaham blbosti a jezdim s nim i v terenu na poli a v lese, sice na zpevnenych cestach, ale bez problemu. Tak dobry vyber!
Jarčík, já ráda ![]()
no, nomad mi přijde spíše jako městský kočárek, než jako kočár na vesnici, když chodítě hodně terénem. na tvém místě bych asi volila nějakou osvědčenou rakousko-německou klasiku značek Hoco apod., jsou to spolehlivé, pro dítě pohodlné kočáry, nejsou tak děsně drahé, jako designové typu jané apod.
nevím, jestli chceš 3nebo 4kolku? pokud jsi byla zvyklá na 4, může být 3kolka i nepříjemná změna.
naklápěcí sedačka pro vás není, pokud rád hajá na bříšku, chce to klasiku do lehu.
takže co napadá mě jsou tyhle:
Hoco Tornado S Air - to je trojkolka. má varianty s otočným nebo pevným kolem (to nedoporučuju), nafuk nebo kia kola. jde do úplného lehu. po i protisměru jízdy. má ruční brzdu (což třeba já oceňuju i při jízdě z prudšího kopce…)
http://www.malvik.cz/…ka-Tornado-S
další trojkolka co jde do lehu a má otáčecí sedačku, je quinny freestyle . tyhle kočár mají výdrž, není k nim nánožník, mně třeba dobře posloužil fusak, i když pod dekou vojtu neudržím, fusak vezme… nebo zkusit nánožník emitex. http://www.detskydum.cz/…fort-138601/
ještě se mi líbí tenhle hoco master l - bohužel, jde koupit jen s hlubokou vanou, ale třeba se o to líp pak bude prodávat… otočná sedakča, natáčecí kola. nevím, jestli jde do úplného lehu, to jsem se bohužel nepodívala
a nikde to nepíšou. hoca ale většinou jdou…
http://www.detskydum.cz/…2009-525101/
a pak třeba ze 4kolek:
hoco striker http://www.malvik.cz/…arek-Striker má přehazovací rukojeť a je až do lehu.
podívej se a kdyžtak vymyslím něco jiného ![]()
a opravdu - fusaku bych se nebála!!!! jak jsem psala - udržet Vojtuz pod dekou je hrdinský čin a fusak miluje… ![]()
of top dotaz Nataso, ty masnejaky netovy obchod na kocarky? jen ze clekem fundovane radis v hodne typech kociku, tak bych se pripadne pak ozvala pres SZ.
Jinak ja Nomada mam,bydlime v mestysu. chodniky tu jsou jak hrozne, pac nam to tu kopou tak normalni a casto jezdime i do prirody. ne primona pole do oranice, ale na zpevnene cesty. Na zimu jsem si dokoupila ty nafukovaci kola, staly sice dva litry, ale znat to je. osobne byh je teda nepotrebovala, ale babickam se s nima jezdi pry lepe.
nemám D: bohužel ![]()
jen mě hodně baví kočárky, dost jich znám z okukování a zkoušení v obchodech a pamatuju si hodně co kde kdo napsal…
a spoustě kamarádek jsem pomáhala s výběrem atd., ..
no prostě je to hobby
![]()